Bonapeti.rs»Saveti»U koja jela se stavlja origano?

U koja jela se stavlja origano?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41195
U koja jela se stavlja origano?

Origano je aromatični mediteranski začin, koji se koristi za poboljšanje niza jela. Origano daje neponovljivi miris picama i špagetama. Dobro se slaže sa različitim povrćem, pečurkama, sirevima i kačkavaljem.

Izuzetno odgovara kao začin u paradajz supi, jelima od pasulja, jelima sa jajima, jelima sa piletinom i toplim sendvičima. Osušen, origano se dodaje u različite marinade, sosove od paradajza i jela od ribe. Izuzetno je dobar za dodavanje u dinstano meso ili pečeno meso.

Miris origana se odlično slaže sa kaparima i maslinama.Salata od ribe, pečena svinjetina i jagnjeće meso, takođe mogu da se začine origanom. Origano odgovara i čorbama sa mesom, kao i običnom pečenom krompiru. Preporučujemo da ga dodate na kraju kuvanja.

Pored toga, origano može aromatizirati i meso pečeno na roštilju svojim neponovljivim ukusom i zbog toga se ne dvoumite da začinite šnicle i ražnjiće. origano se izuzetno slaže sa majoranom i bosiljkom, a jedna od najboljih kombinacija je origano sa majčinom dušicom. Ako želite da vaše maslinovo ulje bude mnogo aromatičnije, stavite u flašu jednu grančicu origana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni