Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za čuvanje i konzerviranje cvekleSaveti za čuvanje i konzerviranje cvekle
15. maj
Kao i svo ostalo povrće, tako i cveklu možemo da konzerviramo za zimu, da nam je uvek pri ruci.
Tajna ukusnih kroketa od krompiraTajna ukusnih kroketa od krompira
14. maj
Kroketi su pravo zadovoljstvo za zauzete i ekonomične domaćice, koje žele da se pokažu pred porodicom, ali ne mogu da odvoje vreme za kuhinju.
Kako da napravimo špric za torte u kućnim uslovimaKako da napravimo špric za torte u kućnim uslovima
10. april
Postoji dosta načina da napravite špric za torte u kućnim uslovima. Ako želite da napravite špric za eklere, onda uzmite jednu kesu za jednokratnu upotrebu.
Napravite sami šarene mrvice za dekoraciju tortiNapravite sami šarene mrvice za dekoraciju torti
09. april
U kulinarstvu se za dekoraciju torti, kolača, mafina, kremova i drugih slatkiša koriste šećerne mrvice. One su na engleskom poznate pod nazivom sprinkles. Pored toga što ih možete kupiti gotove u prodavnici, možete ih, takođe, napraviti i kod kuće. Na
Nemojte bacati kore od povrća! Pogledajte za šta ih možete iskoristitiNemojte bacati kore od povrća! Pogledajte za šta ih možete iskoristiti
06. april
Ljuske od krompira, šargarepe i luka vam mogu biti od velike koristi. Pogledajte šta da uradite sa njima, pre nego što ih bacite u korpu.
Trikovi kod sušenja voća u kućnim uslovimaTrikovi kod sušenja voća u kućnim uslovima
05. april
Tokom leta ima dosta voća. Ako živite na selu i imate baštu, onda možete sami ga gajite voće. Često se dešava da voća ima previše, pa onda nema vremena da se voće konzumira dok je sveže.
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeDa li je pobelela čokolada štetna za zdravlje
05. april
Ako ste ljubitelj čokolade u raznim oblicima, sigurno vam se makar jednom desilo da naiđete na čokoladu čija je boja izbledela.
Tajne ukusnog rižotaTajne ukusnog rižota
03. april
Najvažnije pravilo kod pripreme rižota je da se bujon, u kome se sprema rižoto, sipa postepeno, a ne odjednom.
Kako da čuvate borovnice i drugo šumsko voćeKako da čuvate borovnice i drugo šumsko voće
02. april
Borovnice su ukusno letnje voće, koje je najbolje da jedete sveže ili da ih dodate kiselom mleku ili salati, a takođe se mogu iskoristiti i za nadev od voća.
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Kavijar je nekad važio za veoma retku namirnicu i specijalitet, konzumirala ga je samo elita i priparnici aristokratije, ali je on danas dostupan i može se naći na trpezi.
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus.
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaKako da pročistimo vodu u kućnim uslovima
29. mart
Ekolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. S
Tajne ukusne pačje džigericeTajne ukusne pačje džigerice
26. mart
Pačja džigerica ima počastvovano mesto na našoj trpezi već dugi niz godina. Veoma je cenjena zbog svog jedinstvenog ukusa i arome.