Povrće

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća . Egzotično i tropsko povrće.
Ljute PaprikePovrćeLjute Paprike
09. jun
Rosi Trifonova
LukPovrćeLuk
08. jun
Admin
ParadajzPovrćeParadajz
06. jun
Rosi Trifonova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kiseli KupusKiseli Kupus
02. jun
Kiseli kupus predstavlja namirnicu koja se dobija fermentacijom svežeg kupusa u specijalno spremljenoj salamuri uz dejstvo mlečnih kiselih bakterija. Korist od kiselog kupusa. Domaći kiseli kupus u buretu.
SpanaćSpanać
25. maj
Sem što je ukusan, spanać je popularan i zbog svoje velike hranljive vrednosti. Spanać je bogat izvor gvožđa. Priprema spanaća. Gajenje i vrste spanaća.
RukolaRukola
20. maj
Rukola je često korišćen sastojak salata od povrća. Kod nas se sreću rukola sa širokim i uskim listom. Rukola je bogara vitaminom A i C, i ima dosta kalijuma i gvožđa.
KrastavacKrastavac
18. maj
1
Krastavac se koristi lokalno i za različite probleme sa kožom, uključujući i otoke ispod očiju i opekotine od sunca. Krastavac pomaže kod visokog krvnog pritiska. Sastav krastavca i korist od krastavca.
PaškanatPaškanat
12. maj
Paškanat izgleda kao svetla šargarepa i zapravo je u srdstvu sa šargarepom, celerom i korenom peršuna. Paškanat vodi poreklo iz Evrope i Azije. Salate sa paškanatom. Koristi paškanata za zdravlje.
ArtičokaArtičoka
12. maj
Listovi artičoke se koriste za lečenje žutice, kamenja u žuči, arteroskleroze. Artičoka je odlična hrana za dijabetičare. Sastav i svojstva artičoke. Kulinarska upotreba artičoke.
KelerabaKeleraba
10. maj
Sveža i mlada keleraba je ukusna za konzumiranje u svežem stanju. Keleraba ne sadrži masti i holesterol. Keleraba ima malo kalorija i nizak sadržah natrijuma. Pripremanje kelerabe.
BamijaBamija
10. maj
Bamija treba da se pripremi što je brže moguće nakon kupovine. Bamija može da se čuva u frižideru, ali treba da se postavi u papirnu kesu ili u ubrus.
ČičokaČičoka
06. maj
Čičoka je zeljasta biljka, čiji su jestiv deo krtole. Čičoka dospeva zimi, što je čini vrednim izvorom, vitamina tokom hladnih meseci. Čičoka je korisna kod dijabetesa i brojnih oboljenja.
Ajsberg SalataAjsberg Salata
05. maj
Salata Ajsberg je zeleno povrće koje pripada porodici zelenih salata. Ajsberg je karakterističan po odličnom ukusu, malo kalorija i puno vitamina. Pripremanje Ajsberg salate.