Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jednostavne marinade za mesoJednostavne marinade za meso
24. jul
Kako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše.
Ljubitelj ste sireva? Ovo morate znatiLjubitelj ste sireva? Ovo morate znati
21. jul
Ako ste ljubitelj sireva, treba da znate da kupujete samo onoliko sira koliko vam je potrebno za nedelju dana, jer kada je jednom nasečen, počinje da gubi kvalitet.
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Ako želite da kinoa ima blagu i prijatnu aromu, potopite zrna tri sata pre nego što ih skuvate. Ako želite bogatiji ukus, pre nego što ih stavite da se kuvaju, zrna propržite u suvom tiganju.
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Miris palačinki i galeta privlači parižane i turiste, koji se takmiče da kupuju palačinke sa šećerom i limunom, punjene marmeladom i čokoladom.
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!
19. jul
Važan uslov kod spremanja mesa je da se ne soli prethodno, a tek onda kada se stavi u jelo. Ako želimo da sačuvamo sve neophodne elemente mesa za organizam, stavićemo meso da se kuva u vrućoj vodi.
Odlični začini za piletinuOdlični začini za piletinu
19. jul
Začini su završetak svakog jela. Pile je najrasprostranjenija živina, a pogledajte naše savete za spremanje piletine.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Čuvanje im je slično kao kod krastavaca i dobro je da stoje u frižideru dok ne budu napravljene. Čuvanje duže vremena iziskuje pažljivu obradu.
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Miris luka i belog luka nestaće iz vaših usta ako popijete čašu punomasnog svežeg mleka, sažvaćete zrno kafe, svežeg peršuna ili režanj limuna. Orašasto voće i bosiljak isto pomažu.
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Da bi pržene pečurke bile ukusne, treba ih očistiti u slanoj vodi, a zatim da se skuvaju, pre nego što ćete ih pržiti u prethodno ugrejanom ulju. Ne preporučuje se dodavanje začina.
Napravite džem bez šećeraNapravite džem bez šećera
03. jul
Nije neophodno da stavljate šećer, da bi vaš džem bio ne samo zdrav, već i sladak. Evo kako!
Finese u pripremi špragliFinese u pripremi špragli
03. jul
Špargla je veoma kvalitetno povrće. Priprema se blanširanjem, na pari, ili dinstanjem na maslacu ili maslinovom ulju. Savršeno pripremljene špargle imaju lepi zelenu boju i lako se seku nožem.
Tajne savršenog testaTajne savršenog testa
27. jun
Evo šta je dobro da znate i čega da se pridržavate, ako želite da svaki put oduševite svoje bližnje ili goste savršeno pripremljenim proizvodima od testa.
Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinjiJednostavni trikovi za uštedu u kuhinji
15. jun
Treba da kupujete takvo posuđe, da odgovara veličini vaših ringli. Ako je posuda manja od ringle, sigurno ćete potrošiti više energije nego što vam je potrebno.