Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čuvanje mladog belog i crnog lukaČuvanje mladog belog i crnog luka
07. avgust
Mladi crni luk ima mnogo kvaliteta, koje ima i stari crni luk. Dobro je da se upotrebljava odmah, nakon što je ubran u bašti ili kupljen na pijaci ili u prodavnici. Najbrže se kvare nežna pera. Ako sačekate sa pripremom mladog crnog luka, onda morate da u
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Sam recept za pečeno pile u rerni izgleda jednostavan i čini se da predstavlja siguran uspeh. To nije uvek slučaj. Meso može postati suvo, bezukusno ili tvrdo. Gde je ukusna kožica i sočno i mirisno meso?
Konzerviranje čeri paradajzaKonzerviranje čeri paradajza
03. avgust
Čeri paradajz ostaje dobro očuvan i tokom zimskih meseca je veoma ukusan. Marinirani čeri paradajz je ukusno predjelo, može se dodavati u razne vrste jela i u salate.
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako zna kako se priprema kiseli kupus, ali kakve su finese kod pripremanja svežeg kupusa? Evo saveta za pripremu svežeg kupusa, koji će vam biti korisni u kuhinji.
Rečnik bezglutenskih brašnaRečnik bezglutenskih brašna
30. jul
Učenje kombinacija bezglutenskih brašna tajna je uspešnog kuvanja bez glutena.
Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?
20. jul
Pogledajte koje su zlatne tehnike za idealno blanširanje, kao i koliko vremena treba da obrađujete različite namirnice.
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Zečetina je dosta suva, zbog čega je dobro da, ukoliko ga punize ili pečete celog u rerni, namažete meso smesom od maslaca, soli i aleve paprike.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak. Skoro da nema deteta, koje se neće obrado
Čuvanje i sušenje pečurakaČuvanje i sušenje pečuraka
15. jul
Pečurke su posebne zbog svog sastava i veoma se brzo kvare. Interesantan način za čuvanje pečuraka je da ih osušite. Kada se osuše, pečurke su mnogo bogatije kalorijama, jer je voda isparila u odnosu na sveže stanje.
Poslastičarske boje i veštačke bojePoslastičarske boje i veštačke boje
10. jul
Da biste bili sigurni da poslastičarske boje i veštačke boje sadrže samo prirodne sastojke, pripremite ih sami. Tako ćete dobiti lepu tortu ili keks i da se ne plašite da možda sadrže štetne hemikalije.
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Da bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja.
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Čak i oni od nas koji drže neku dijetu i koji su izbacili hleb i proizvode od hleba iz svog menija, momentalno bi razmislili ukoliko bi osetili aromu sveže pečenog hleba.
Pačetina magre - suština i način pripremePačetina magre - suština i način pripreme
07. jul
Pačetina magre je među najomiljenijim specijalitetima elitnih restorana. Pogledajte kako možete da je spremite u kućnim uslovima.