Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Razlika između kima i kuminaEvo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti:
1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima.
2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima.
3....
30. maj
Razlika između crnih i zelenih maslinaJoš jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih.
Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
05. sep.
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaMeđutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa.
One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini.
Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
21. feb.
Razlika između bele i crne čokoladeKada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
06. avgust
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
22. januar
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneZa razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije. Obe deluju slično, tako da se mogu koristiti u zavisnosti od želje kuvara....
19. okt.
Razlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrnaZato, ako želite da pripremite ukusno jelo sa piirnčem, potrebno je da znate kakva je razlika između određenih vrsta pirinča i koji se koristi za koje jelo....
08. maj
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
26. maj
Razlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoOva razlika u boji nastaje usled različite količine melase u konačnom proizvodu.
Nerafinisani šećer od trske ili repe najčešće se smatra smeđim....
10. jun
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Pavlaka je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kulinarstvu. Svako je koristi za pravljenje ukusnih jela. Ona nalazi primenu u pripremanju sosova, krem supa, različitih vrsta mesa i naravno - kolača. Često je u osnovi...
17. dec.
ŽelatinU prodavnicama se može naći želatin u obliku granula ili tračica, a u apotekama se prodaje i u vidu kapsula. Treba praviti razliku između pravog želatina od kostiju i onog koji se može kupiti u prodavnicama....
20. maj
KolagenTako se stvaraju protein i kolagen.
Funkcije kolagena
Već smo spomenuli većinu funkcija kolagena. Sada ih možemo detaljnije razmotriti....
18. jul
Razlika između crne i bele leblebijeLeblebija, koja se često naziva slanutak ili stragali, a u starijim tekstovima kao slani grah ili slani pasulj, biljka je iz porodice mahunarki. Leblebija je kultura koja je jedna od najranijih kultura koje su ljudi uzgajali...
22. april
Čizkejk sa krem sirom bez želatinaVaš čizkejk sa krem sirom bez želatina stoji u frižideru tokom jedne noći pre konzumacije. Nek vam je slatko!...
04. jun
Čizkejk Iskušenje sa jagodama bez želatinaKeks usitnite u blenderu, a ko ga nemate iskoristite oklagiju i najlon kesu.
Istopite maslac na pari, a ako želite da bude brže, iskoristite mikrotalasnu.
Umesite testo od keksa i maslaca i kašikom ga poravnite u kalupu...
01. jul
Domaći ekleri sa kremom od želatinaRastvaramo želatin u 1 šolji vode na pari i dodajemo ga u smesu, a na kraju sipamo i belanca umućena u sneg.
Ispečene eklere isečemo na dva dela po dužini i napunimo pripremljenim kremom, nakon što se ohlade....
13. jun
Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)Odvajamo semenke oba nara. Dobro ih izgnječimo pasatorom i sklanjamo vodu.
Semenke filiramo pomoću cediljke. Sok od nara (ili dok od pomorandže, grejpfruta, trešanja, malina i dr.) sipamo u šerpu.
Dodajemo skrob i šećer...
21. dec.
Najukusniji čizkejk bez pečenja i bez želatinaKalup za tortu je sa prstenom oko 26 cm.
U blenderu se samelje keks do mrvica. Sipaju se u posudu i dodaje se istopljeni maslac. U zavisnosti od količine keksa, maslaca može da bude malo više ili manje. Dnom čaše se pritiska...
23. sep.
Namirnice koje potpomažu proizvodnju kolagenaOsim toga, lutein, koji se u njima u izobilju nalazi, se brine o sinteziranju kolagena i dobrom izgledu kože,
Sinteza kolagena je jedan od najvažnijih procesa u organizmu, zahvaljujući kome izgledamo mlađe, energičnije...
29. april
Hrana koja stimuliše proizvodnju kolagenaRazlog za to naziva se kolagen.
Kolagen je protein pomoću kog se od odvojenih delova tela stvara celina tela....
12. dec.
Koja je razlika između govedine i teletine?U većini slučajeva ljudi kod nas kada čaju za goveđe meso povezuju ga sa nečim "starim" ili "žilavim", a drugi ne prave razliku između teletine i govedine....
03. januar
Koja je razlika između zove i avdike?Sigurno se mnogi od vas pitaju koja je razlika između zove i avdike. Hajde zajedno da pogledamo....
02. avgust
Koja je razlika između tortelina i raviola?Još jedna zanimljiva razlika između tortelina i raviola je ta što ravioli mogu da se posluže kao desert pored toga što mogu biti i glavno jelo....
08. maj
Koja je razlika između ovčetine i jagnjetine?Jedan od glavnih razloga zašto su jagnjad traženija je ukus njihovog mesa.
Jagnjetina je veoma sočna i nežna. Iz tog razloga se preferira u odnosu na ovčetinu u većini zemalja sveta....
10. feb.