Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Zamrznuti Vrganji sadrže 23 kcal, što je manje od svežih. Pogledajte i neke ideje za: - salate sa vrganjima; - svinjetinu sa vrganjima; - supu sa vrganjima....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu: - pasta sa pečurkama; - supa od pečuraka. Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
Vrganji sa pirinčemVrganji sa pirinčem
21. sep.
Očistite dobro vrganje i isecite ih na kriške. Pirinač operite i ocedite. Zagrejte tri kašike maslaca u dubokom tiganju i zapržite sitno iseckani praziluk, a nakon njega i vrganje....
Vrganji na maslacuVrganji na maslacu
15. avgust
Maslac se istopi i dodaje mu ulje da ne zagori. Pečurke se prže do blago zlatne boje, zatim im se doda voda i pusti da ispari. Posolite vrganje na maslacu po ukusu na kraju kuvanja....
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeKako napraviti božićne kolače koji se ne suše
05. januar
Nema ništa bolje od ukusnih domaćih božićnih kolača. Dobro je znati kako ih pravilno spremiti da se ne bi osušili. Pečenje božićnih kolačića nije samo mešenje testa, sečenje oblika i zatim pečenje. Božićni kolačići...
Vrganji u testu sa pivomVrganji u testu sa pivom
01. jul
Kako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite. Isecite vrganj na komade....
Vrganji u tiganju sa maslacemVrganji u tiganju sa maslacem
07. dec.
Poslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo. Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka. Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
Marinirani vrganj u teglamaMarinirani vrganj u teglama
27. jun
Stavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta. Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu. Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
Crni vrganj u maslacuCrni vrganj u maslacu
05. jun
Dobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada. Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
Čorba od vrganja i lisičarkeČorba od vrganja i lisičarke
18. jun
Propržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Pikantna čorba sa vrganjima je veoma hranljiva i ukusna....
Vrganji sa pirinčem i čedar siromVrganji sa pirinčem i čedar sirom
11. okt.
Aromatično jelo sa vrganjima i pirinčem je odgovarajuće za prohladne jesenje večeri. Pogledajte još kako se čiste vrganji i kako se suše vrganji....
Vrganji sa maslacem i belim lukomVrganji sa maslacem i belim lukom
24. okt.
Ostavio sam ih na šporetu još 5 minuta, dok se vrganji ne isprže i ne porumene. Vrganje sa maslacem i belim lukom sam servirao posute sitno iseckanim svežom mirođijom....
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuVrganj u maslacu, medu i žumancetu
30. jul
Treba da ostanu mekane, ne da se osuše. Pred kraj kuvanja stavite šunku i promešajte na kratko. Vruće pečurke prebacite u tanjir zajedno sa preostalim ukusnim sosom koji se odvojio pri kuvanju....
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceMirisna supa od svežih vrganja i tikvice
04. sep.
Luk, šargarepu i drške pečuraka oprati i naseći na sitne kockice, pa prodinstati na biljnoj masnoći, dok ne omekšaju. Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na...
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?
22. avgust
1
Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju. Zovu ga još i kraljevka. Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku....
Rižoto sa vrganjem i tartufomRižoto sa vrganjem i tartufom
27. mart
Rižoto sa vrganjem i tartufom je spreman. Tartuf možete iseći na tanke listiće, ali je bolji ukus kada se narenda. Prijatno!...
Kako se suše kobasice?Kako se suše kobasice?
03. nov.
Kobasice su jedno od najčešće konzumiranih predjela, prisutno za stolom gotovo svake porodice. Sa početkom hladnih dana dolazi vreme za pripremu ukusnih domaćih kobasica. Meso koje treba da odaberemo za kobasice...
Kako se suše urme?Kako se suše urme?
15. nov.
Urme su plod palme. Urma je jedno od najstarijih voćki, koje su poznate čoveku. Skoro 4 milenijuma se uzgajaju u pustinjama severne Afrike i bliskog istoka. Osim što su slatke i mirisne, urme su veoma korisne. U suvim...
Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninomSvinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninom
05. feb.
Začinite svinjske grudi solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih u frižideru na 30 minuta. U tiganj stavite maslac i malo ulja. Pržite pečurke i izvadite na tanjir. U istoj masnoći pržite luk i beli luk. Sipajte luk i...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...