Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
U koja jela se dodaje mirođija?U koja jela se dodaje mirođija?
14. maj
Evo u koja jela se stavlja mirođija: Supe i čorbe sa mirođijom U supama, mirođija dodaje aromu i ukus. Često se koristi kao ukras ili dodaje toplim supama pred kraj kuvanja kako bi zadržao svež ukus....
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu. Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe. Kardamom je dobar za supu od graška i pasulja, kao i supu od sočiva....
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Dodajte bujon i kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Dodajte maslac i umutite blenderom. Začinite solju i biberom....
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
U posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu. Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje....
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Dodaje se u dimljenu hranu, takođe ide uz hranu od pasulja, supe od graška i supe od krompira, pečeni krompir i razna jela od povrća....
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiGotova jela koja se mogu zamrzavati
18. mart
Zamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo. U 1. veku p.n.e drevni rimski pesnik Vergilije je gajio plantaže sa čubrom jer je tvrdio da je na taj način med pčela...
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Kada se doda, svakom jelu daje poseban ukus i kiselu oštrinu. Može se koristiti sušena i mlevena kajenska paprika....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji. Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
ParmezanParmezan
18. jul
Parmezan se tradicionalno proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka, tako što se pomešaju dve vrste mleka - od večernje muže, prethodno obezmašćenog i jutrarnje muže, tako što se doda u potpunosti organsko mleko....
Koja su omiljena jela Rumuna?Koja su omiljena jela Rumuna?
27. sep.
Rumunska kuhinja je raznovrsna i bogata i odlikuje se specifičnim nacionalnim vrstama jela, ali i jelima pozajmljenim ili preuzetim iz stranih kultura i tradicija s kojima su Rumuni dolazili u kontakt. Rumuni u svojoj...
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Koja jela ne mogu bez pimentaKoja jela ne mogu bez pimenta
21. januar
Nekoliko zrnaca se takođe može dodati u Božićni punč. Uz kuvano vino prolazi kao opcioni začin, ali neizostavno donosi snažan i prijatan ukus....
U koja jela se stavlja nana?U koja jela se stavlja nana?
30. jun
Nana je široko rasprostranjen začin, posebno cenjen u balkanskoj kuhinji. Nezaboravni su aroma i ukus pasulja sa nanom, poznati od pamtiveka, a takođe su veličanstvene i ćuftice od govedine, koje nežno nagoveštavaju...
U koja jela se stavlja đumbir?U koja jela se stavlja đumbir?
25. jun
Đumbir je izuzetan koren čija su zdravstvena svojstva nebrojena. Široko se koristi u kuhinji azijskih zemalja, ali već počinje da stiče svoje mesto i u evropskoj kuhinji. Sveži đumbir ima ljut ukus. U tajlandskoj kuhinji...
U koja jela se stavlja bosiljak?U koja jela se stavlja bosiljak?
21. januar
Bosiljak dodaje neverovatnu aromu čorbama od krompira. Bosiljak se koristi i kao sastojak u marinadama i to najviše za divljač. Može da se koristi u čitavom nizu jela od mesa i jaja....
Uz koja jela se poslužuje humus?Uz koja jela se poslužuje humus?
21. jun
Pire krompir - za puniji ukus, dodajte humus običnom pire krompiru....
U koja jela se stavlja origano?U koja jela se stavlja origano?
16. feb.
Preporučujemo da ga dodate na kraju kuvanja....
U koja jela se stavlja kari?U koja jela se stavlja kari?
02. dec.
1
Obavezno dodajte kari u pikantnu čorbu od crvenog sočiva, jela od kukuruza ili u pikantni sos za meso....
Za koja jela je pogodan teleći but?Za koja jela je pogodan teleći but?
22. avgust
Veoma je popularan za punjenje, tako što se napravi prorez, u koji se dodaju spanać, pečurke ili slanina i komad se peče pod folijom....
U koja peciva možete dodati susam?U koja peciva možete dodati susam?
09. sep.
Međutim, evo peciva u koje treba da dodate susam: Đevrek Pečeni đevrek jednostavno nije potpun bez posipanja susamom....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Stavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane. Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu. Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaBrašna koja se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Brašno je namirnica koja se dobija od mlevenih žitarica i mahunarki. Pogledajmo koja su to brašna, koja se preporučuju dijabetičarima. Integralna brašna Od zrna, koje se melje zajedno sa ljuspom, dobija se integralno...
U koja jela se stavlja soja sos?U koja jela se stavlja soja sos?
13. jun
Najbolji način je da dodate nekoliko kapi kvalitetnog soja sosa po ukusu, a zatim prilagodite ukus u skladu sa tim. Uvek možete dodati još malo do kraja kuvanja....