Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega treba da jedeno speltu?U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
14. jul
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
10. avgust
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Tokom aktivne fizičke aktivnosti, količina magnezijuma koja se unese hranom često je nedovoljna i treba uzeti dodatnu količinu u vidu dijetetskog suplementa....
09. maj
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Ako ovu ribu jedete u bilo kom obliku 4 puta nedeljno, nakon šest meseci otpornost na stres će se višestruko povećati.
Jod normalizuje štitnu žlezdu, kalcijum je dobar za kosti, fosfor jača zube....
07. okt.
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuEvo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu:
1....
10. avgust
Zbog čega treba da jedemo bundevu?, nivo šećera u krvi ne raste;
- Treba da jedemo bundevu, jer podržava bolji metabolizam i daje mnogo energije telu;
– Bundevu treba da jedemo jer sadrži redak vitamin – K, koji je neophodan za pravilno zgrušavanje krvi...
30. mart
Zbog čega treba da jedemo jabuke?Kada ste gladni treba da pojedete jabuku kako bi obezbedili neophodne vitamine i minerale a ona će vas zasititi i ostavi će vas sa dobrim osećajem sitosti tokom dana....
27. jun
Zbog čega treba da jedemo jaja?Jaja su fantastična super namirnica. Istraživanja pokazuju da osobe koje jedu 1-2 jaja na dan, smanjuju unos kalorija na dnevnom nivou.
Dugo se smatralo da su jaja štetna zbog holesterola, ali to nije tačno. Važna je...
27. jun
Zbog čega treba da jedemo ljuto?Koristi i štete od mnogima omiljene ljute hrane su u odnosu 50 prema 50 i zbog toga, pre nego krenete da jedete ljuto, prvo se informišite da li je to dobro za vas i da li nećete naneti štetu svom organizmu ako jedete ljuto...
17. april
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Svi znamo koliko je dobro za naše zdravlje da obezbedimo dovoljno vitamina C za naš organizam u promenljivim vremenskim uslovima. Zima je vreme kada konzumiramo najviše limuna i citrusa. Limun se može iscediti i piti...
13. avgust
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Mleveno meso je jedan od glavnih sastojaka naše nacionalne kuhinje. Postoji na desetine jela koja se pripremaju sa ovim mesnim proizvodom. Mleveno meso koristimo za supe, glavna jela, roštiljanje, kao i za pravljenje sirovo-dimljenih...
30. april
Slatke breskve u friteziKada su gotove, oblikujte breskve: uzmite lopticu, napunite je kašičicom čokoladnog krema na ravnoj strani i zatvorite drugom "poluloptom".
Breskvu umočimo u liker od ruže da porumeni i zatim uvaljajte u šećer....
24. avgust
Slatke breskve i kruškeUzmitr kašikom od nadevm i sa njim slepite polovine da dobijete breskvu.
Ukrasite listićima šimšira.
Priprema krušaka:
Od testa uzimamo loptu veličine malog oraha. U sredinu svake stavljamo po četvrtinu oraha....
03. okt.
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačCrveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
12. avgust
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Breskve sa medomU posudi dobro umutimo jaja i dodajemo im ulje, med, so, cimet, karanfilić i brašno.
Od dobijenog testa pravimo loptice i poređamo ih u posudu za pečenje, namazanu uljem.
Pečemo ih u umerenoj rerni. Čim su gotove lepimo...
04. jul
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Osobe sa prekomernim znojenjem i hiperaktivnošću, predispozicijom i visokim krvnim pritiskom, srčanim oboljenjima i problemima sa mozgom takođe bi trebalo da ga konzumiraju....
07. okt.
Slatko od breskve i smokvePrvo što radimo jeste da blanširamo breskve za slatko u vodi.
Kada se voće blanširalo, hladimo ga u hladnoj vodi.
Gulimo ga i vadimo koštice tako što isečemo na komade....
14. sep.
Desert od breskve u želeuIsecite i oljuštite breskve iz kompota. Poređajte ih u kalup za kuglof.
Potopite jedan želatin u malo vode da nabubri, posle ga rastopite na pari i umešajte ga u sok od kompota (oko 400 ml)....
24. feb.
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
09. maj
Poširane breskve sa čokoladomSkinite smesu sa vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta.
Odvojite breskve od koštica. Stavite očišćeno voće u hladnu smesu sa vinom da se poširaju nekoliko minuta. Nakon toga ih izvadite i oljuštite....
21. april
Kolači breskve sa orasimaDobijenom smesom napunite breskve i slepite ih. Možete da koristite i slatko ili marmeladu za njihovo lepljenje....
27. sep.
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Ali, ne treba piti više od tri šolje lipe dnevno;
2. Čaj od lipe pomaže sistemu za varenje - u većini slučajeva, kada smo nervozni, to utiče na naš sistem za varenje....
07. mart
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
28. avgust
Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?Pogledajte takođe:
- Zašto da jedemo unutrašnjost koštica breskve;
- Korisna svojstva čaja od breskve;
- Mršavljenje sa kajsijama i breskvama;
- Koristi od konzumiranja breskve....
30. jun