Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći bujon od ćuretineDomaći bujon od ćuretine
28. okt.
Proceđeni ćureći bujon se ostavi da se ohladi, a zatim se skine mast koja je očvrsnula na površini. Domaći bujon od ćuretine se deli u posude i može se zamrznuti....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Mini šnicle od ćuretine na turski načinMini šnicle od ćuretine na turski način
03. nov.
Mini šnicle od ćuretine na turski način poslužene sa turskom salatom i simit hlebom....
Pravi domaći pileći bujonPravi domaći pileći bujon
12. januar
Dodajemo ga u kipući bujon, dolivajući i preostalu količinu vode. Stavljamo sve aromatične trave i začine. Kuvamo na veoma slaboj temperaturi oko 4 sata. Odmaj nakon što se bujon ohladi procedimo ga....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Postepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Rolati od ćuretine sa krem sirom i filom od spanaćaRolati od ćuretine sa krem sirom i filom od spanaća
31. januar
U zagrejanom tiganju na masnoći propržite rolate i na prazničnom stolu poslužite rolate od ćuretine sa krem sirom i filom od spanaća....
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Možete napraviti kombinovanu zapršku, koja se pravi od masti, brašna i povrća. Izdinstajte povrće, a posle toga dodajte brašno, koje treba da se prži 3-4 minuta. Pomešajte sa alevom paprikom vodom ili bujonom....
Ulje od pistaća - koristi, upotreba i kako se praviUlje od pistaća - koristi, upotreba i kako se pravi
11. sep.
Stručnjaci savetuju da se pistaći konzumiraju zbog njihove visoke nutritivne vrednosti. Orašasti plodovi su idealni za obnavljanje organizma nakon iscrpljenosti. Takođe smanjuju bolesti srca, leče respiratorni sistem i...
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Isečen na šajbne celer, koren od peršuna, lovorov list, so, biber i na krupno isečen luk i začini se prelivaju vodom i ostavljaju se da se kuvaju na slaboj vatri. Gotov bujon se procedi pre konzumacije....
Bujon od pečurakaBujon od pečuraka
18. okt.
Nakon toga se sklanja sa vatre i procedi se. Pečurke mogu da se serviraju kao garnirung, a bujon se koristi prema prvobitnoj zamisli....
Bujon od povrćaBujon od povrća
15. jun
Voda se sipa i ostavlja se da se krčka oko sat. Cedi se kroz mrežastu cediljku, povrće se izvadi....
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?
06. avgust
Testo se rasporedi na pleh obložen papirom i pomoću sita ili rendeta se prave mrvice valjanjem ili drobljenjem sitnih delova testa. Gotove mrvice se peku u zagrejanoj rerni do zlatne boje....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti: Običan patišpanj Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...