Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomZajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1....
09. januar
Kako da pripremite kinouDa biste skuvali kinou, treba vam 1 šolja zrna kinoe, 2 šolje vode, pola kašičice soli i 20 grama maslaca.
Pre nego stavite kinou da se kuva, potrebno je oprati je....
21. jul
Kako kuvati amarant?Na primer, jedan deo smeđeg pirinča i jedan deo kinoe mogu se kuvati sa pola amaranta, zajedno sa šest delova vode....
01. mart
Kako kuvati ribu iglicuNema problema da je kuvate na različite načine – najčešće se priprema kao pržena riba, na roštilju ili kao pečena riba, kuvana i kao deo riblje čorbe....
05. okt.
Kako i koliko dugo kuvati prokelj?Kuvajte 10-12 minuta. Sveži prokelj se preliva ključalom vodom.
Koliko vremena je potrebno da se sveže povrće kuva u vodi? Odbrojavanje u ovom slučaju počinje nakon ključanja vode i iznosi 5-7 minuta....
14. mart
Kako i koliko dugo kuvati kanelone?Kaneloni se kuvaju i mešaju svaka 2 minuta, a zatim se pune filom pripremljenim po receptu i peku prema uputstvima u receptu....
09. januar
Kako da kuvate makaroneTestenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
05. sep.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako i koliko dugo se kuvaju ravioli?Izvadite kuvane raviole uz povećanu pažnju koristeći rupičastu kašiku.
Ravioli su veoma delikatni i lako može da se uništi njihova celovitost....
23. april
Kako i koliko dugo se kuvaju pečurke?Postoji mnogo načina da ih pripremite, ali ovde ćemo obratiti pažnju na to kako i koliko dugo kuvati pečurke.
Prvo što treba da uradimo je da dobro operemo pečurke, posebno one koje se sakupljaju u šumi....
17. avgust
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Paradajz za supu se kuva oko 15 minuta da bi se pripremila supa od paradajza. Supa od brokolija može se kuvati brže, brokoli se kuva 5-7 minuta....
05. avgust
KinoaCena kinoe varira od 500 do 650 dinara za 500 g.
Kada se pitate koju količinu kinoe da kupite, ne zaboravite da ona tokom kuvanja četri puta poveća svoju veličinu. Kinoa se kuva slično kao pirinač....
30. april
Kako da kuvamo kestenje?Ovako dobijenu smesu kuvajte oko 10 minuta i servirajte hladu. Možete preko staviti nekoliko kugli sladoleda....
04. jun
Kako se kuvaju lignje?Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata.
Pravilno skuvane lignje su veoma ukusne i organizam ih lako apsorbuje....
24. januar
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Koliko dugo se kuvaju školjke?Školjke u ljušturama se kuvaju vrlo kratko - tek da se ljušture otvore. Ako se kuvaju dugo, potoji opasnost da postanu žilave i ne previše ukusne....
12. jul
Koliko dugo se kuvaju škembići?Da li će čorba biti gotova za sat ili ćete morati da čekate dva i više sati, zavisi od toga i koliko je stara životinja, jer što je životinja starija, škembiće treba duže kuvati....
02. okt.
Koliko dugo se kuvaju puževi?Puževi i povrće se kuvaju na jakoj vatri 10-15 minuta, nakon toga se temperatura smanjuje i ostavljaju se da se kuvaju još 70-90 minuta na tihoj vatri. Posle toga se ohlade, očiste i pripremaju po želji....
11. april
Koliko dugo se kuvaju špargle?Malo njih zna, da je špargla, na koju se danas gleda kao na egzotični specijalitet, odgajana u velikim količinama u Bugarskoj.
Zapravo do 1944 godine Bugarska je bila jedan od najvećih proizvođača špargle u Evropi, ali...
07. april
Kako organizovati malu kuhinju i kuvati u njojKako organizovati i kuvati u maloj kuhinji je pitanje veće težine, ali i sa mnogo odgovora i mogućnosti....
05. maj
Kako i koliko dugo se kuva kokoška?Ko ne voli lepu i dobro skuvanu kokošku. Međutim, kada domaćice čuju za kuvanje kokoške, uplaše se zato što je to proces koji se ne sreće često u našim domaćinstvima. Međutim, ovo ne ispada toliko teško, kao što mislimo....
09. avgust