Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Garniri za ražnjićeGarniri za ražnjiće
02. jul
Pre nego šro ispečete sočne ražnjiće na poštilju, treba da razmislite i o garniru. Jer pečeni ražnjić bez garnirunga he kao leto bez hladnog piva.
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariKoje vrste ribe se mogu spremati na pari
30. jun
Pripremljena na pari, riba je korisnija od pržene i kuvane, budući da sadrži više korisnih materija.
Tajne ukusne salate od krompiraTajne ukusne salate od krompira
27. jun
Salata od krompira je jedna od najčešćih jela u evropskoj kuhinji. Glavni sastojak jela jeste kuvani krompir, koji se dopunjuje sa drugim namirnicama.
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Dimljenje pileta u kućnim uslovimaDimljenje pileta u kućnim uslovima
18. jun
Kako da spremite dimljeno pile u kućnim uslovima i bez štetnih dodataka i konzervanasa?
Specifičnosti kod pečenja kolačaSpecifičnosti kod pečenja kolača
16. jun
Glavni uslov za ukusan kolač jeste testo da bude kvalitetno i vazdušasto, a za to je potrebno da bšarno bude prosejano, da se uklone svi dodaci iz njega i da se obogati kiseonikom.
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Serviranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus.
Kako da vam pileće meso bude meko?Kako da vam pileće meso bude meko?
15. jun
Nije teško da pripremite meku i sočnu piletinu. Dovoljno je da primenite nekoliko lakih trikova.
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Takođe. treba da se slaže sa jelom za koje se koristi. Zlatno je pravilo da šta nam je u čaši, to treba da bude i u tanjiru.
Kako da koristite stevijuKako da koristite steviju
13. jun
Stevija je zamena za šećer i ne sadrži kalorije. Dobija se od istoimene biljke. Stevija je popularna kod ljubitelja zdrave ishrane, kod dijabetičara, jer ne povišava šećer u krvi.
Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!
12. jun
Maslinovo ulje je jedno od najzdravijih biljnih ulja. Ono je dosta popularno i na našim prostorima. međutim, da li je kvalitetno?
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!
11. jun
Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru.
Kraj masnim krofnama ili tajna svakog testaKraj masnim krofnama ili tajna svakog testa
08. jun
Nije dovoljno samo da brašno bude kvalitetno, maslac, jaja ili šećer, kako bi se recept uspešno sproveo u delo. Potrebna su i druga umeća.