Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da se oslobodimo nitrata?Kako da se oslobodimo nitrata?
16. jul
Mi se hranimo voćem i povrćem sa ogromnim količinama đubriva, koja su puni nitratima. Oni brzo unuštavaju naš imunitet i vitamine u našem telu. Evo kako da očistimo nitrate iz povrća:
Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!
09. jul
Da li zn ate, da pileći želuci poboljšavaju vid, a pileće džigerice se preporučuju deci i trudnicama. Pogledajte kako se pravilno kuvaju.
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Topli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje.
Najbolje i najbezbednije posuđe za spremanjeNajbolje i najbezbednije posuđe za spremanje
19. mart
Često kupujemo posuđe, a da ne znamo od kojeg materijala je izrađeno, da li je štetno ili ne, jer se uglavnom rukovodimo cenom. Kako da izaberemo najbezbednije posuđe za spremanje?
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiGotova jela koja se mogu zamrzavati
18. mart
Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se odmrznu.
Kulinarske tajne ukusne jagnjeće glaveKulinarske tajne ukusne jagnjeće glave
07. mart
Jagnjeća glava se može spremiti na najrazličitije načine. Možete je skuvati, ispeći da je spremite u đuvečari ili da napravite čorbu.
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaTajna ukusnih jagnjećih iznutrica
04. mart
Jagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje.
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ukoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali najukusnije postaju sušene breskve.
Kako da napravite nudle u wok tiganju?Kako da napravite nudle u wok tiganju?
25. feb.
Wok je kineski tiganj sa uskom osnovom i dubokim stranama. Pored povrća i mesa, u ovom tiganju možete spremiti i testenine (razne vrste makarona).
Za i protiv rerneZa i protiv rerne
21. feb.
Većina ljudi u kući ima veliki šporet, a li to nije uvek preka potreba. Zbog toga se dosta ljudi misli da li da uzme mini rernu. Prema nameni i veličini - u veći
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Ako meso ima masti i ona je bela, znači da je jagnje mlado. Boja treba da bude bledoroze i sveža. Masno jagnje se treba peći na nižoj temperaturi i treba mu više vremena.
Mitovi o pripremi testeninaMitovi o pripremi testenina
19. feb.
Priprema testenina izgleda kao najlakša stvar na svetu: stavite da vodu da proključa, zatim stavite makarone, kuvaju se onoliko koliko piše na pakovanju i gotovo.
Specifičnosti kod spremanja prazilukaSpecifičnosti kod spremanja praziluka
07. feb.
Praziluk se može koristiti za najrazličitija jela. On je dobra zamena za luk i može se konzumirati spremljen ili sirov. Svaki deo praziluka se može jesti.