Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Ajkula u belancuLimun se iscedi. Fileti se posole i uvaljaju se u brašno. Potapaju se u smesu od belanaca, soka od limuna, soli, bibera i belog luka, isečenog na sitno.
Prže se u zagrejanom ulju, pri čemu se pažljivo okreću....
06. sep.
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Ajkula u limunu i peršunuAjkulu isečemo na kolutove debljine oko 3 cm. Dobro ih operemo. Svako parče posolimo. Svako posipamo sa malo bibera. Poređamo ih u posudu. Iscedimo jedan limun. Sipamo sok od limuna unutra....
24. sep.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Ajkula na marseljski načinSos kuvajte dok se ne zgusne i pre serviranja njime prelijte ribu....
15. okt.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Šta je daifuku i kako se priprema?Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje šećera, 2/3 šolje vode, krompir ili kukuruzni skrob (za uvaljivanje)
Za fil: 2/3 šolje vode, 1 šolja šećera, 1/2 šolje sušenog anko praha
Način pripreme...
04. maj
Marinirani kotleti ajkule na roštiljuIzvadite i servirajte marinirane kotlete ajkule na roštilju dok su još topli....
21. maj
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
03. jun
Kako se priprema riba bonito na japanski načinNačin pripreme:
U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
31. jul
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...
01. jun
Komorač - šta je to i kako se pripremaNaravno, postoji mnogo više opcija za pripremu proizvoda. Takođe možete da uradite:
- supa sa komoračem;
- testenina sa komoračem....
21. avgust
Kotlet od ajkule sa belim vinomRiblje kotlete posoliti i pobiberiti sa obe strane, pa ih preliti sokom od limuna.
Pržiti ih 1-2 minuta sa obe strane u vrućem maslinovom ulju.
Sjediniti sastojke za glazuru u posudi i dobro promešati.
Pola smese...
18. april
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Mizu Jokan je tradicionalni japanski desert. Jokan je opšti pojam koji se odnosi na ovaj želeu sličan desert napravljen od crvenog pasulja, agara i šećera. Crveni adzuki pasulj je u obliku tsubuan (glatka pasta od crvenog...
03. maj
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Najvažniji trenutak u pripremi mesa je da ono postane meko i sočno. Vrlo mlado meso je najnežnije, ali u većini slučajeva mora se obradi kako ne bi postalo žilavo....
05. nov.
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem. Danas, posebno u razvijenim zemljama kao što su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, naziv kafa sa maslacem...
07. maj
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaUskrs povezujemo uglavnom sa farbanim jajima i Uskršnjim kolačem (Kozunak). Pravi Uskršni kolač za ovaj praznik je mekan, mirisan i odvaja se u nitima.
Svi znaju da se Uskršnji kolač pravi od jaja i svežeg mleka. Međutim...
14. mart
Čaj od lanenog semena – kako se priprema i za šta pomažeLaneno seme je jedan od najboljih pomagača zdravlja. Sadrži vitamine, minerale, celulozu, esencijalne aminokiseline, zahvaljujući kojima je efikasno kod raznih bolesti.
Evo korisnih svojstava lanenog semena.
Koristi...
12. jun