Povrće

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća . Egzotično i tropsko povrće.
KeljPovrćeKelj
20. sep.
Rosi Stoyanova
CikorijaPovrćeCikorija
15. sep.
Rosi Trifonova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
RotkviceRotkvice
12. sep.
Rotkvice su se gajile oko 1000 godina pre nove ere u Aziji, odakle vode poreklo. Rotkvice su veoma korisne za različite zdravstvene probleme. Rotkvice ne podnose termičku obradu.
KornišoniKornišoni
06. sep.
Kornišoni imaju neverovatne kulinarske kvalitete. Mogu da se koriste u svežem stanju ili da se mariniraju. Kada se stavljaju samostalno u turšiju, začinjuju se solju, Šećerom i sirćem.
AlgeAlge
24. avgust
Morske alge dvostruko štite od srčanih bolesti. Alge su odličan izvor lignana, joda i magnezijuma. Postoje različite vrste algi, od kojih su napopularnije alge Nori, koje se koriste za suši.
CveklaCvekla
21. avgust
Cvekla je veoma važan sastojak zdrave sezonske ishrane. Cvekla se jede kuvana, pečena ili sveža. Sastav, koristi i čuvanje cvekle.
ČiliČili
15. avgust
Čili papričice su ljuta sorta jednogodišnje paprike, rodom iz Južne Amerike. Čili je začin, koji je cenjen u mnogim kuhinjama, najviše u indijskoj i meksičkoj. Sastav čilija i zdtavstvena korist od čilija.
Zelena SalataZelena Salata
14. avgust
Zelena salata (Lactuca sativa) je jedan od lisnatih zeljastih darova proleća, koji treba stalno da konzumiramo, ali pre toga treba da budemo sigurni da je zelena salata čista i organska. Zelena salata se uspešno gaji u umerenom klimatskom pojasu. Pripada
RabarbaraRabarbara
21. jul
Rabarbara je biljka širokog lista, koja ima pravo stablo koje dostiže visinu do 2 metra. Rabarbara se dobro kombinuje sa jagodama i vanilom. Rabarbara poboljšava rad želuca.
KiseljakKiseljak
21. jul
Kiseljak je zeleno povrće, rođak spanaća i zelja. Kiseljak je poznat kao jeftina i zdrava hrana, ali se nudi u nekim ekskluzivnim restoranima. Kulinarska upotreba kiseljaka.
KomoračKomorač
17. jul
Komorač je veoma aromatična zeljasta biljka, koja raste u Južnoj Evropi i jugozapadnim delovima Azije. Komorač se koristi kao začin, ali i kao povrće. Komorač je koristan kod hormonalnog disbalansa u menopauzi.
BobBob
10. jul
Bob /Vicia Faba L. / predstavlja jednogodišnju biljku iz porodice mahunarki. Boba ima široku primenu u kulinarstvu. Bob je koristan kod parkinsonove bolesti.
BambusBambus
05. jul
Na dalekom Istoku bambus je ukorenjen u tradiciji i svim sferama života. Bambus ima široku primenu u kulinarstvu. Gajenje bambusa. Bambus i feng šui.
BoranijaBoranija
05. jul
Boranija (Phaseolus vulgaris) je jednogodišnja biljka, koja raste od juna pa sve do jesenjih meseci, avgusta - septembra. U suštini boranija predstavlja neuzrele plodove pasulja koji se nalaze u mahuni. Ova biljka je veoma osetljiva na niske temperature i
Kineski KupusKineski Kupus
27. jun
Kineski kupus je dijetalno i lekovito povrće, i veoma korisna hrana kod brojnih oboljenja. Kineski kupus ima veoma prijatnu aromu i ukus i često ulazi u sastav brojnih salata. Sastav kineskog kupusa.