Facebook
Omiljeno
Pinterest
Razlika između kima i kuminaEvo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti:
1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima.
2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima.
3....
Razlika između crnih i zelenih maslinaJoš jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih.
Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
Razlika između bele i crne čokoladeKada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaMeđutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa.
One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini.
Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
ŽelatinU prodavnicama se može naći želatin u obliku granula ili tračica, a u apotekama se prodaje i u vidu kapsula. Treba praviti razliku između pravog želatina od kostiju i onog koji se može kupiti u prodavnicama....
KolagenTako se stvaraju protein i kolagen.
Funkcije kolagena
Već smo spomenuli većinu funkcija kolagena. Sada ih možemo detaljnije razmotriti....
Čizkejk Iskušenje sa jagodama bez želatinaKeks usitnite u blenderu, a ko ga nemate iskoristite oklagiju i najlon kesu.
Istopite maslac na pari, a ako želite da bude brže, iskoristite mikrotalasnu.
Umesite testo od keksa i maslaca i kašikom ga poravnite u kalupu...
Domaći ekleri sa kremom od želatinaRastvaramo želatin u 1 šolji vode na pari i dodajemo ga u smesu, a na kraju sipamo i belanca umućena u sneg.
Ispečene eklere isečemo na dva dela po dužini i napunimo pripremljenim kremom, nakon što se ohlade....
Razlika između crne i bele leblebijeLeblebija, koja se često naziva slanutak ili stragali, a u starijim tekstovima kao slani grah ili slani pasulj, biljka je iz porodice mahunarki. Leblebija je kultura koja je jedna od najranijih kultura koje su ljudi uzgajali...
Najukusniji čizkejk bez pečenja i bez želatinaKalup za tortu je sa prstenom oko 26 cm.
U blenderu se samelje keks do mrvica. Sipaju se u posudu i dodaje se istopljeni maslac. U zavisnosti od količine keksa, maslaca može da bude malo više ili manje. Dnom čaše se pritiska...
Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)Odvajamo semenke oba nara. Dobro ih izgnječimo pasatorom i sklanjamo vodu.
Semenke filiramo pomoću cediljke. Sok od nara (ili dok od pomorandže, grejpfruta, trešanja, malina i dr.) sipamo u šerpu.
Dodajemo skrob i šećer...
Namirnice koje potpomažu proizvodnju kolagenaOsim toga, lutein, koji se u njima u izobilju nalazi, se brine o sinteziranju kolagena i dobrom izgledu kože,
Sinteza kolagena je jedan od najvažnijih procesa u organizmu, zahvaljujući kome izgledamo mlađe, energičnije...
Koja je razlika između sarajlije i baklave?Razlike između sarajlije i baklave
- Sarajlija je vrsta baklave koja se priprema na sličan način. Glavna razlika između nje i klasične baklave je način na koji je sarajlija oblikovana....