Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPomešajte maslac sa začinima da napravite marinadu.
Pastrmke poređajte u marinadu, premažite tečnošću po celoj površini i ostavite u frižideru 30-60 minuta....
07. avgust
Uskršnji kolač od testa koje se mutiDodajte šećer i vanilin šećer u maslac u posudi i umutite dok ne postane glatka smesa.
Dodajte jaja jedno po jedno, mikserom muteći posle svakog....
14. maj
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?Za mrvice od maslaca najčešće se koristi hladan maslac, koji može biti običan kravlji maslac ili margarin....
06. avgust
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiBiljni maslac je jednostavan za pravljenje i mirno može da se čuva u vašem zamrzivaču....
25. feb.
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem....
07. maj
MaslacKravlji maslac
Kravlji maslac je mlečni proizvod, koji se pravi od sveže ili fermentisale pavlake, ili direktno od mleka....
16. jul
Kako se muti akvafaba?Akvafaba je prirodni proizvod koji se dobija od mahunarki. Tj. to je tečnost koja se dobija prilikom kuvanja.
Pre nekolko godina, sasvim slučajno kuvar otrkiva akvafabu. On shvata da se prilikom mućenja tečnosti od...
01. sep.
Kako se muti mikserom?Mikser je jedan od velikih pomoćnika u napregnutoj svakodnevici jedne domaćice. U zavisnosti od toga šta ćete mutiti postoji nekoliko brzina na samom uređaju. Iskusne domaćice preferiraju lake miksere, koji su ujedno i zgodni...
21. maj
Kako se čuva maslac?Pravilno čuvajte maslac,kako bi vaši recepti sa njim mogli savršeno uspeti. Ne postoji ništa ukusnije od kolača sa maslacem ili pečurki na maslacu. Ne treba zanemariti ni ukusne kolačiće sa maslacem....
01. april
Kako se topi maslac?Stavite maslac u odgovarajuću posudu i zagrejte ga na 30 sekundi do 1 minute na maksimalnoj snazi od 900 W u zavisnsti od količine maslaca. Pratite stanje maslaca stalno.
Treći način je da maslac istopite na pari....
27. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaU već spremljeni espreso dodaju se 2 kašike kravljeg ili kokosovog maslaca i pomešaju se u blenderu dok se ne dobije homogena smesa. Šolja kafe sa maslacem potpuno zamenjuje jutarnji doručak....
25. okt.
Kako da napravimo domaću jufkuLepo rasprostrite kore i ostavite ih da se osuše na otprilike 12 sati.
Izlomite jufku i stavite je u veliku tepsiju. Zalijte je istopljenim kravljim maslacem i izmešajte....
14. jul
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Kako se čisti artičoka?Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera. Artičoka se koristila za ishranu još u Staroj Grčkoj, bila je poznata u Drevom Egiptu, a u Starom Rimu je uvek...
29. nov.
Kako se konzervira bundeva?Bundeva se pojavljuje u jesen, a osim za Noć veštica i zabave povezane sa ovim donedavno netipičnim praznikom za nas, tek počinjemo da uključujemo maštu kako da je češće uvrstimo na jelovnik. Upravo zato što je jesen!...
08. nov.
Kako se konzervira vrganj?Svi znaju da je sveža hrana najbolja hrana. Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira.
Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje...
24. okt.
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Kako se prafi kefir?Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima jogurta. Osim toga, puni ga nizom prednosti za čoveka.
Naziv kefir još se...
24. avgust
Kako se suše biljke?Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
14. jun
Kako se sagorevaju kalorijeKada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
03. jun