bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Začini koji najviše odgovaraju pici

Začini koji najviše odgovaraju pici

Pica

Kako bi pica bila ne samo ukusna, već i aromatična, dobro je da se u nju dodaju različite vrste začina. Kako bi imali perfektan rezultat, treba da koristite začine, koji odgovaraju pici. Jedan od obaveznih začina prilikom pripremanja pice je origano.

On daje pici specifičnu aromu i ukus, koji je lagano gorak i veoma intenzivan. Aroma origana se veoma dobro slaže sa paradajzom i kačkavaljem, koji su obavezni elementi dobre italijanske pice.

Drugi, obavezni začin, koji se koristi kod pripremanja pice, je bosiljak. On daje nežnu i svežu aromu i ukus pici i obično se koristi kada je pica već gotova. Tada se preko nje stavljaju listovi bosiljka kao ukras. Ovaj začin može da se koristi kao svež ili sušen.

Majoran takođe spada u grupu začina, koji se veoma često koriste u pripremi pice. On se veoma dobro slaže sa origanom, kao i sa bosiljkom, a pored toga pomaže u bržem varenju hrane, što je dobro ako se pojedu veće količine pice.

Ruzmarin je još jedan tradicionalni začin, koji već mnogo godina koriste italijanski majstori pice. Ruzmarin daje veoma finu aromu pici i može se koristiti svež ili sušen. Kada se koristi svež, aroma pice je bogatija i intenzivnija.

Pica sa bosiljkom

Za pripremu pice se koristi i majčina dušica, takođe i sveža i sušena. Ona ima nežnu aromu i uz nju pica dobija interesantan i specifičan ukus. Različite vrste bibera - crni, beli i crveni, takođe mogu da budu korišćeni kod pripreme pice.

Čubar se takođe koristi kod pripreme pice, a odgovara picama u kojima ima salama ili mesa. Kada se pravi pica, može se koristiti i korijander, suvi ili sveži peršun i kumin.

Ne treba da preterujete sa začinima prilikom pripreme pice, jer ona treba da sačuva osnovnu aromu namirnica koje se za nju koriste.

Začini treba samo da podcrtaju ukus i aromu pice, a ne da je pretvore u buket previše intenzivnih aroma.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji