Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Balon lepinjeBalon lepinje
28. april
Posle nekoliko sekundi lepinje počnu da se naduvavaju kao balon. Povremeno ih okretati da se ravnomerno ispeku obe strane....
Turski hleb Balon LavašTurski hleb Balon Lavaš
16. jun
Prosejte brašno u posudu. Rastvorite kvasac u mlakom mleku. Dodajte šećr i kad kvasac nadođe, dodajte preostale sastojke bez ulja. Promešajte i dodajte u brašno. Zamesite meko testo. Kad testo počne da se lepi po prstima...
Plava RibaPlava Riba
27. jun
Plava riba (Pomatomus saltatrix) predstavlja grabljivu morsku ribu koje je jedinstven primerak porodice Plavih riba. Poznata je pod imenima zubatica i strelka. Ona je jedna od najcenjenijih riba kako za sportski, tako...
Riba deverikaRiba deverika
15. april
Deverika je riba iz porodice Šarana, koja se nalazi i u našim vodenim bazenima i čest je predmet sportskog ribolova. Ovo nije velika riba, jer dostiže dužinu od 30 do 55 centimetara, a težina primeraka je između 2 i 4 kilograma...
Pržene krofne BaloniPržene krofne Baloni
13. januar
Gotove balone izvadite na salvetu, lepo je da ne budu jedna na drugoj, da se ne spljeksaju, i pospite šećerom u prahu ili medom. Ukusan doručak, nije ni kao krofne, niti kao mekike i recept je sa interneta!...
Riba Crveni zubatacRiba Crveni zubatac
24. maj
More nam poslužuje kao dar neverovatnu raznovrsnost ukusnu i korisnu hranu. Najveći deo nje su ribe. Među njima postoji jedna koja nosi boju strasti i ukus koji sablažnjava. To je riba crveni zubatac. Ona je jedna od najdivnijih...
Marinirana ribaMarinirana riba
08. jun
Riba se poređa u tegle - red ribe, red sitno iseckanog luka itd. Prelijte tegle ohlađenom marinadom. Za više tegli povećajte količinu sastojaka....
Konzervirana ribaKonzervirana riba
07. jun
Riba se očisti, posoli i ostavi da se začini u frižideru 24 sata. Kukuruz, grašak i pasulj mogu da budu iz konzerve ili možete prethodno da ih skuvate. Kisele krastavčiće isecite na krugove....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz. Držeći ribu jednom rukom, drugom...
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
Marinirana pržena ribaMarinirana pržena riba
18. avgust
Riba se uvalja u smesu i prži u masti dok ne dobije zlatnu boju. Servira se sa prilogom po izboru, ali obavezno sa hladnim pivom....
Pržena bela ribaPržena bela riba
07. april
Ribu očistite i dobro operite. Neka se ocedi, pa je posolite i ostavite pola sata da upije so. U tepsiju sipajte brašno i svaku ribu uvaljajte, pa je odložite da dobro upije brašno. Ribu pržite na zagrejanoj masti...
Krompir salata RibaKrompir salata Riba
19. feb.
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Oljuštite ga i nasecite na kockice. U krompir dodajte sitni naseckani praziluk, peršun, so, ulje i sirće. Dobro promešajte i prespite smesu u činiju. Vlažnim rukama formirajte salatu...
Pržena riba IglicaPržena riba Iglica
24. jun
Očistite i operite ribu. Posolite je i stavite u frižider, dok ugrejete ulje u tiganju. Kada je ulje vruće, uvaljajte ribu u brašno i ispržite je. Servirajte sa limunom ili sosem za ribu. Ukrasite u tanjiru....
Riba bakalar EleganteRiba bakalar Elegante
08. nov.
Ovde možmo koristiti maštu i odozgo da dodamo orašaste plodove - seme bundeve, listiće badema ili da pospemo prezlom da bi riba imala hrskavu koricu. 8....
Hrskava rečna ribaHrskava rečna riba
29. januar
Riba se očisti od iznutrica i krljušti, na svakoj se prave razrezi odozgo, uvaljaju se u kukuruzno brašno i prže se sa obe strane. Riba se ocedi na kuhinjskom ubrusu....
Riba na soliRiba na soli
23. sep.
Očistimo ribu. U pleh sipamo so i stavljamo ribu, ne začinjavamo je. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotova. Za to vreme iseckamo beli luk u tanjiru, dodajemo sok od pola limuna, mirođiju i to je sos za ribu. Kad...
Marinirana plava ribaMarinirana plava riba
18. sep.
Riba treba dobro da se ocedi. Operemo tegle, broj zavisi od toga koliko kilograma ribe imamo. Ređamo zbijeno ribu u tegle....
Pržena rečna ribaPržena rečna riba
25. nov.
Ribice se dobro očiste spolja i iznutra. Operu se u nekoliko voda, ocede se i posole. Ostavljamo 2-3 sata da upiju so. U brašno dodajemo malo soli i mešamo. Ako su ribice velike delimo ih na pola po dužini. Svako parče...
Riba orli - pohovanaRiba orli - pohovana
29. nov.
Isecite riblji file na izdužene trake ili parčiće. Marinirajte ih u soku od limuna i soja sosu na oko zajedno sa začinima, 30 minuta. Za to vreme zamešajte testo za pohovanje od mleka, jaja i oko 2 šolje brašna. Treba...
Džejmijeva pohovana ribaDžejmijeva pohovana riba
06. sep.
Očistite file od kože i kostiju. Isecite ga na jednake komade i lepo posolite. Ostavite na 30 minuta sa solju i ona će upiti vlagu i neće dozvoliti da smesa za pohovanje postane kašasta. Napravite smesu za pohovanje tako...
Pohovana bela ribaPohovana bela riba
31. avgust
Treba da očistite ribu od kostiju i kože, nakon čega je isečete na parčiće. Pospite je solju, biberom i oraščićem. Pripremite gustu kašicu od brašna, žumanaca i vina/piva. Na kraju dodajte umućena belanca. Uvaljajte...
Sirovo usoljena ribaSirovo usoljena riba
31. mart
Dobija se odlična sirovo usoljena riba....
Konzervirana karaš ribaKonzervirana karaš riba
21. sep.
Po ovom receptu može da se konzerviše svakakva riba koa što je deverika, skobalj, a može i da bude mešana....
Pržena riba hekPržena riba hek
06. jun
Očišćenu i nasečenu ribu uvaljati u smesu, pripremljenu od svih začina i prezle (brašna). Zagrejati masnoću na tiganju, uvaljati svako parče ribe hek i stavljati ga da se prži. Gotovu ribu ostaviti da se iscedi na niskoj...