Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Evo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavniciEvo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavnici
03. april
Evo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavnici – pogledajte korisne savete u sledećim redovima: Ne dajte da vas zavara niska cena proizvoda Nažalost, kačkavalj, kao i svaki drugi prirodni proizvod, podleže falsifikatima...
Kako prepoznati pravi sir?Kako prepoznati pravi sir?
06. april
Nasuprot njemu, pravi sir sa svojim sa prirodnim mlečnim kiselinama može da se naseče na sasvim tanke kriške, debljine oko 5 mm i da se pritom ne raspadne....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Proizvođači sira u Rokforu prave i poznati plavi sir Rokfor. Originalni recept za sir Rokfor podrazumeva da proizvođači ostave komad raženog hleba u pećini kraj grada....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Nakon 10 minuta osnova za topljeni sir će postati tečna, a to znači da je sir počeo da se topi. Nemojte prestati sa mešanjem i nastavite sa procesom kuvanja....
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?
22. avgust
1
Pogodna je kako za kuvanje, tako i za konzerviranje....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Ako je sir potrebno da čuvate izvan frižidera, onda je najbolje da ga umotate u krpu, obilno nakvašenu slanom vodom....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
Nezavisno od toga da li ste sir napravili sami ili ste ga kupili u prodavnici, on neće sačuvati svoj ukus i kvalitet, ako ne napravite salamuru. I kako se ona pravi?...
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeKako da prepoznate lažno alkoholno piće
13. mart
Kako biste ustanoili da li je votka kvalitetna, okrenite flašu, tako da dno flaše bude okrenuto nagore, pa pogledajte da li piće ima neke neobične čestice. Votka ne bi trebalo da ima talog u flaši....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Ako ne čuvate dobro tokom poslednih 12-14 sati - bolje je da je uopšte ne konzumirate. Potrebno je da svaka domaćica pravi razliku između dobre, kvalitetne ribe i pokvarene ribe....
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Kako da prepoznamo kvalitetan med?
11. mart
Ako se sliva previše brzo to znači da sadrži dosta primesa, vlage i da ima šanse da ubrzo užegne, mada pravi med po pravilu nema rok trajanja....
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?
26. nov.
Pogodno je kako za aromatiziranje salata, tako i za pripremu drugih jela. Jedan siguran način da prepoznate kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje je da se ono zgusne kada je na hladnom....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
Sitni sir je dosta popularan hranljivi proizvod. Pravi se od različitih vrsta mleka, s tim što je najrasprostraljeniji sitni sir od kravljeg mleka....
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Vurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima....
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!
11. jun
Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno. Veliki broj istraživanja je pokazalo da su jaja jedna od najkorisnijih namirnica na planeti Zemlji....
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeKako da napravimo pravi espreso kod kuće
22. nov.
kako se sprema pravi espreso kod kuće....
Kako sazreva sir?Kako sazreva sir?
17. jun
Ovo novo jedinjenje može da nabubri tako što na taj način pomaže u slepljivanju odvojenih zrna i davanju elastičnosti siru....
Kako da napravimo pravu ukusnu boraniju?Kako da napravimo pravu ukusnu boraniju?
25. feb.
Takođe, saznajte i zašto da jedete boraniju češće i kako se stavlja boranija u tegle....
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?
02. dec.
Kada kuvate sa pravom kurkumom, ona ne bi trebalo da promeni boju, a čak i najmanja količina trebalo bi da vašoj gozbi da ukusnu žutu boju....
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoNedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimo
26. jun
Međutim, treba da zapamtite da svaki proizvod treba da se konzumira umereno, a ne da preterujete, zao što na primer, prekomerna upotreba sastoajaka, bogatih proteinima, može da optereti telo, dovede do intoksikacije i ...
Kako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvarKako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvar
21. mart
Važno pravilo je da sa gledne tačke gosta, viši elementi stoje pozadi, a najniži po pravilu ne bi trebalo da budu nacentrirani....
Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje?Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje?
24. maj
Da bismo prepoznali kvalitetno maslinovo ulje, potrebno je da znamo njegove glavne karakteristike. Obično su to cena, kiselost tokom proizvodnje i ukus. Cena maslinovog ulja određuje se njegovim kvalitetom....