Nedeljna dijeta odvojene ishrane

Zdravo mršavljenje

Nedavno je nekoliko priznatih dijetologa vreme u kome živimo definisalo kao vek odvojene ishrane. Razlog je sve preciznije definisanje sistema ovog dijetetskog režima, čija je osnova grupisanje hranljivih namirnica u nekoliko definisanih grupa.

Ova vrsta ishrane i dijete, napravljene po ovom sistemu daju izuzetne rezultate u borbi sa viškom kilograma. One garantuju brzo oslobađanje od masnih naslaga, laku pripremu i održavanje dnevnog menija, koje čuva organizam i sprečava neprijatni jo-jo efekat. Evo jedne dokazano efektne dijete sa odvojenom ishranom:

Ona traje sedam dana. Možete da je primenjujete koliko god hoćete, s tim što pauza između ciklusa treba da bude dva dana. Dijeta, osim oslobađanja od suvišnih kilograma, čisti organizam od toksina i pomaže da se osećate značajno bolje. Za jednu nedelju ovom dijetom se skida između 5 i 8 kilograma.

Prvi dan

Prvog dana jedete svako voće, koje imate pred očima. Zabranjene su samo banane. Za ručak i večeru možete jesti supu od povrća.

Drugi dan

To je dan povrća. Jedite, dok ne osetite da ste siti. Povrće može biti sveže, kuvano ili konzervirano. Ne odgovaraju jedino pasulj i kukuruz. Za ručak jedite supu od povrća, a za večeru pečeni krompir sa maslacem.

Dijeta

Treći dan

Ovog dana dozvoljeno je svo voće i povrće. Ako ste se tačno pridržavali svih instrukcija, već bi trebalo da ste izgubili bar dva kilograma.

Četvrti dan

Za doručak uzmite banane sa mlekom koje ima mali procenat mlečne masti. Za ručak i večeru ponovo je supa od povrća. Za desert posle svakog jela uzmite bar po jednu bananu.

Peti dan

Na kraju dolazi red i na meso. Pojedite toga dana teletinu sa paradajzom. Količina ne treba da bude veća od 300 grama mesa i 5 paradajza. Jednom u toku dana, u bilo koje vreme, uzmite supu.

Šesti dan

Teletina i povrće – jedite onoliko koliko želite. Možete jesti 2-3 šnicle, ako hoćete sa svežim povrćem. Ali bez pečenih krompira. Jedite bar jednom supu.

Sedmi dan

Poslednjeg dana dijete jedite smeđi pirinač, povrće i pijte voćni sok. Supa treba da se konzumira za ručak i večeru.

Ne zaboravite da tokom ove dijete pijete bar po 2, 5 litra vode na dan. Na kraju sedmog dana, ako ste držali ovu dijetu, trebalo bi da imate 4, 5 do 8, 5 kilograma. Ako ste skinuli više, dajte sebi bar dva dana odmora, pre nego što ponovo počnete.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji