Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Dimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma.
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Reč gurme dolazi iz francuskog. Podrazumeva ljubitelja i poznavaoca dobre hrane i pića. U našem jeziku ova reč ima najrazličitije varijacije, a pre svega se opisuju jela pri čijem spremanju i serviranju su se koristili posebni sastojci i finese.
Na šta treba obratiti pažnju pri kupovini maslinaNa šta treba obratiti pažnju pri kupovini maslina
08. mart
Pogledajte na šta treba da obratite pažnju kada kupujete masline. Ovi važni saveti poštedeće vas razočarenja i troškova.
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Kako da skuvate pšenicu i speltu?
07. mart
Pšenica i spelta treba da se kuvaju na tihoj vatri. Drugi važan trik je da budu oceđene od viška vode kada budu gotove.
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu
06. mart
Malo je onih ljubitelja mesa i delikatesa od mesa koji ne vole toplu i aromatičnu džigericu.
Kako da iskokate kokiceKako da iskokate kokice
05. mart
Svi mi znamo kako izgledaju kesice sa kokicama, koje su namenjene za kokanje kokica u mikrotalasnoj pećnici. Uprkos tome, nema ništa prijatnijeg, a ni ukusnijeg od toga da sami napravimo kokice.
Specifičnosti kod spremanja sa lisnatim testomSpecifičnosti kod spremanja sa lisnatim testom
05. mart
Kod spremanja sa lisnatim testom bi trebalo znati specifičnosti, kako bi jela uvek bila ne samo ukusna, već i da lepo izgledaju.
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Tehnika mućenja pavlake da se dobije šlag u suštini je veoma jednostavna. Koristite mikser i sve će biti lako. Šlag se koristi za kolače, torte, kapućino ili espreso.
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Deserti su omiljeni deo obroka kod dece, ali i kod odraslih. Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite ostale svojim kulinarskim umećima. Ovde vam predlažem jed
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Meso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo.
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Bundeva sadrži velike količine korisnih materija, koje su neophodne organizmu. Od bundeva i jabuka može se pripremiti fini desert. Tajne pripremanja pečene bundeve.
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka. Možete dodati crvenu jestivu boju, da jabuke dobiju tradicionalniji izgled.
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Ako želite da zreo pasulj bude brže gotov, dodajte masnoću vodi u kojoj ga kuvate. Ne stavljajte so u zreo pasulj, jer ćete tako produžiti vreme kuvanja.