Origano je aromatični mediteranski začin, koji se koristi za poboljšanje niza jela. Origano daje neponovljivi miris picama i špagetama. Dobro se slaže sa različitim povrćem, pečurkama, sirevima i kačkavaljem.
Izuzetno odgovara kao začin u paradajz supi, jelima od pasulja, jelima sa jajima, jelima sa piletinom i toplim sendvičima. Osušen, origano se dodaje u različite marinade, sosove od paradajza i jela od ribe. Izuzetno je dobar za dodavanje u dinstano meso ili pečeno meso.
Miris origana se odlično slaže sa kaparima i maslinama.Salata od ribe, pečena svinjetina i jagnjeće meso, takođe mogu da se začine origanom. Origano odgovara i čorbama sa mesom, kao i običnom pečenom krompiru. Preporučujemo da ga dodate na kraju kuvanja.
Pored toga, origano može aromatizirati i meso pečeno na roštilju svojim neponovljivim ukusom i zbog toga se ne dvoumite da začinite šnicle i ražnjiće. origano se izuzetno slaže sa majoranom i bosiljkom, a jedna od najboljih kombinacija je origano sa majčinom dušicom. Ako želite da vaše maslinovo ulje bude mnogo aromatičnije, stavite u flašu jednu grančicu origana.
Komentari