Povrće

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća . Egzotično i tropsko povrće.
Mladi LukPovrćeMladi Luk
25. sep.
Rosi Stoyanova
Kelp algePovrćeKelp alge
25. sep.
Rosi Stoyanova
Bela RepaPovrćeBela Repa
20. sep.
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
TapiokaTapioka
20. sep.
Tapioka je tropski žbun koji pripada porodici Euphorbiaceae. Gaji se uglavnom u Južnoj Americi i Africi. Tapioka je osnovni hranljivi sastojak zemalja u razvoju.
KeljKelj
20. sep.
Kelj poznat još kao lisnati kupus je biljka iz porodice kojoj pripadaju još i prokelj, brokoli, karfiol i običan kupus. Kelj je izuzetno bogat vitaminima i mineralima, što ga čini izuzetno pogodnim za čoveka. Pripremanje kelja.
CikorijaCikorija
15. sep.
Cikorija je dvogodišnja biljka, koja prve godine formira koren sa lisnatom glavicom, a druge - stabla sa cvetovima. Cikorija sadrži mnogo korisnih materija. Kulinarska upotreba cikorije.
Paradajz-PaprikeParadajz-Paprike
12. sep.
Odlična kombinacija jakog ukusa i hrskavosti, paradajz-paprike su dostojan predstavnik sveta povrća. Kulinarska upotreba paradajz paprika. Koristi za zdravlje od paradajz paprika.
RotkviceRotkvice
12. sep.
Rotkvice su se gajile oko 1000 godina pre nove ere u Aziji, odakle vode poreklo. Rotkvice su veoma korisne za različite zdravstvene probleme. Rotkvice ne podnose termičku obradu.
KornišoniKornišoni
06. sep.
Kornišoni imaju neverovatne kulinarske kvalitete. Mogu da se koriste u svežem stanju ili da se mariniraju. Kada se stavljaju samostalno u turšiju, začinjuju se solju, Šećerom i sirćem.
AlgeAlge
24. avgust
Morske alge dvostruko štite od srčanih bolesti. Alge su odličan izvor lignana, joda i magnezijuma. Postoje različite vrste algi, od kojih su napopularnije alge Nori, koje se koriste za suši.
CveklaCvekla
21. avgust
Cvekla je veoma važan sastojak zdrave sezonske ishrane. Cvekla se jede kuvana, pečena ili sveža. Sastav, koristi i čuvanje cvekle.
ČiliČili
15. avgust
Čili papričice su ljuta sorta jednogodišnje paprike, rodom iz Južne Amerike. Čili je začin, koji je cenjen u mnogim kuhinjama, najviše u indijskoj i meksičkoj. Sastav čilija i zdtavstvena korist od čilija.
Zelena SalataZelena Salata
14. avgust
Zelena salata (Lactuca sativa) je jedan od lisnatih zeljastih darova proleća, koji treba stalno da konzumiramo, ali pre toga treba da budemo sigurni da je zelena salata čista i organska. Zelena salata se uspešno gaji u umerenom klimatskom pojasu. Pripada