Tri biljke za detoksikaciju tokom promene godišnjih doba

1 od 3 Fotografije

1. Korijander


U grupi biljaka koje su moćne za detoksikaciju najjači je korijander. On sadrži antibakterijska, eterična i imunostimulatorna ulja, oja potpomažu oslobađanje teških metala iz tela. Ova biljka potpomaže i bolje varenje, štiti od mučnina i grčeva u želucu, a balansira i nivo šećera u krvi. Može se koristiti i za mršavljenje. Nije potrebno da korijander spremate na poseban način. već ga samo posipajte preko jela ili ga dodajte sokovima, koje pravite.

Sećate li se kada ste zadnji put pravili potpunu detoksikaciju? Danas, kada je način života ubrzan i kada dosta komuniciramo, malo ljudi ima mogućnost da se laganije hrane i da se pročiste.

Svakom promenom godišnjeg doba telo biva sve podložnije infekcijama i bolestima, budući da želi da se prilagodi novim uslovima, a imunitet može izgubiti snagu i oslabiti.

Kontrolisan režim ishrane sa laganijim namirnicama može mnogo pomoći u kvalitetnoj detoksikaciji tela i oslobađanju od štetnih materija iz organizma.

Najjače dejstvo imaju nekoliko biljaka. One su moćni prirodni stimulansi, koji pomažu telu da se obnovi i podstiču dobro varenje. Visok sadržaj eteričnih ulja ih čini glavnim elementom u jelovniku za detoksikaciju.

Najbolje biljke za te svrhe pogledajte u našoj galeriji.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji