Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnog sočivaTajna ukusnog sočiva
26. sep.
Sočivo je odličan sastojak, posebno zao ne koji ne vole mnogo da jedu meso. Ono je veoam zdravo i korisno. Pogledajte neke tajne pripremanja savršenog sočiva.
Pravi dresing za sveže salatePravi dresing za sveže salate
24. sep.
Evo nekoliko varijanti kakav tip salata ide uz konkretan sos za začinjavanje, u njima nema dodate soli, čiju količinu sami treba da procenite.
Kada i kako da beremo koprivuKada i kako da beremo koprivu
24. sep.
Još početkom proleća kopriva pušta svoje listove. Možete je naći svuda - po parkovima, dvorištu, planini, tamo gde ništa drugo ne može da raste. Ona nema pretencije za teren, samostalna je i izdržljiva. Nekada je bila prva hrana u proleće. Kopriva u se
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testo
23. sep.
Kod kuvanog testa utisak ostavlja zapremina, koju dobija prilikom termičke obrade. To je zbog toga što sadrži mnogo vode, koja se pretvara u paru tokom termičke obrade i testo se podiže visoko nagore.
Namirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideruNamirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideru
21. sep.
Iako ne zvuči logično, frižider nije najbolje mesto za čuvanje razne vrste hrane. Kada u njega stavite neku hranu ona gubi ukus, teksturu, miris čak i lep spoljašnji izgled.
Da li zaista mešate kajganu? Gordon Remzi odgovaraDa li zaista mešate kajganu? Gordon Remzi odgovara
11. sep.
Šta je najlakše i najbrže za pripremu? Na ovo pitanje svako će odgovoriti da je to naravno kajgana.
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaNekoliko važnih saveta za kuvanje pirinča
07. sep.
Pirinač se neće lepiti dok ga kuvate ako u vodu dodajte nekoliko kapljica maslinovog ulja, takođe i dve kašičice soka od limuna. Pirinač treba da se kuva na niskoj temperaturi.
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Jedan od razloga da pripremite makarone je to što samo za 15 minuta možete da napravite večeru. Pogledajte neke detalje kod kuvanja testenine, makarona i špageta.
Tajna ukusne bugarske musakeTajna ukusne bugarske musake
15. avgust
Kažu da ako jedna žena ne zna da napravi musaku, ne može da se uda. Tako da počnite da učite kako se pravi musaka. Evo tajne savršene musake.
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliPet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicli
05. avgust
Veoma često se dešava da svinjske šnicle budu suve i prepečene. Kako biste to sprečili u kuhinji, prosto izbegavajte sledeće greške prilikom pripreme svinjskih šnicli.
Zlatna pravila mešenjaZlatna pravila mešenja
03. avgust
Da biste napravili hlebove, pogače i druga apetitna peciva, treba da budete dobro upoznati i iskusni u osvnovnim trikovima mešenja testa.
Savršena smesa za palačinke se pravi ovakoSavršena smesa za palačinke se pravi ovako
02. avgust
Svako može da pravi palačinke, ali ne može svako da napravi savršene palačinke. Iako pravljenje palačinaka deluje kao nešto što može da radi i malo dete, i to ima svoje finese.
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKako da očistimo rešetke od aspiratora
01. avgust
Koristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće. Njima ćete postići željeni efekat.