Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema heljdaTo uradite uveče, a ujutru je odvijte i ona je spremna za konzumaciju
Za pripremu supe je najbolje dodati heljdu pred sam kraj kuvanja, da se ne bi previše skuvala....
07. mart
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema crveno sočivo?Crveno sočivo je odgovarajuće za pripremu ćuftica od sočiva, što je klasika u arapskoj kuhinji....
17. jun
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Šta je daifuku i kako se priprema?Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj.
To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
04. maj
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
03. jun
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...
01. jun
Kako se priprema riba bonito na japanski načinJapanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali....
31. jul
Komorač - šta je to i kako se pripremaNaravno, postoji mnogo više opcija za pripremu proizvoda. Takođe možete da uradite:
- supa sa komoračem;
- testenina sa komoračem....
21. avgust
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem. Danas, posebno u razvijenim zemljama kao što su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, naziv kafa sa maslacem...
07. maj
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Međutim, njegova priprema zahteva određene veštine, kao i upotrebu nekih kulinarskih tajni, sa kojima dobija ukus koji su svi osetili prilikom konzumiranja ovog mesa u restoranima....
05. nov.
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaPripremanje veganskog Uskršnjeg kolača
U velikoj posudi pomešajte brašno, so, cimet i kvasac. Dodaju im se šećer, ulje, esencija ruma i bademovo mleko....
14. mart
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Mizu Jokan je tradicionalni japanski desert. Jokan je opšti pojam koji se odnosi na ovaj želeu sličan desert napravljen od crvenog pasulja, agara i šećera. Crveni adzuki pasulj je u obliku tsubuan (glatka pasta od crvenog...
03. maj
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Klice sojeKada se ukusno susreće sa korisnim u hrani, dobijaju se novi, zanimljivi predlozi, koji brzo stiču obožavatelje među gastronomima. Tako su se na našoj trpezi našle klice soje, koje su se u prošlosti smatrale hranom za siromašne...
13. april
Kako pripremiti sočne i nežne zalogaje od soje?Prvo pročitajte sve smernice koje su obezbedili proizvođači komadića od soje. Obično se 1 deo suvih komadića soje potopi u 2 dela ključale vode ili vrućeg bujona od povrća. Ne škodi ako je vode malo više....
14. jun
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Možete narendati unutrašnjost kokosa i da koristite brašno za pripremu jela i poslastica....
13. januar
Ražnjići od sojeUniverzalni začin se rastvara u 3 šolje vrele vode. U nju se potapaju sojini zalogaji ili šnicle.
Kada dovoljno omekšaju, ocede se i preliju pripremljenom marinadom. Ostavite 1 sat....
02. maj
Čaj od lanenog semena – kako se priprema i za šta pomažeLaneno seme je jedan od najboljih pomagača zdravlja. Sadrži vitamine, minerale, celulozu, esencijalne aminokiseline, zahvaljujući kojima je efikasno kod raznih bolesti.
Evo korisnih svojstava lanenog semena.
Koristi...
12. jun