Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se sprema meso od divlje svinjeMeso mlade divlje svinje, za razliku od mesa divljeg vepra, retko treba da prođe kroz proces uklanjanja mirisa. Najvredniji delovi divlje svinje jesu zadnji butovi....
28. feb.
Meso od divlje svinje u glinenoj đuvečariMeso se iseče na parčiće (veličine savijene pesnice). Soli se i posipa biberom i ređa se na dno glinene đuvečare namazane uljem.
Dodaje se luk isečen na krupne šajbne i preliva se vinom....
21. nov.
Meso od divlje svinje sa povrćem u đuvečariPečemo na 150 stepeni 3 sata, zato što je divljači potrebno više vremena za pripremu....
26. dec.
Šnicle od divlje svinje u đuvečuPoslužujemo tako što u tanjir stavljamo šnicle od divlje svinje i dodajemo pečurke i šargarepe....
24. feb.
Šnicla od divlje svinje u kupusuMeso se seče na male parčiće, blago se istuca i začinjava se biberom, alevom paprikom solju, čubrom.
Zaprži se sa obe strane u tiganju sa svinskom mašću....
26. april
Kolenica od divlje svinje u instant potuMoje meso je bilo od divlje svinje, zato sam kuvao 8 sati na HI funkciji programa sporog kuvanja....
24. okt.
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Ćufte od divlje svinjeServiramo naše ćuftice od divlje svinje sa hladnim pivom ili crvenim vinom :)
Neka vam je slatko....
20. januar
Ćuftice od divlje svinjeIspecite ćuftice od divlje svinje sa obe strane dok ne budu gotove....
22. jul
Đuveč od divlje svinjeIsecite meso na parčiće srednje veličine. Uzmite zemljanu posudu za pečenje, ako nemate, možete da koristite đuvečaru ili običnu posudu za pečenje....
27. avgust
Plakija od pasulja sa krompirom i mesom divlje svinje u rerniNakon toga se skida folija i dodaje se meso iz tegle (ja sam pravila sa mesom divlje svinje, ali može sa bilo kojim).
Dobro se izmeša da se dobro rasporedi i vraća se u rernu na još 10 - 15 minuta....
16. jul
Dinstane rolnice od divlje svinjePokrijte folijom ili poklopcem i pecite rolnice od divlje svinje duže vreme.
Servirajte ih prelivene sopstvenim sosom....
03. dec.
Pržene ćufte od divlje svinjeMleveno meso se stavlja u duboku posudu.
Pravi se udubljenje, u koje se stavljaju začini, sitno iseckan luk i peršun, sredina hleba, prethodno potopljena u mleko, umućeno jaje i so po ukusu....
13. april
Janija sa mesom od divlje svinjeIsečemo meso na krupne kocke i uvaljamo u smesu od brašna, bibera i soli.
Prži se u svinjskoj masti, nakon čega se dodaje glavica luka i belog luka.
Dinsta se, dok luk ne omekša....
14. mart
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se špikuje meso?Svinjsko špikovano meso
Potrebne namirnice: 800 g svinjskog šola, 1 šargarepa, 1 glavica luka, ulje
Način pripreme: Meso se buši oštrim nožem, da se napravi mnogo rupa u njemu....
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština lepe pripreme različitih vrsta hrane, što im omogućava ne samo da sačuvaju svoj izgled, bojui oblik, već i da poboljšaju svoje kvalitete ukusa....
. nov.
Ravioli sa mlevenim mesom od divlje svinjePomešajte mleveno meso sa jednim jajetom, izgnječenim čenom belog luka i biberom.
Prosejte brašno u posudu i u sredini napravite udubljenje. Razbijte jaja i pomešajte sa brašno....
07. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta je proizvod sličan slanini, ali se pravi po veoma starom italijanskom receptu i pravi se od posebno odabranih italijanskih svinja. Strogo se prate i starost životinja i kvalitet samog mesa....
13. dec.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.