Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomZajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1....
09. januar
Pikantni pileći želuci s maslacemŽeluci (bubci) se očiste i operu. Stave se u ekspres lonac sa vodom, tek toliko da ih prekrije, i kuvaju se 40 minuta. Skine se pena sa bujona, dodaje se so, zrna pimenta i lovorov list i kuva se dok ne bude gotovo....
24. jun
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Neodoljivi pileći želuci sa vrganjemSkuvajte želuce dok ne budu gotovi. Treba da budu potpuno mekani (možete iskoristiti ekspres lonac).
Potopite suve vrganje u hladnu vodu da omekšaju....
07. jul
Pileći želuci sa čeri paradajzomPileći želuci se veoma dobro očiste, operu i skuvaju.
Luk se sitno nasecka i sipa u tepsiju u kojoj će se peći.
Skuvani želuci se stavljaju u tepsiju kod luka....
12. avgust
Pileći želuci sa listom vinove lozeDolijte bujon i ostavite da se kuva 20 minuta. Nakon toga sipajte paradajz pire rastvoren sa malo vode i brašnom.
Promešajte i kuvajte 5 minuta, da se sos zgusne....
09. avgust
Pileći želuci sa pirinčem i šargarepomOčistimo pileće želuce, stavimo ih u ekspres lonac i pustimo da se kuvaju.
Očistite luk i sitno ga iseckajte.
Šargarepu očistimo i narendamo na krupno.
Stavite tiganj na šporet sa uljem....
15. avgust
1
Pileći želuci sa perima mladog lukaŽeluce očistite i lepo operite, nakon toga skuvajte dok ne budu gotovi (dovoljno je oko pola sata u ekspres loncu). Izvadite, procedite bujon i sačuvajte ga, a želuce sitno isecite....
03. dec.
Pileći želuci sa lukom i pavlakomNaliti 50 ml bujona, pa pokriti poklopcem i kuvati desetak minuta. Kada se tečnost ispari, dodati i želuce. Upržiti ih i dodati začine.
U posebnoj dubokoj posudi mikserom umutiti pavlaku i 50 ml bujona....
24. januar
Pileći želuci sa žalfijom i povrćemDodajte isečene pečene paprike
Ocedite želuce i dodajte ih u povrće.
Kuvajte 7-8 minuta, mešajte jelo.
Začinite solju i belim biberom....
09. januar
Pileći želuci sa kačkavaljem u rerniGotove, isečene želuce dodajte u tiganj, pa sve začinite soja sosom i biberom.
Sve prebacite u posudu i odozgo narendajte kačkavalj.
Stavite posudu u rernu i pecite dok se kačkavalj ne istopi....
02. januar
Pileći želuci sa pečurkama u bešameluSkuvajte želuce u ekspres loncu.
Očistite i isecite pečurke, propržite u maslacu i u njih dodajte kuvane želuce da se i oni proprže....
20. dec.
Pileći želuci i srca sa mladim belim lukomNakon minut dodajte srca i želuce i pržite još minut-dva, nakon toga stavite i preostali maslac. Smanjite vatri i kuvajte poklopljene 10 minuta.
4....
30. april
Pileći želuci sa prazilukom, pirinčem i šargarepomNakon što dobro operete pileće želuce, stavite ih u ekspres lonac da se kuvaju, u slanu vodu.
Pustite ih da kuvaju oko 20 minuta.
Luk i praziluk dobro operite, pa ih isecite na sitno....
19. maj
Pileći želuci sa bejbi šargarepom i tofuomOčistimo, operemo i isečemo želuce. Ostavljamo da se stoje desetak minuta u vodi sa sodom bikarbonom.
Kuvamo 45-50 minuta dok ne omekšaju. Dinstamo šargarepu na pari....
13. maj
Pileći želuci sa maslacem i belim lukomOčistimo želuce i operemo ih. U šerpu stavljamo gotove, oprane želuce sa malo vode - koliko da ih pokrije. Čim provri, skidamo sa vatre.
Operemo ih, sipamo ponovo vodu sa malo soli i ostavljamo da se potpuno skuvaju....
01. april
Pileći želuci sa ljutenicom i dimljenom alevom paprikomDobro očistite pileće želuce, operite i isecite veće.
Stavite da se kuvaju sa pilećim bujonom, nakon što se skuvaju ocedite ih od bujona. U duboki tiganj sipajte ulje i sitno iseckan luk....
26. mart
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se kuvaju lignje?Belančevine lignje su takve strukture da se prilikom dužeg kuvanja stvrdnjavaju. Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata....
24. januar
Pileći želuci sa kiselim mlekom i majonezom iz rerneOperemo želuce. Očistimo od žilica i peska i ponovo operemo tekućom vodom. Stavljamo želuce u šerpu, sipamo vodu i kuvamo 30 minuta. Sčuvamo bujon od kuvanja....
08. mart
Pileći želuci sa pečurkama i pečenim korenjem sa Čermula sosomPovrće koje imate pri ruci možete peću u rerni dok se želuci i pečurke kuvaju....
28. april
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja"....
28. mart
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
28. okt.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Priprema se relativno brzo prema vremenu potrebnom za kuvanje pojedinih delova piletine - bataka, džigerice ili celog pileta. Pojedinačni delovi piletine se kuvaju oko 30 minuta. Celo pile se kuva 40-50 minuta....
05. avgust