bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Kako da se otarasimo gasova?

Kako da se otarasimo gasova?

Kako da se otarasimo gasova?

Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo stezanje u stomaku, koji je istovremeno sa tim i naduven. Osećate se tako kao da vam ništa neće pomoći.

Osim klasičnih lekova koji obećavaju da će se stanje brzo i lako popraviti, možete i kod kuće da preduzmete mere.

Ponekad jedina stvar koju treba da uradite jeste da odete u toalet. Ponekad se gasovi pojavljavaju upravo zbog zadržavanja suvišne količine hrane u našem organizmu.

Međutim, u nekim slučajevima ni to ne pomaže. Možete da pokušate sa jogom - sama joga obećava poboljšanje peristaltike, a mnogi ljudi koji praktikuju jogu tvrde da slični problemi kod njih više ne postoje. Ukoliko je bol jak, probajte da legnete na zemlju i da vežbate stomačno disanje koje se primenjuje u jogi.

Kako da se otarasimo gasova?

Ako znate da često patite od gasova, izbegavajte žvakanje žvake. Apsolutno kontraindicirano je da to radite na prazan stomak - to ubrizgava vazduh u vaše telo, koji lako nakon toga može da se zaglavi u vašim crevima i da dovede do bolnog stanja.

Jedite polako. Slično žvakaćoj gumi, brzo žvakanje takođe može dovesti do nadutosti. Pokušajte da žvaćete zalogaj oko 30 puta. Ubacite ovu naviku kao obaveznu i brzo ćete osetiti poboljšanje.

Izbegavajte gazirana pića. Ona su veštački obogaćena gasovima, da bi imala mehurčiće koje svi tako vole. Međutim, upravo su ti mehurići pravi bič. Pokušajte da posmatrate sebe. Neke namirnice mogu biti problematične za nekog, a kod drugog iste namirnice mogu ublažiti stanje.

Kako da se otarasimo gasova?

Po pravilu ukoliko patite od gasova, treba da izbegavate svu hranu sa ljuskama, citrusno voće i integralne žitarice.

Eksperimentišite. Ako kod vas određeni proizvod izaziva diskomfort, onda je bolje da pokušate da ga izbegnete. Ako vam neki od navedenih pomogne, onda možete mirno da ga konzumirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji