- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
PovrćeMladi Luk
25. sep.
Rosi Stoyanova
PovrćeKelp alge
25. sep.
Rosi Stoyanova
PovrćeBela Repa
20. sep.
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
TapiokaTapioka je tropski žbun koji pripada porodici Euphorbiaceae. Gaji se uglavnom u Južnoj Americi i Africi. Tapioka je osnovni hranljivi sastojak zemalja u razvoju.
20. sep.
KeljKelj poznat još kao lisnati kupus je biljka iz porodice kojoj pripadaju još i prokelj, brokoli, karfiol i običan kupus. Kelj je izuzetno bogat vitaminima i mineralima, što ga čini izuzetno pogodnim za čoveka. Pripremanje kelja.
20. sep.
CikorijaCikorija je dvogodišnja biljka, koja prve godine formira koren sa lisnatom glavicom, a druge - stabla sa cvetovima. Cikorija sadrži mnogo korisnih materija. Kulinarska upotreba cikorije.
15. sep.
Paradajz-PaprikeOdlična kombinacija jakog ukusa i hrskavosti, paradajz-paprike su dostojan predstavnik sveta povrća. Kulinarska upotreba paradajz paprika. Koristi za zdravlje od paradajz paprika.
12. sep.
RotkviceRotkvice su se gajile oko 1000 godina pre nove ere u Aziji, odakle vode poreklo. Rotkvice su veoma korisne za različite zdravstvene probleme. Rotkvice ne podnose termičku obradu.
12. sep.
KornišoniKornišoni imaju neverovatne kulinarske kvalitete. Mogu da se koriste u svežem stanju ili da se mariniraju. Kada se stavljaju samostalno u turšiju, začinjuju se solju, Šećerom i sirćem.
06. sep.
AlgeMorske alge dvostruko štite od srčanih bolesti. Alge su odličan izvor lignana, joda i magnezijuma. Postoje različite vrste algi, od kojih su napopularnije alge Nori, koje se koriste za suši.
24. avgust
CveklaCvekla je veoma važan sastojak zdrave sezonske ishrane. Cvekla se jede kuvana, pečena ili sveža. Sastav, koristi i čuvanje cvekle.
21. avgust
ČiliČili papričice su ljuta sorta jednogodišnje paprike, rodom iz Južne Amerike. Čili je začin, koji je cenjen u mnogim kuhinjama, najviše u indijskoj i meksičkoj. Sastav čilija i zdtavstvena korist od čilija.
15. avgust
Zelena SalataZelena salata (Lactuca sativa) je jedan od lisnatih zeljastih darova proleća, koji treba stalno da konzumiramo, ali pre toga treba da budemo sigurni da je zelena salata čista i organska. Zelena salata se uspešno gaji u umerenom klimatskom pojasu. Pripada
14. avgust
Odabrani
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 824
Recepti
7 889
11 375
Drugo