Povrće

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća . Egzotično i tropsko povrće.
VlašacPovrćeVlašac
24. jun
Rosi Trifonova
BatatPovrćeBatat
23. jun
Rosi Trifonova
PatlidžanPovrćePatlidžan
23. jun
Admin
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šećerna RepaŠećerna Repa
21. jun
Šećerna repa jse koristi u lečenju različitih oboljenja. Šećerna repa je bogata fosforom, kalijumom i manganom. Šećerna repa pomaže kod različitih oboljenja.
LobodaLoboda
13. jun
Loboda pripada velikoj porodici biljaka Loboda, u koju spada 100 rodova i 1500 vrsta. Prilikom pripremanja lobode koristite sveže ubrane listove. Gajenje lobode.
PaprikaPaprika
12. jun
Paprike sadrže vitamin B6, fitohemikalije kao što su likopen i beta-karoten, folate, kalijum i mnogo vlakana. Ljute paprike sadrže i dodatnu materiju, nazvanu kapsacin. Vrste paprika.
Ljute PaprikeLjute Paprike
09. jun
Ljute paprike su jedinstveni dar prirode po svom kvalitetu ukusa i lekovitim svojstvima. Mršavljenje sa ljutim paprikama. Gajenje i sadnja ljutih paprika. Kulinarska upotreba ljutih paprika.
LukLuk
08. jun
Luk je bogat vitaminima C i E, ako i mineralima. Luk igra veliku ulogu u varenju hrane - povećava apetit i ubrzava razmenu materija. Luk se koristi za lečenje peruti.
ParadajzParadajz
06. jun
Paradajz spada u verovatno najrasprostranjenije, omiljeno i najpopularnije povrće u svetu. Vrste paradajza, korist, izbor i čuvanje paradajza. Sadržaj likopena i antioksidanasa u paradajzu.
Kiseli KupusKiseli Kupus
02. jun
Kiseli kupus predstavlja namirnicu koja se dobija fermentacijom svežeg kupusa u specijalno spremljenoj salamuri uz dejstvo mlečnih kiselih bakterija. Korist od kiselog kupusa. Domaći kiseli kupus u buretu.
SpanaćSpanać
25. maj
Sem što je ukusan, spanać je popularan i zbog svoje velike hranljive vrednosti. Spanać je bogat izvor gvožđa. Priprema spanaća. Gajenje i vrste spanaća.
RukolaRukola
20. maj
Rukola je često korišćen sastojak salata od povrća. Kod nas se sreću rukola sa širokim i uskim listom. Rukola je bogara vitaminom A i C, i ima dosta kalijuma i gvožđa.
KrastavacKrastavac
18. maj
1
Krastavac se koristi lokalno i za različite probleme sa kožom, uključujući i otoke ispod očiju i opekotine od sunca. Krastavac pomaže kod visokog krvnog pritiska. Sastav krastavca i korist od krastavca.
PaškanatPaškanat
12. maj
Paškanat izgleda kao svetla šargarepa i zapravo je u srdstvu sa šargarepom, celerom i korenom peršuna. Paškanat vodi poreklo iz Evrope i Azije. Salate sa paškanatom. Koristi paškanata za zdravlje.
ArtičokaArtičoka
12. maj
Listovi artičoke se koriste za lečenje žutice, kamenja u žuči, arteroskleroze. Artičoka je odlična hrana za dijabetičare. Sastav i svojstva artičoke. Kulinarska upotreba artičoke.
KelerabaKeleraba
10. maj
Sveža i mlada keleraba je ukusna za konzumiranje u svežem stanju. Keleraba ne sadrži masti i holesterol. Keleraba ima malo kalorija i nizak sadržah natrijuma. Pripremanje kelerabe.