- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kiseli KupusKiseli kupus predstavlja namirnicu koja se dobija fermentacijom svežeg kupusa u specijalno spremljenoj salamuri uz dejstvo mlečnih kiselih bakterija. Korist od kiselog kupusa. Domaći kiseli kupus u buretu.
02. jun
SpanaćSem što je ukusan, spanać je popularan i zbog svoje velike hranljive vrednosti. Spanać je bogat izvor gvožđa. Priprema spanaća. Gajenje i vrste spanaća.
25. maj
RukolaRukola je često korišćen sastojak salata od povrća. Kod nas se sreću rukola sa širokim i uskim listom. Rukola je bogara vitaminom A i C, i ima dosta kalijuma i gvožđa.
20. maj
KrastavacKrastavac se koristi lokalno i za različite probleme sa kožom, uključujući i otoke ispod očiju i opekotine od sunca. Krastavac pomaže kod visokog krvnog pritiska. Sastav krastavca i korist od krastavca.
18. maj
1
PaškanatPaškanat izgleda kao svetla šargarepa i zapravo je u srdstvu sa šargarepom, celerom i korenom peršuna. Paškanat vodi poreklo iz Evrope i Azije. Salate sa paškanatom. Koristi paškanata za zdravlje.
12. maj
ArtičokaListovi artičoke se koriste za lečenje žutice, kamenja u žuči, arteroskleroze. Artičoka je odlična hrana za dijabetičare. Sastav i svojstva artičoke. Kulinarska upotreba artičoke.
12. maj
KelerabaSveža i mlada keleraba je ukusna za konzumiranje u svežem stanju. Keleraba ne sadrži masti i holesterol. Keleraba ima malo kalorija i nizak sadržah natrijuma. Pripremanje kelerabe.
10. maj
BamijaBamija treba da se pripremi što je brže moguće nakon kupovine. Bamija može da se čuva u frižideru, ali treba da se postavi u papirnu kesu ili u ubrus.
10. maj
ČičokaČičoka je zeljasta biljka, čiji su jestiv deo krtole. Čičoka dospeva zimi, što je čini vrednim izvorom, vitamina tokom hladnih meseci. Čičoka je korisna kod dijabetesa i brojnih oboljenja.
06. maj
Ajsberg SalataSalata Ajsberg je zeleno povrće koje pripada porodici zelenih salata. Ajsberg je karakterističan po odličnom ukusu, malo kalorija i puno vitamina. Pripremanje Ajsberg salate.
05. maj
Odabrani
Odabrani Članci
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 808
Recepti
7 886
11 369
Drugo