Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti....
Kako se zamrzava bundeva?Kako se zamrzava bundeva?
06. jun
Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo. Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Kada zamrzavate tikvice isecite ih na kolutiće, posušite ih i zamrznite ih. Dobro bi bilo da zamrzavate povrće u porcijama da biste ga koristili u potpunosti za spremanje određenog jela....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Bamija sa dimljenim kostimaBamija sa dimljenim kostima
12. nov.
Bamija je jedno predivno povrće....
Bamija sa paradajzom u teglamaBamija sa paradajzom u teglama
30. jun
Izvadite tegle sa bamijom i okrenite ih naopako. Kada se ohladi, bamiju sa paradajzom u teglama ostavite u ostavi za zimu....
Bamija sa teletinom i krompiromBamija sa teletinom i krompirom
06. avgust
Bamiju sa teletinom i krompirom servirjte sa domaćim hlebom....
Bamija sa sosom od paradajzaBamija sa sosom od paradajza
08. okt.
U zapržen luk dodajte alevu papriku i bamiju. Mešajte kratko i sipajte paradajz. Ostavite jelo da se krčka dok se bamija ne skuva i ne dobije se dobar paradajz sos. Na kraju začinite solju i biberom po želji....
Bamija sa krompirićima u rerniBamija sa krompirićima u rerni
06. okt.
Operite i očistite bamiju, skuvajte je u kipućoj vodi, posoljenoj i posutoj sirćetom, 5 minuta. Izvadite je i ostavite da se ocedi. Oljuštite krompir i isecite ga na šajbne....
Bamija sa belim lukom i paradajzomBamija sa belim lukom i paradajzom
13. avgust
Ponovite proced dok se sastojci ne potroše. Završite obavezno paradajzom. Prelijte sa malo ulja i pecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Bamija sa belim lukom i paradajzom je mnogo ukusna....
Bamija sa pečurkama i sitnim lukomBamija sa pečurkama i sitnim lukom
12. jul
Drške bamije isecite i operite je. Oprani i očišćeni paradajz i pečurke isecite na male komade. Sitni luk oljuštite i kuvajte sa malo vode i prstohvatom soli....
Janija od bamije i paradajzaJanija od bamije i paradajza
12. okt.
Nakon 5-6 minuta se dodaje kašičica aleve paprike, prstohvat šećera i bamija, promeša se dobro i sipa se voda - da pokrije bamiju otprilike jedan prst....
Pržena bamija sa paradajzom i belim lukomPržena bamija sa paradajzom i belim lukom
02. dec.
Dodajte 1/2 šolje vode i nakon nekoliko minuta zaklopite i ostavite da se dinsta na slaboj vatri desetak minuta, dok bamija ne omekne. Janiju od bamije posolite i poslužite....
BamijaBamija
10. maj
Odabir i čuvanje bamije Strukovi bamije rastu u žbunovima i podsećaju na zelene paprike veličine prsta. Bamija se bere kada nije u potpunosti zrela....
Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesaBamija sa paradajzom u teglama iz starih notesa
02. april
Pokrijte dno paradajz sokom i počnite da ređate bamiju, ređajući bamiju i sok od paradajza dok se ne napune tegle. Zatvorite poklopcima i sterilišite oko sat nakon što voda provri....
Kako se kuva bamija?Kako se kuva bamija?
27. mart
Stavite bamiju u veliku šerpu i napunite vodom. Uzmite šerpu tako da bamija zauzima ne više od 3/4 zapremine. Dodajte dovoljno vode da bamija bude potpuno pokrivena. Slana voda....
Kako se blanšira bamija?Kako se blanšira bamija?
15. mart
Bamija je odlično povrće, idealno za pripremu salata, ali i za slana jela. Ono što treba da znate da bamija ne treba da se čuva dugo vremena, bez blanširanja, a sveža bamija postaje neupotrebljiva do 3 dana....
Kako se čisti bamija?Kako se čisti bamija?
11. maj
Da bi se dobro očistila bamija, lpo je da u vodu u kojoj ćete blanširati dodate sok od limuna i sirće. Blanširajte u vodi, vreloj, stavite bamiju nekoliko minuta - oko 2-5 minuta....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Stavite ih u cediljku da se ocede. Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač....
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiGotova jela koja se mogu zamrzavati
18. mart
Zato se pirinač ne zamrzava kada se spremi. Izuzetak jeste spanać sa malo pirinča ili druge kombinacije gde pirinča ima u malim količinama. Ova jela se slobodno mogu zamrzavati....
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeKako da zamrzavamo i odmrzavamo banane
22. avgust
One mogu da se stave u zamrzivač kako neoguljene - direktno sa korom, tako i oguljene, čak i isečene na kolutove....
Kisela bamijaKisela bamija
16. avgust
Izaberite mekanu i mladu bamiju, operite je i blanširajte, dok malo ne promeni boju. Na dno 1 velike tegle stavite sve začine i preko njih poređajte bamiju....
Konzervisana bamijaKonzervisana bamija
24. sep.
Poređajte bamiju i dodajte so, šećer, sirće i aspirin, koji je dobro istucan, da se rastvori. Prelijte vodom i zatvorite dobro. Tako spremljenu bamiju okrećete nekoliko dana, da se konzerviše od aspirina i sirćeta....