bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?

Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?

Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?

Kuvertira je veom popularna u poslastičarstvu i veoma često se priprema. Njome možete preliti kako torte, tako i različite kolače, keksiće i sitne kolače. Ona može da se napravi na mnogo različitih načina.

Moguće je napraviti je samo od čokolade, može da se doda maslac ili slatka pavlaka. Za različite kuverire možete da korisitit i različite čokolade po vašem ukusu, Budu jednako dobri.

Možda je najrasprostranjenija od mlečne čokolade, ali može da se koristi i crna čokolada sa različitim procentima kakaa, a kuvertira se dobija i od bele čokolade. Sve zavisi od ukusa kuvara i za štaje dekoracija potrebna.

Čokoladna kuvertira

Za lepu kuvertiru u domaćim uslovima potrebno je da čokolada bude istopljena. Ovo se najlakše radi na pari. Na taj način nema šanse da pogrešite i nema šanse da čokolada zagori. Nakon što je potpuno istopljena, torta može da se dekoriše i samo njome.

Moguće su i druge opcije. U istopljenu čokoladu možete da dodate 2 supene kašike maslaca kako bi kuvertira bila sjajna. Možete koristiti različite masnoće kao što je kravlji maslac, margarin, kakao maslac, kokosovo ulje i razne druge po želji.

Kada ste dodali maslac, sklonite sa ringle i pešajte dok se maslac u potpunosti ne istopi. Mešajte dok ne počne da se zgušnjaca i tada možete preliti tortu.

Kolač sa kuvertirom

Ako za dekorisanje koristite sitne kolače, možete da sipate u špricu ili da deo keksa umočite u kuvertiru.

Za pripremu kuvertire, ali sa slatkom pavlakom, potrebno vam je 50 ml pavlake, 100 g čokolade i 1 supena kašika maslaca.

Sipajte slatku pavlaku u posudu za vodenu paru, ugrejte je malo i nakon toga dodajte čokoladi, tako što je izlomite na komadiće ili isečete oštrim nožem. Što je sitnije to će se brže istopiti.

Pripremanje čokoladne kuvertire

Mešajte dok se ne istopi. Na kraju dodaje maslac koji ste izabrali za vašu kuveritru i sklonite s ringle. Nastavite dok se maslac u potpunosti ne istopi. Kada počne da se hladi, smesa se zgušnjava i pogodna je za dekoraciju. Lako možete shvatiti tako što prodrmate posudu i njenim zidovima ostaje čokolada.

Ova tri recepta za kuvertiru su neki od najrasprostranjenijih i jednostavnih načina za dobijanje jednostavne čokoladne glazure za torte i kolače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest