Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Postan kupus sa sojom i povrćemPoslužite toplo ukusno jelo - posni kupus sa komadićima soje i povrćem....
28. avgust
Šta da skuvamo sa bundevomMeđu zlatnim darovima jeseni, bundeva zauzima značajno mesto, jer nudi više nego ukusna jela i mirisne jesenje uspomene. Ona krije ključ za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. To je zato što nakon toplotne obrade,...
02. nov.
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Šta da skuvamo sa enoki pečurkamaČak i ako niste uzgajivači pečuraka po duši ili pak ne volite jesti jela sa pečurakama, sigurno znate kako izgledaju popularne pečurke kao što su šampinjoni, srnele, vilin prsten, vrganji ili pečurke bukovače.
Verovatno...
19. sep.
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Omleti
Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
16. januar
Šta da skuvate od ostataka hleba?Hrana ponekad zaostaje i gubi svežinu i ukus, ali je i dalje jestiva. Tada je jedina opcija priprema hrane po novom receptu. Najčešće od trpeze ostaje hleb koji se suši i počinje da se mrvi.
Od starog hleba koji vam ostane...
16. januar
1
Šta da napravimo sa kinoomDrugi način da pripremite kinou za kuvanje - treba da je skuvate desetak minuta, nakon kojih je isperete dobro s vodom, da ode gorak deo od semena....
28. mart
Šta da skuvamo za 5 minuta?Ali kada se osećamo bukvalno „slomljeno“, dobro je da znamo šta bismo mogli da skuvamo za najviše 5 minuta. Evo nekoliko ideja....
30. jun
Šta da skuvamo sa kiseljakom?Kiseljak je aromatična biljka poznata po svom kiselom ukusu, koji podseća na koru limuna.
Karakterističan ukus kiseljaka javlja se zbog oksalne kiseline, koja je prisutna u mnogim namirnicama, ali je posebno koncentrisana...
10. avgust
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
02. sep.
Šta da radimo sa listovima paškanataPoznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?
Generalno, ovo povrće je veoma korisno i nezasluženo malo...
23. jul
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
28. avgust
Šta da spremite sa mlevenim mesomAko se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja.
Gnezda od mlevenog mesa
Potrebni sastojci...
22. sep.
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaPredlažemo vam nekoliko mnogo brzih i ukusnih recepata koje ćete spremiti za veoma kratko vreme. Za neke od njih biće potrebno da prethodnog dana pripremite namirnice ili bar da ih odmrznete, inače suštinski deo vam zaista...
17. mart
Kako da skuvate jezik?Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
22. sep.
Šta da skuvamo sa kuvanim krompirom?začinsko bilje i uopšte sve što volite;
- Možete da napravite sotirani krompir tako što ćete kuvani krompir iseći na krupnije kockice, a zatim ga prodinstati u tiganju sa malo ulja, mirođije i belog luka;
- Možete da skuvate...
04. sep.
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeKorisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina.
Brašno od heljde se još uvek ne...
23. dec.
Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesomSkuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Prelijte sos i pospite rendanim kačakvaljem i svežim bosiljkom....
04. dec.
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Jela, napravljena u đuvečari su jedna od najbržih i najukusnijih - nije važno da li je reč o nečemu posnom ili jelu s mesom. Osim što bude gotovo veoma brzo, može da se improvizuje - čak i da vam fali nešto iz samog recepta...
31. jul
Šta skuvati sa ostatkom pirinča?Ako vam je ostao pirinač i pitate se šta da radite sa njim, ovaj savet je za vas. Daćemo vam nekoliko sjajnih ideja za jela koja se lako prave. Bez obzira da li vam je ostalo belog ili smeđeg pirinča, postoje neke sjajne...
20. sep.
Šta skuvati sa pečenom paprikom?Šta skuvati sa pečenom paprikom?
- Punjene paprike. Ovo je klasičan recept sa kojim se obično povezuju punjene paprike. Punjene paprike sa pirinčem ili pirinčem i mlevenim mesom su jelo koje malo ko može da odbije....
26. maj
Pet načina da skuvate krompirKada su skuvani, možemo da ih koristimo kao prilog uz obrok ili krompir salatu. Krompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način....
04. mart
Šta da skuvamo sa zamrznutim morskim plodovima?Morski plodovi su veoma ukusni i korisni. Oni su nezamenjivi deo mediteranske i skandinavske kuhinje, u uprkos što su kod nas relativno nepoznati, bilo bi dobro da postanu redovni gosti na našoj trpezi.
Poput ribe,...
26. okt.
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
20. jun