Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da sušimo divlju nanu?Kako da sušimo divlju nanu?
05. okt.
Divlja nana je začin jake i karakteristične arome. Ona je veoma korišćena kod nas. Divljom nanom se začinjavaju mnoga jela - supe, čorbe, paprikaši, različita jela sa mlekom, nadevi i druga jela. Divlju nanu lako možete začiniti i kod kuće.
Najpopularniji indijski začiniNajpopularniji indijski začini
05. okt.
Saznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte istančanost i egzotiku jelima, inspirisanim južnom Azijom.
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaMale tajne prilikom kuvanja pečuraka
03. okt.
Sveže ubrane pečurke traba odmah da se obrade - treba da ih očistite, obradite i pojedete kako biste mogli u potpunosti da uživate u njihovom savršenom ukusu.
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Različite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom.
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Pogledajte korisne savete za pečenje povrća.
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademe
01. okt.
Najlakši i najbrži način da ogulite bademe jeste da ih blanširate. Za taj cilj stavite dovoljnu količinu vode da proključa i unutra u nju ubacite orašaste plodove.
Finese u pripremi savršeng testa za tartFinese u pripremi savršeng testa za tart
29. sep.
Kod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati. Testo ne treba dugo da se mesi.
Šta predstavlja jasminov pirinačŠta predstavlja jasminov pirinač
25. sep.
Kada se skuva, jasminov pirinač postaje beo kao sneg. On ima nežan i aromatičan ukus i često se servira bez dodataka, kao glavno jelo.
Pirinač dugog zrna - šta treba da znamoPirinač dugog zrna - šta treba da znamo
23. sep.
Pirinač je jedan od najpopularnijih i omiljenih garnirunga. Bez njega ne možemo da zamislimo i dosta različitih jela: suši, salate, supe, pilav. Šta treba da znamo o ovoj specifičnoj sorti pirinča?
Ukusne tajne pirinčaUkusne tajne pirinča
23. sep.
Ako je kulinarstvo vaš novi hobi, ond asmo sigurni da ste nailazili na poteškoće prilikom kuvanja pirinča. Evo nekoliko ukusnih tajni pirinča, koje treba da znate.