Top 6 neodoljivih balkanskih namaza

1 od 6 Fotografije

1. Ljutenica


Pravi se od paradajza, pečenih crvenih paprika, luka, šargarepe i začina. Dodaje se u sendviče, pice i druge proizvode od testa. Služi se kao salata i namaz.

Balkanska kuhinja je raznolika, neverovatna, nezavisno od toga ko sve živi na Balkanu. Ona je mešavina tradicija iz Bugarske, Grčke, Turske, Srbije i ostalih zemalja. Balkanska kuhinja ima mnogo specijaliteta od mesa, kao i ribe, svežeg povrća, deserata od testa.

Koriste se i razni aromatični začini. Među najtipičnijim specijalitetima Balkana su musaka, tarator, ćevapi, ćufte, šopska salata, baklava, tulumbe.

Uprkos tome što ih svaka zemlja prisvaja kao deo svoje nacionalne kuhinje, teško se može reći gde su se ova jela prvi put spremila.

Namazi su, takođe, deo balkanske kuhinje i sigurno možemo reći koji su od njih najukusniji. Hajde da se podsetimo zajedno uz galeriju.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji