Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge.
Kako da dimite lososKako da dimite losos
24. januar
Domaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće.
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?
24. januar
Vi sve ukusno spremate, imate neverovatnu kuhinju i sve novitete koji vam olakšavaju posao. Kada počnete da spremate - sve oko vas se pretvara u haos: prljave viljuške na podu, puna sudopera, mrlje po radnoj površini na podu, itd. Osećate se kao zatrpani
Čuvanje i konzerviranje sočivaČuvanje i konzerviranje sočiva
22. januar
Sočivo može biti važan deo zdrave ishrane kod osoba koje su na vegetarijanskom režimu ishrane, žele da smršaju, da snize holesterol ili ako imaju dijabetes.
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljKako da konzerviramo boraniju i pasulj
02. januar
Konzerviranje pasulja bi nam uštedelo dosta vremena, a i tako bismo imali gotov ručak, kada smo u žurbi. Tako možete konzervirati pasulj i boraniju.
Začini koji idu uz leblebijuZačini koji idu uz leblebiju
05. dec.
Leblebiju možete peći ili kuvati. Možete je staviti u različite supe ili čorbe. Ona se kombinuje i sa nekim varivima. Kada koristite leblebiju, onda možete koristiti razne začine.
Pogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanjePogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanje
21. nov.
Prema preporuci Svetske zdravestvene organizacije, masti u ishrani ne bi trebalo da prelaze 30 . Tu spadaju i masti, sa kojima spremamo jela i koje koristimo za salate. U galeriji možete pogledati koje su to najkorisnije, a koje su to najštetnije mast
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Najlakši način da radite sa želatinom je sledeći: Rastvorite ga u hladnoj vodi, a zatim ga stavite na paru, da se dobro razmuti, pa ga dodajte sastojcima, koji su navedeni u receptu.
Tajne ukusne mlečne piteTajne ukusne mlečne pite
29. sep.
Ukusnu mlečnu pitu možete veoma brzo i lako napraviti. Postoji dosta varijanti za pravljenje ove pite. Možete je napraviti i sa gotovim korama.
Kako da spremite školjke?Kako da spremite školjke?
28. sep.
Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se termički obrađuju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi.
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli. Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić, som, kostur, bakalar. Ova vrsta mleven
Trikovi kod spremanja prepeliceTrikovi kod spremanja prepelice
28. sep.
Prepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Zbog toga je dobro da odstoji u marinadi nekoliko sati, pre nego što ga pripremite.
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Koliko god da je meso sveže i da izgleda tako, ono se ipak ne može stavi direktno na roštilj, na gril tiganj ili u rernu, a da se ne začini ili merinira.