Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko fora i trikova za mesoNekoliko fora i trikova za meso
09. nov.
Za jednu domaćicu je veoma važno da uspešno izađe na kraj sa zadatkom - da obraduje bližnje i da im servira lepu hranu. Baš iz tog razloga vam predlažemo nekoliko trikova koje ćete koristiti prilikom pripremanja mesa.
Kako da očistimo aparat za espresoKako da očistimo aparat za espreso
08. nov.
U poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu. Da bi kafa bila ukusnija i aromatičnija, potrebno je da se brinemo o njoj.
Kako se mesi glatko testo?Kako se mesi glatko testo?
07. nov.
Kod mešenja testa se stvara gluten, koji pomaže ravnomernom raspoređivanju gasova, koji se odvajaju od kvaca. Tpogledajte kako da umesite glatko testo.
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeKako se prave mekike - uputstvo za početnike
02. nov.
Ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike? Ovaj predivni doručak je za male i velike može da vrati svakog u detinjstvo. Pogledajte detalje za pripremu tradicionalnih mekika.
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuHrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivaču
22. okt.
Zamrzavanje sastojaka u zamrzivaču se dozvoljava i koristimo neku hranu nakon nekog vremena, a ne odmah.
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneRazlika između amonijačne sode i sode bikarbone
19. okt.
Soda bikarbona se poznata još kao i soda za hleb. Ona se stavlja u recepte koji sadrže kiselo mleko /pogače, mekike i krofne.
Neprocenjivi saveti za pečenje u rerni sa ventilatoromNeprocenjivi saveti za pečenje u rerni sa ventilatorom
18. okt.
1
U današnje vreme, većina šporeta ima ventilator u rerni. Zahvaljujući njemu topao vazduh cirkuliže, što vodi do brže pripreme jela.
Pomoć, buđ u frižideruPomoć, buđ u frižideru
18. okt.
Stvaranje buđi u frižideru je neprijatno, ali ipak nije teško za uklanjanje. Izbeljivač i soda su neverovatni proizvodi u borbi protiv mirisa i buđi u frižideru.
Zamrzavanje peršuna i mirođijeZamrzavanje peršuna i mirođije
13. okt.
Mnogi kažu da se sveži začini mogu naći u prodaji tokom cele godine, i da je njihovo čuvanje potpuno besmisleno. Ali nije sasvim tako!
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Marinovanje je sasvim običan deo pripreme hrane i prisustvuje u svakoj kuhinju u jednom ili drugom obliku. Kod nas je to plod velikog iskustva.
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?
05. okt.
Prilikom prpreme pogača, kolača i keksića, svaki kuvar koji sebe poštuje koristi kvasac. On u sebi sadrži kvasac koji čini testo mekim i nadošlim.
Nekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrćaNekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrća
30. sep.
Trudeći se da se hranimo zdravo i da pročistimo organizam od nagomilanih masti tokom zime, posežemo sve češće za zelenim povrćem krastavcima i još mnogo toga.
Ukusne tajne škembe čorbeUkusne tajne škembe čorbe
28. sep.
Škembe čorba je tajna za istreznjavanje. Ali, da li znate kako se priprema zaista ukusna škembe čorba? Otkrićemo vam nekoliko kulinarskih tajni za pripremanje škembe čorbe.