Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinjiJednostavni trikovi za uštedu u kuhinji
15. jun
Treba da kupujete takvo posuđe, da odgovara veličini vaših ringli. Ako je posuda manja od ringle, sigurno ćete potrošiti više energije nego što vam je potrebno.
Saveti za čuvanje spanaća, zelja i kiseljakaSaveti za čuvanje spanaća, zelja i kiseljaka
14. jun
Konzervirano povrće je takođe veoma ukusno, i čuva se znatno duže od svežih namirnica.
Detalji pri farbanju jajaDetalji pri farbanju jaja
01. jun
Farbanje jaja je deo Uskršnjih praznika. Jaja se farbaju u četvrtak ili subotu pre Uskrsa. Prvo ofarbano jaje treba da bude crvene boje. Koristite vosak za crtanje, kao i ljuske crnog luka.
Sačuvajte mirođiju svežom nekoliko meseci bez zamrzavanjaSačuvajte mirođiju svežom nekoliko meseci bez zamrzavanja
21. maj
Imata ili ste kupili mnogo mirođije i želite da je sačuvate svežom? Ne zamrzavajte je! Predlažemo vam jednu ideju za svežu mirođiju bez zamrzavanja, a recept je toliko lak da se napravi.
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Začinjeno i stavljeno na roštilj meso miriše prekrasno, ali kada dođe momenat okretanja, polovina ostaje na roštilju. Žašto se to dešava i kako da ga sprečimo?
Finese u pripremi šnicliFinese u pripremi šnicli
13. maj
Priprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme.
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Krompiri se blanširaju od 5 do 8 minuta. Pri ovom procesu krompiri posvetle i dobiju bolji ukus. Prethodna obrada omogućava brže prženje.
Pangasius - najprljavija riba na svetuPangasius - najprljavija riba na svetu
11. maj
1
Prema podacima velikih lanaca prehrambenih prodavnica, najprodavanija uvozna riba u prošloj godini je smrznuto file ribe Pangasius. Prirodno stanište ove ribe su vode reke Mekong u Vijetnamu.
Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaKako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovima
09. maj
Kako biste pripremili vinsko sirće, treba vam tri litra crnog ili belog vina, osam litara ključale vode, osamsto grama šećera, deset mililitara vinske kiseline.
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Da biste napravili savršene ćuftice, kupite parče svinjskog i parče telećeg mesa u prodavnici, i sameljite ga na mašini bar tru puta.
Kako se prave krutoni?Kako se prave krutoni?
06. maj
1
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je da se nije ubuđao.
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaTajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebija
05. maj
Pre pripremanja pasulja, sočiva i svih vrsta mahunarki dobro je da se natope jednu noć u hladnoj vodi, pri proporciji 1 šolje pasulja na 4 šolje vode.
Da napravimo krem za tortuDa napravimo krem za tortu
05. maj
Najlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom. Po želji možemo da napravimo sirup, kojim ćemo preliti koru.