Hranljive NamirniceKonservansi i E-dodaciMahunarke i žitariceMesa i kobasiceMlečni ProizvodiOrašasti plodovi i SemenkePovrćeRiba i Morski PlodoviVoćeVrste Alkoholnih PićaVrste GljivaVrste Vina
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šećerna RepaŠećerna repa jse koristi u lečenju različitih oboljenja. Šećerna repa je bogata fosforom, kalijumom i manganom. Šećerna repa pomaže kod različitih oboljenja.
21. jun
LobodaLoboda pripada velikoj porodici biljaka Loboda, u koju spada 100 rodova i 1500 vrsta. Prilikom pripremanja lobode koristite sveže ubrane listove. Gajenje lobode.
13. jun
PaprikaPaprike sadrže vitamin B6, fitohemikalije kao što su likopen i beta-karoten, folate, kalijum i mnogo vlakana. Ljute paprike sadrže i dodatnu materiju, nazvanu kapsacin. Vrste paprika.
12. jun
Ljute PaprikeLjute paprike su jedinstveni dar prirode po svom kvalitetu ukusa i lekovitim svojstvima. Mršavljenje sa ljutim paprikama. Gajenje i sadnja ljutih paprika. Kulinarska upotreba ljutih paprika.
09. jun
LukLuk je bogat vitaminima C i E, ako i mineralima. Luk igra veliku ulogu u varenju hrane - povećava apetit i ubrzava razmenu materija. Luk se koristi za lečenje peruti.
08. jun
ParadajzParadajz spada u verovatno najrasprostranjenije, omiljeno i najpopularnije povrće u svetu. Vrste paradajza, korist, izbor i čuvanje paradajza. Sadržaj likopena i antioksidanasa u paradajzu.
06. jun
Kiseli KupusKiseli kupus predstavlja namirnicu koja se dobija fermentacijom svežeg kupusa u specijalno spremljenoj salamuri uz dejstvo mlečnih kiselih bakterija. Korist od kiselog kupusa. Domaći kiseli kupus u buretu.
02. jun
SpanaćSem što je ukusan, spanać je popularan i zbog svoje velike hranljive vrednosti. Spanać je bogat izvor gvožđa. Priprema spanaća. Gajenje i vrste spanaća.
25. maj
RukolaRukola je često korišćen sastojak salata od povrća. Kod nas se sreću rukola sa širokim i uskim listom. Rukola je bogara vitaminom A i C, i ima dosta kalijuma i gvožđa.
20. maj
KrastavacKrastavac se koristi lokalno i za različite probleme sa kožom, uključujući i otoke ispod očiju i opekotine od sunca. Krastavac pomaže kod visokog krvnog pritiska. Sastav krastavca i korist od krastavca.
18. maj
1
PaškanatPaškanat izgleda kao svetla šargarepa i zapravo je u srdstvu sa šargarepom, celerom i korenom peršuna. Paškanat vodi poreklo iz Evrope i Azije. Salate sa paškanatom. Koristi paškanata za zdravlje.
12. maj
ArtičokaListovi artičoke se koriste za lečenje žutice, kamenja u žuči, arteroskleroze. Artičoka je odlična hrana za dijabetičare. Sastav i svojstva artičoke. Kulinarska upotreba artičoke.
12. maj
KelerabaSveža i mlada keleraba je ukusna za konzumiranje u svežem stanju. Keleraba ne sadrži masti i holesterol. Keleraba ima malo kalorija i nizak sadržah natrijuma. Pripremanje kelerabe.
10. maj
Odabrani
Odabrani Članci
Forum
- Ehinacea12. jun
- Aparat za krofnice12. jun
- Koji su vaši omiljeni keksići?12. jun
- Kuvano vino11. jun
- Omiljeni letnji napitak11. jun
Naše kategorije recepata
16 605
Recepti
8 116
11 747
Drugo