Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravila kod zamrzavanja voća i povrćaPravila kod zamrzavanja voća i povrća
18. sep.
Pre nego što zamrznete paprike, očistite ih od semenki, a svo voće i povrće operite pre nego što ga stavite u zamrzivač. Prilikom razmrzavanja nemojte da ga perete, jer gubi vredne materije.
Začini koji odgovaraju pirinčuZačini koji odgovaraju pirinču
15. sep.
Pirinču odgovaraju korijander, kurkuma, šafran, kardamon, đumbir, korijander, koren celera propržen na maslacu i peršun.
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiEkspres lonac - sprinter u kuhinji
07. sep.
1
Kuvati u ekspres loncu je mnogo lakše i, što je najvažnije, brže od kuvanja u ostalim posudama. Pored toga, štedi se struja, a proizvodi koje odlučite da kuvate ne menjaju ukus, čak postaju i ukusniji.
Bademovo brašno - šta treba da znamoBademovo brašno - šta treba da znamo
04. sep.
Najprostije rečeno, bademovo brašno predstavlja mlevene bademe. Pogledajte sve što treba da znate o bademovom brašnu.
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeKako da zamrzavamo i odmrzavamo banane
22. avgust
Svako zna da banane nisu posebno trajanj proizvod. One brzo dobiju braon boju i omeknu, i ubrzo nakon toga postaju naupotrebljive. Ali pre nego što se to desi, možemo prosto da ih zamrznemo.
Tajne i cake za ukusne tikviceTajne i cake za ukusne tikvice
21. avgust
Ukoliko tikvice uvek spremate na jedan te isti način, ako vam često ne uspeva, ako se pitate kako da poboljšate vaše recepte, možete pročitati naše tajne i cake za pripremu ukusnih tikvica.
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Kako da izaberemo i kupimo lubenicu? Evo naših saveta kako da izaberemo i kupimo slatku zrelu lubenicu.
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Saveti za čuvanje cele i isečene lubenice. Kratkotrajno možete držati lubenicu u frižideru.
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Vok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje.
Začini koji najviše odgovaraju piciZačini koji najviše odgovaraju pici
17. avgust
Kako bi pica bila ne samo ukusna, već i aromatična, dobro je da se u nju dodaju različite vrste začina. Jedan od obaveznih začina prilikom pripremanja pice je origano. O
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampi
15. avgust
Škampi se jedu rukama ili viljuškom za morske plodove, sa tri zuba i kratkom drškom - u zavisnosti od načina serviranja. Prženi škampi se konzumiraju sa nožem i viljuškom, a ako ima nisu sklonjeni repovi, možete ih jesti i prstima.
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Da bi riba bila ukusnija, treba je potopiti u mleko. Riblja supa se pravi tako što prethodno napravite bujon.