Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Soja SosSoja Sos
27. jul
Soja sos u kulinarstvu Poenta soja sosa jeste da on bud prijatno društvo svakom jelu koje stavljamo u tanjir....
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri. Nakon toga izgnječimo štapnim mikserom da sos za povrće bude gladak....
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
Ostavite krem u frizideru da se ohladi i posle prelijte čokoladnom kuvertirom....
U koja jela se dodaje mirođija?U koja jela se dodaje mirođija?
14. maj
Evo u koja jela se stavlja mirođija: Supe i čorbe sa mirođijom U supama, mirođija dodaje aromu i ukus. Često se koristi kao ukras ili dodaje toplim supama pred kraj kuvanja kako bi zadržao svež ukus....
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Husk je gost za stolom sa Dalekog istoka. Stiče popularnost zbog svojih izuzetnih kvaliteta i koristi za organizam. Ekstrakt biljke bela bokvica je zdrava biljka koja je našla mesto u dijetalnoj ishrani širom sveta. Korisna...
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Sveži majoran se čuva umotan u vlažnu krpu i stavlja u frižider, a kada se osuši drži u zatvorenoj posudi na hladnom i tamnom mestu. Majoran se takođe može kombinovati sa drugim začinima....
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Kardamom nije samo aromatičan, već je i veoma koristan začin. Majstori kuvari savetuju domaćice da često koriste ovaj nezasluženo zanemaren začin. Kardamom sadrži esencijalna ulja, proteine, fosfor, kalcijum, magnezijum...
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiGotova jela koja se mogu zamrzavati
18. mart
Zamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
U koja jela se stavlja nana?U koja jela se stavlja nana?
30. jun
Nana je široko rasprostranjen začin, posebno cenjen u balkanskoj kuhinji. Nezaboravni su aroma i ukus pasulja sa nanom, poznati od pamtiveka, a takođe su veličanstvene i ćuftice od govedine, koje nežno nagoveštavaju...
U koja jela se stavlja đumbir?U koja jela se stavlja đumbir?
25. jun
Đumbir je izuzetan koren čija su zdravstvena svojstva nebrojena. Široko se koristi u kuhinji azijskih zemalja, ali već počinje da stiče svoje mesto i u evropskoj kuhinji. Sveži đumbir ima ljut ukus. U tajlandskoj kuhinji...
U koja jela se stavlja bosiljak?U koja jela se stavlja bosiljak?
21. januar
Kada koristite bosiljak u prženim i kuvanim jelima, najbolje je da ga stavljate 10-15 minuta pre kraja pripreme jela....
U koja jela se stavlja origano?U koja jela se stavlja origano?
16. feb.
Origano je aromatični mediteranski začin, koji se koristi za poboljšanje niza jela. Origano daje neponovljivi miris picama i špagetama. Dobro se slaže sa različitim povrćem, pečurkama, sirevima i kačkavaljem....
U koja jela se stavlja kari?U koja jela se stavlja kari?
02. dec.
1
Kari je jedan od relativno egzotičnih začina, koji je nedavno pronašao mesto u našoj kuhinji i sve više domaćica se pita u koja jela se stavlja kari....
Sos od koprive za jela od povrćaSos od koprive za jela od povrća
30. avgust
Sos od koprive za jela od povrća je gotov....
Kako se pravi soja sos?Kako se pravi soja sos?
27. mart
Soja sos je možda najpoznatiji azijski proizvod koji se nalazi u svakoj svetskoj kuhinji. Ne postoji čovek koji ga nije probao kao začin poznatog kineskog pirinča ili uz razna mesa i povrće, a takođe kao i komponent dresinga...
Soja sos: 10 stvari koje možda niste znaliSoja sos: 10 stvari koje možda niste znali
28. okt.
Unikatnog ukusa i bogat aromama - soja sos ne može da ostane neprimećen! Ne samo da impresionira, već nas i tera da ga tražimo, jer je nedostatak karaktera uvek evidentan. Poznajemo njegov ukus i znamo kada nam je potreban...
Koja su omiljena jela Rumuna?Koja su omiljena jela Rumuna?
27. sep.
Rumunska kuhinja je raznovrsna i bogata i odlikuje se specifičnim nacionalnim vrstama jela, ali i jelima pozajmljenim ili preuzetim iz stranih kultura i tradicija s kojima su Rumuni dolazili u kontakt. Rumuni u svojoj...
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Ruzmarin ne samo da aromatizira jela i čini ih ukusnijima, već i mnogo pomaže da budete zdravi i energični. Ruzmarin se koristio još u staroj Grčkoj, Rimu i Egiptu. Ruzmarin se vekovima koristi u italijanskoj, francuskoj...
Koja jela ne mogu bez pimentaKoja jela ne mogu bez pimenta
21. januar
Stavlja se u sve vrste marinada za divljač, kao i u recepte za kobasice. Zbog dobrog efekta konzervansa, neke turšije se začinjavaju i pimentom....
Na koja jela se dodaje parmezan?Na koja jela se dodaje parmezan?
01. maj
Evo na koja jela se stavlja parmezan: Parmezan na testenini Parmezan se često dodaje raznim vrstama testenina kao što su špageti, lingvini, fetučini i druge....
Uz koja jela se poslužuje humus?Uz koja jela se poslužuje humus?
21. jun
Humus je kremast, ukusan i zdrav namaz sastavljen od leblebija i tahinija, u kombinaciji sa raznim dodacima poput aleve paprike, maslinovog ulja, limuna, belog luka, crnog luka i dr. Sa čime se može kombinovati humus...
Kako prepoznati kvalitetan soja sos?Kako prepoznati kvalitetan soja sos?
12. okt.
Soja sos je jedan od najčešće korišćenih soseva u kulinarskom svetu. Istorija ovog sosa potiče iz Kine od pre više hiljada godina. Budisti su u početku pronašli upotrebu soje tako što su od nje pripremali začin. Kasnije...
Za koja jela je pogodan teleći but?Za koja jela je pogodan teleći but?
22. avgust
Teletina se u našoj kuhinji ne koristi toliko često u poređenju sa svinjetinom, ali se slavi kao zdravo meso i preferira se kada se traže recepti sa lakim životinjskim mesom. Teletina zahteva više vremena za preradu...