bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Cvekla - najbolje sredstvo za upaljeno grlo

Cvekla - najbolje sredstvo za upaljeno grlo

Maria SimovaMaria Simova
Autor
215609
Cvekla

Kada osetite prve znake bolova u grlu, potrebno je da ohmah preduzmete mere za lečenje bolesti. Samo će tada biti moguće da prekinete proizvodnju štetnih bakterija. Naravno, to ne isključuje posetu lekaru i uzimanje lekova, prepisanih od strane lekova.

Ali, da bi se efekat osigurao, preporučujemo domaći recept za lečenje angine u kućnim uslovima. Oni će vam pomoći da eleiminišete pojava bolesti i biće odličan dodatak kompleksnoj terapiji.

Za ovo lečenje je potrebna cvekla. Ona je neverovatan koren, koji ne samo lako može da izađe na kraj sa upaljenim grlom, nego je u praksi odlično sredstvo za upaljeno grlo.

Svojstva cvekle

Bolovi u grlu

- smanjuje upaljeno grlo i olakšava otok grla;

- ima antimikrobni efekat;

- olakšava bol;

- jača imunitet;

- povećava elastičnost kapilara i normalizuje snabdevanje krvlju;

- omekšava zagušenja i olakšava gnojnu plak;

Za lečenje se koristi svež sok od cvekle. On se dobija uz pomoć aparata za ceđenje soka, blendera ili se renda na rende, a rezultat vas neće naterati da čekate dugo.

1. Efikasan recept za upaljeno grlo

Sok od cvekle

Pomešajte 200 ml soka od cvekle sa 1 supenom kašikom jabukovog sirćeta. Dobijenu smesu ugrejte na pari ili u mikrotalasnoj do 30-35 stepeni. Čistite grlo ovom smesom najmanje 6-7 puta dnevno dok se potpuno ne oporavite;

2. Za gnojnu anginu se preporučuje žuborenje sa rastvorom soka od cvekle i luka. Razredite sok od cvekle sa vodom jdnake količine. U 150 ml od smese dodajte 1 supenu kašike soka od luka. Perite grlo na svaka 3 sata, ne manje;

3. Sok od cvekle je odlično sredstvo kod prehlade. Pomešajte jednake delove soka i voda i dodajte malo meda. Stavite po 4 kapljice u svaku nozdvu, 4 puta dnevno u trajanju od 5 dana.

4. Ova smesa se koristi kod virusne angine. Pomešajte sok od cvekle sa 100 ml vode i 1 kašičicom soka od limuna. Sa ovom smesom ispirajte bolno grlo bar 5-6 puta dnevno.

Cvekla - najbolje sredstvo za upaljeno grlo

5. Kod hroničnog tonzilitisa se preporučuje da pijete bujon od cvekle. 1 kg oprane (pečene) cvekle kuvajte u 2 litre vode. Uzimajte bujon 3 putna dnevno po 50 ml, takođe i žuborite. Čuvajte bujon u frižideru, a pre korišćenja zagrejte.

Apsolutno svi možete koristiti bujon ili sok od cvekle, ali ne i oni koji su osetljivi na određene komponente biljke Treba da pijete bujon ili sok od cvekle sa povećanom pažnjom ako imate gastritis, uroliziazu, dijabetes i osteoporozu!

Budite zdravi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest