Hrana, koja čisti toksine od duvanskog dima

toksini od duvanskog dima

Istraživanja koja su sprovedena do sada, stavljaju pušenje duvanskog dima na prvo mesto među svim razlozima bolesti raka pluća i kardiovaskularnog sistema. Sa dimom od cigareta se odvaja oko 500 gemijskih sastojaka, njegovi drugi proizvodi.

Oni su posebno opasni i za pasivne pušače. Evo zašto je detoksikacija pluća važna, ona izbacuje toksine od dima cigareta, jača njihov kapacitet i smanjuje rizik infekcije i raka. Redovan detoks pluća se preporučuje svim aktivnim i pasivnim pušačima.

Kako da pročistite pluća od nagomilanih toksina, od rezultata aktivnog ili pasivnog pušenja?

- Jedan od načina je da dišete rano ujutru kada je vazih još uvek čist.

- Aktivan sport i šetnje u planini su drugi način za detoks disjanog sistema.

- Režim ishrane je od velikog značaja za izbacivanje ostatka toksina iz pluća, ali i celog organizma, zato što zdrava ishrana jača imunitet.

Postoji i hrana koja je odgovarajuća za normallnu finkciju pluća. Zaustavićemo se na nekima od njih.

Ljute paprike

ljute paprike pomažu detoksikaciju pluća

Ljute paprike i sva pikantna hrana pomaže čišćenju viška sluzi u plućima, kao i u drugim organima. Kada se konzumira ljuta paprika, to vodi do odvajanja sekrecije iz nosa. Tako se odražava ljut ukus i višak sluzi, ona napušta telo zajedno sa toksinima, nagomilanim nakon pušenja.

Voda

Ne postoji ništa bolje od čaše vode. To je apsolutno tačno, potšo je voda najbolje i najdostupnije sredstvo za čišćenje. Dobro hidriranje tela je ključ zdravlja, ona ubraza čišćenje od štetnih toksina.

Luk

Luk je najuniverzalnija hrana bogata svim hranljivim sastojcima koej sadrži. Čuva od infekcije pluća i raka pluća, čiji je najčešći razlog otrov od duvanskog dima.

Postoji i mnogo biljaka koji pomažu detokcikaciji pluća.

Obična grbaštica

Grbaštica pomaže čišćenje pluća od cigareta

Raste blizu izvoda, planinskih potoka i reka na visini oko 1500 metara. Osim kao biljka, ona služi i kao hrana. Stavlja se kao začin u salate. Obična grbaštica ima visok sadržaj raznih sastojaka.

Eterična ulja, vitamini, tanini, gorke supstance, mineralne soli i antiksidanti u njoj je čine veoma korisnom biljkom. Preporučuje se za čišćenje pluća u alternativnoj medicini. Može se konzumirati kao supa u te svrhe. Dobro je da dva puta nedeljno konzumirate supu od obične grbaštice ako ste u grupi aktivnih ili pasivnih pušača.

Đumbir

Jedno od moćnijih sredstava za čišćenje disajnih puteva od duvanskog dima je đumbir. Može se koristiti u različitim oblicima.

Sa čajem od đumbira i limuna ćete olakšati disanje i pročistiti disajne organe Kupka sa đumbirom u prahu je veoma prijatan način detoksikacije. Ona otvara pore, čisti od toksina, a para koja se udiše odlazi direktno u pluća i olakšava čišćenje svih toksičnih naslaga.

Divizma

Biljka divizma sadrži svojstva koja smiruju uplau i itiraciju sluokože. Pomaže kod upale disajnih organa i grla. Deluje kao ekspertorans. Čaj od divizme pomaže onima koji su uzeli mnogo otrova sa dimom cigareta.

Podbel i medveđe grožđe

Biljka medveđe grožđe kao i podbel su veoma popularni kod svih pušača, zato što efikasno čiste pluča. Oni jačaju ceo sistem disajnih organa.

Za čišćenje pluća, kod aktivnih pušača su odgovarajuče biljke - očajnica, kopriva, lotos, piskavica, eukaliptus i menta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji