Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Razlika između kima i kuminaRazlika između kima i kumina
30. maj
Evo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti: 1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima. 2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima. 3....
Razlika između crnih i zelenih maslinaRazlika između crnih i zelenih maslina
05. sep.
Još jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih. Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaRazlika između fetučinija, papardela i garganela
21. feb.
Međutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa. One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini. Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Kada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneRazlika između amonijačne sode i sode bikarbone
19. okt.
Za razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije. Obe deluju slično, tako da se mogu koristiti u zavisnosti od želje kuvara....
Razlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrnaRazlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrna
08. maj
Zato, ako želite da pripremite ukusno jelo sa piirnčem, potrebno je da znate kakva je razlika između određenih vrsta pirinča i koji se koristi za koje jelo....
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
Razlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoRazlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i Muskovado
10. jun
Ova razlika u boji nastaje usled različite količine melase u konačnom proizvodu. Nerafinisani šećer od trske ili repe najčešće se smatra smeđim....
Piletina između kavarme i đuvečaPiletina između kavarme i đuveča
30. jun
Piletina između kavarme i đuveča je mnogo ukusna....
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?
17. dec.
Pavlaka je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kulinarstvu. Svako je koristi za pravljenje ukusnih jela. Ona nalazi primenu u pripremanju sosova, krem supa, različitih vrsta mesa i naravno - kolača. Često je u osnovi...
ŽelatinŽelatin
20. maj
U prodavnicama se može naći želatin u obliku granula ili tračica, a u apotekama se prodaje i u vidu kapsula. Treba praviti razliku između pravog želatina od kostiju i onog koji se može kupiti u prodavnicama....
KolagenKolagen
18. jul
Tako se stvaraju protein i kolagen. Funkcije kolagena Već smo spomenuli većinu funkcija kolagena. Sada ih možemo detaljnije razmotriti....
Razlika između crne i bele leblebijeRazlika između crne i bele leblebije
22. april
Leblebija, koja se često naziva slanutak ili stragali, a u starijim tekstovima kao slani grah ili slani pasulj, biljka je iz porodice mahunarki. Leblebija je kultura koja je jedna od najranijih kultura koje su ljudi uzgajali...
Čizkejk sa krem sirom bez želatinaČizkejk sa krem sirom bez želatina
04. jun
Vaš čizkejk sa krem sirom bez želatina stoji u frižideru tokom jedne noći pre konzumacije. Nek vam je slatko!...
Čizkejk Iskušenje sa jagodama bez želatinaČizkejk Iskušenje sa jagodama bez želatina
01. jul
Keks usitnite u blenderu, a ko ga nemate iskoristite oklagiju i najlon kesu. Istopite maslac na pari, a ako želite da bude brže, iskoristite mikrotalasnu. Umesite testo od keksa i maslaca i kašikom ga poravnite u kalupu...
Domaći ekleri sa kremom od želatinaDomaći ekleri sa kremom od želatina
13. jun
Rastvaramo želatin u 1 šolji vode na pari i dodajemo ga u smesu, a na kraju sipamo i belanca umućena u sneg. Ispečene eklere isečemo na dva dela po dužini i napunimo pripremljenim kremom, nakon što se ohlade....
Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)
21. dec.
Odvajamo semenke oba nara. Dobro ih izgnječimo pasatorom i sklanjamo vodu. Semenke filiramo pomoću cediljke. Sok od nara (ili dok od pomorandže, grejpfruta, trešanja, malina i dr.) sipamo u šerpu. Dodajemo skrob i šećer...
Najukusniji čizkejk bez pečenja i bez želatinaNajukusniji čizkejk bez pečenja i bez želatina
23. sep.
Kalup za tortu je sa prstenom oko 26 cm. U blenderu se samelje keks do mrvica. Sipaju se u posudu i dodaje se istopljeni maslac. U zavisnosti od količine keksa, maslaca može da bude malo više ili manje. Dnom čaše se pritiska...
Namirnice koje potpomažu proizvodnju kolagenaNamirnice koje potpomažu proizvodnju kolagena
29. april
Osim toga, lutein, koji se u njima u izobilju nalazi, se brine o sinteziranju kolagena i dobrom izgledu kože, Sinteza kolagena je jedan od najvažnijih procesa u organizmu, zahvaljujući kome izgledamo mlađe, energičnije...
Hrana koja stimuliše proizvodnju kolagenaHrana koja stimuliše proizvodnju kolagena
12. dec.
Razlog za to naziva se kolagen. Kolagen je protein pomoću kog se od odvojenih delova tela stvara celina tela....
Koja je razlika između govedine i teletine?Koja je razlika između govedine i teletine?
03. januar
U većini slučajeva ljudi kod nas kada čaju za goveđe meso povezuju ga sa nečim "starim" ili "žilavim", a drugi ne prave razliku između teletine i govedine....
Koja je razlika između zove i avdike?Koja je razlika između zove i avdike?
02. avgust
Sigurno se mnogi od vas pitaju koja je razlika između zove i avdike. Hajde zajedno da pogledamo....
Koja je razlika između tortelina i raviola?Koja je razlika između tortelina i raviola?
08. maj
Još jedna zanimljiva razlika između tortelina i raviola je ta što ravioli mogu da se posluže kao desert pored toga što mogu biti i glavno jelo....
Koja je razlika između ovčetine i jagnjetine?Koja je razlika između ovčetine i jagnjetine?
10. feb.
Jedan od glavnih razloga zašto su jagnjad traženija je ukus njihovog mesa. Jagnjetina je veoma sočna i nežna. Iz tog razloga se preferira u odnosu na ovčetinu u većini zemalja sveta....