Facebook
Omiljeno
Pinterest
Moja dopunjena verzija ruske salateMešavinu za rusku salatu staviti da se kuva 15 minuta, a za to vreme paprike sitno iseckati i staviti u posudu.
Jaja staviti da se kuvaju....
Božićni venac od ruske salateJednostavno i lepo serviranje omiljenog božićnog venca od ruske salate, koju, razume se, možete da spremite i u domaćim uslovima!...
Novogodišnja torta od ruske salate OlivijeNakon toga salama sa tankim slojem majoneza, a nakon toga i kiseli krastavac sa slojem majoneza.
Na kraju završite preostalim kuvanim krompirom i namažite majonezom....
Salata od zelene salate i tunjevineZelenu salatu možete da isečete ili iskidate u posudu.
U nju se dodaju kukuruz i tunjevina. Isecite luk na sitno.
Začinite sokom od limuna, solju i maslinovim uljem....
Dijeta za kalorijski deficitVečernji meni može uključivati ribu ili pileći file na žaru sa salatom. Još jedna ideja za laganiju večeru je samo zelena salata sa nekoliko kuvanih jaja....
Ruske kapeGotove ruske kape stavite u posudu sa poklopcem i držite ih u frižideru do služenja....
Ruske krofniceServiramo ruske krofnice posute šećerom u prahu, tečnom čokoladom ili slatkom....
Ruske OladePomešajte kiselo mleko sa vodom i sodom i ostavite 3 minuta da stoji.
Nakon toga dodajte i pomešajte sa jajima, vanilom i šećerom. Nakon toga brašno, prvo pomešajte kašikom, a posle mikserom ili štapnim mikserom.
Treba...
Ruske piroškeStavljamo gotove ruske piroške na kuhinjski ubrus....
Posne ruske kapeRastopite čokoladu i na svaku rusku kapicu stavite po jednu kašičicu.
Kada se i to ohladi, kolač posne ruske kape je spreman za vaše uživanje!...
Tradicionalne ruske piroškeReđam ruske piroške u tepsiju i pečem u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne budu gotove.
Neka vam je ukusno sa ovim tradicionalnim ruskim piroškama....
Kolači Ruske kapePrvi korak je razbiti jaja i odvojiti žumanca i belanca. Belanca umutiti sa šećerom. Kad postane čvrst šlag dodati žumanca, nastaviti sa mućenjem. Lagano sipati vodu dok mutite. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo,...
Slatke ruske kapiceSvi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.
Napravite koru tako što umutite malsac sa šećerom, dodate žumance jedno po jedno dok ih smesa ne upije. Dodajte vanilu.
Dodajte kakao i dve vrste brašna, belo i bademovo...
Klasične ruske pihtijeSvinjske nogice se operu, šargarepe se oljušte. Beli luk i luk se oljušte.
Nogice, so, biber, lovorovi listovi, luk, beli luk i šargarepe se stavljaju u šerpu sa hladnom vodom i stave se da provru.
Nakon što provru...
Ruske mini blineRastvorite kvasac sa šećerom u mlakom svežem mleku. Sačekajte dva minuta i dodajte jaje, prethodno umućeno, dve vrste brašna i na kraju so. Lepo umutite smesu, nemojte se brinuti što je retka, tako treba da bude.
Ostavite...
Obične ruske palačinkeIspržite ruske palačinke, stavljajući po malo maslaca na svaku, da ostanu meke.
Servirajte sa nadevom po izboru....
Slane ruske kapeU odgovarajućoj posudi sjediniti kiselu pavlaku i majonez, pa dobijenom smesom premazati ruske kape sa svih strana (u krug). Uvaljati ih u propržen susam....
Ukusne ruske palačinkeProcenite i smanjite vatru na umerenu, da ne pregore ruske palačinke.
Mogu da budu servirane prema ukusu i želji - sa sirom, džemom, medom, orasima, bananom i tečnom čokoladom....
Carske ruske palačinkeRuske palačinke se prže u zagrejanom tiganju, namazanom masnoćom. Ne okreću se, jer je testo veoma tanko i pokidaće se.
Nakon što se isprže dobro na srednjoj vatri, okreću se direktno u tanjir....
Ruske palačinke - bljineKvasac se rastvara u hladnom svežem mleku, dodaju se umućena žumanca.
Drugi sastojci se dodaju sledećim redom - voda, maslac, 4 šolje brašna. Promešana smesa se ostavlja da naraste oko 20-30 minuta. Nakon toga se dodaju...