Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Pogledajte nekoliko načina da ispečete orahe.
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Biserni ili pearl pirinač zuči nekako kraljevski. Ali šta predstavljabiserni pirinač i šta treba da znamo o njemu?
Pesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjePesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinje
10. okt.
Pesto đenoveze potiče iz čudesne italijanske oblasti Ligurije - raskrsnice i mesta susreta mnogih kultura od davnina.
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Biljna mleka kao što je bademovo mleko, ovseno mleko, već klasično sojino mleko i druga dobijaju ogromnu popularnost širom sveta. Kako se koriste biljna mleka?
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?
08. okt.
Najukusnija i najmekša slanina je ona sa leđa životinje. Slanina se odvaja od zakane svinje drugog dana nakon klanja, kada se meso ohladi i očvrsne.
Pametne ideje za upotrebu kore od pomorandžePametne ideje za upotrebu kore od pomorandže
08. okt.
Kora od pomorandže će držati mačke daleko od vas, sakupljaće puževe u bašti, dodaće aromu vašem čaju i očistiće vam kuću. Zbog toga sledeći put kada rešite da oljuštite pomorandžu, pomislite o tome da li ćete izbaciti koru.
Kako da sami napravite čokoladne mrviceKako da sami napravite čokoladne mrvice
07. okt.
Ideja da sami napravite čokoladne mrvice, zaista deluje apsurdna, pogotovu ako se zna da ih možete kupiti u skoro svakoj prodavnici i to po baš povoljnim cenama. Ali ako ste entuzijasta u kuhinji, pročitajte sledeće redove.
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Kruške je najbolje čuvati na provetrivom mestu. Kada se dobro čuvaju, kruške mogu da izdrže 4 meseca.
Kako da sušimo divlju nanu?Kako da sušimo divlju nanu?
05. okt.
Divlja nana je začin jake i karakteristične arome. Ona je veoma korišćena kod nas. Divljom nanom se začinjavaju mnoga jela - supe, čorbe, paprikaši, različita jela sa mlekom, nadevi i druga jela. Divlju nanu lako možete začiniti i kod kuće.
Najpopularniji indijski začiniNajpopularniji indijski začini
05. okt.
Saznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte istančanost i egzotiku jelima, inspirisanim južnom Azijom.
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaMale tajne prilikom kuvanja pečuraka
03. okt.
Sveže ubrane pečurke traba odmah da se obrade - treba da ih očistite, obradite i pojedete kako biste mogli u potpunosti da uživate u njihovom savršenom ukusu.
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Različite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom.
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Pogledajte korisne savete za pečenje povrća.