Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Jednostavnii i brzi deserti sa malo sastojaka

Jednostavnii i brzi deserti sa malo sastojaka

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41190163
Slepljeni kolači

Želite li da napravite brz i jeftin slatkiš? Obradujte svoju porodicu nečim slatkim i ukusnim, što vam neće oduzeti mnogo vremena, truda i najviše para.

Sjajni kolači slepljeni marmeladom ili drugim slatkom.

Neophodni sastojci: 2 jaja, 2 šolje šećera, 2 šolje masnoće, 9 šolja brašna, 200 g marmelade po izboru i 1 kesica sode bikarbone.

Umutite jaja i šećer. Postepeno dodajte brašno, sodu i masnoću. Dobija se smesa od koje pravite loptice veličine oraha i pečete u namazanoj posudi za pečenje. Nakon što su gotovi slatkiši slepite ih dva po dva pomoću slatkog koje ste odabrali.

Drugi naš predlog je za brz i ukusan kolač.

Neophodni sastojci su: 1 šolja kiselog mleka, 1 šolja šećera, pola šolje ulja, 1 jaje, pola šolje brašna, 2 kašike kakaa.

Pomešajte sve sastojke dok se ne dobije homogena smesa. Namažite masnoćom jednu posudu za pečenje i sipajte smesu. Pecite na umerenoj temperaturi, a nakon što izvadite kolač možete da ga namažete medom ili tečnom čokoladom.

domaće krofnice

Treći predlog je za sjajne i lake krofnice s jabukama.

Neophodni sastojci: 1 šolja kiselog mleka, 2 jaja, 1 kašičica bikarbon sode, 2 kašike šećera, 12 kašika brašna, 2 jabuke, 1 vanila, malo ulja za prženje i šećer u prahu za posipanje krofnica.

Način pripreme: U odgovarajućoj posudi umutite jaja, rastvorenu sodu u mleku, šećer, brašno i vanilu. Očistite jabuke od semenki, narendajte ih i dodajte ostalim namirnicama. Promešajte dobro i pržite u tiganju s vrelim uljem. Ne pojačavajte ringlu do najviše temperature i okrećite krofnice na minut-dva. Ocedite ih na kuhinjskom ubrusu, a pre nego što ih servirate pospite ih šećerom u prahu.

Naš poslednji predlog je za lagan i brz kolač s kiselim mlekom i piškotama.

Neophodni sastojci za oko 7 porcija: 2 mala paketa piškota, 2 čaše kiselog mleka, 4 kašike šećera, 2 vanile.

U odgovarajućoj posudi pomešajte mleko, šećer i vanile. Promešajte dobro. Nakon što napravite smesu uzmite pravougaonu posudu, može od vatrostalnog stakla ili posudu za pečenje, šta vam je zgodnije.

Sipajte od smese toliko da pokrije dno, poređajte jedan red piškota, prelijte smesom, ponovo red piškota i tako dok ne nestanu sastojci. Pokrijte folijom i ostavite u frižider na nekoliko sati, da dobro upije mleko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest