Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Evo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavniciEvo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavnici – pogledajte korisne savete u sledećim redovima:
Ne dajte da vas zavara niska cena proizvoda
Nažalost, kačkavalj, kao i svaki drugi prirodni proizvod, podleže falsifikatima...
Kako prepoznati pravi sir?Nasuprot njemu, pravi sir sa svojim sa prirodnim mlečnim kiselinama može da se naseče na sasvim tanke kriške, debljine oko 5 mm i da se pritom ne raspadne....
Kako se pravi plavi sir?Proizvođači sira u Rokforu prave i poznati plavi sir Rokfor.
Originalni recept za sir Rokfor podrazumeva da proizvođači ostave komad raženog hleba u pećini kraj grada....
Kako se pravi topljeni sir?Nakon 10 minuta osnova za topljeni sir će postati tečna, a to znači da je sir počeo da se topi. Nemojte prestati sa mešanjem i nastavite sa procesom kuvanja....
Kako da sačuvamo sirAko je sir potrebno da čuvate izvan frižidera, onda je najbolje da ga umotate u krpu, obilno nakvašenu slanom vodom....
Kako se pravi salamura za sirNezavisno od toga da li ste sir napravili sami ili ste ga kupili u prodavnici, on neće sačuvati svoj ukus i kvalitet, ako ne napravite salamuru. I kako se ona pravi?...
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeKako biste ustanoili da li je votka kvalitetna, okrenite flašu, tako da dno flaše bude okrenuto nagore, pa pogledajte da li piće ima neke neobične čestice. Votka ne bi trebalo da ima talog u flaši....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Ako ne čuvate dobro tokom poslednih 12-14 sati - bolje je da je uopšte ne konzumirate. Potrebno je da svaka domaćica pravi razliku između dobre, kvalitetne ribe i pokvarene ribe....
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Ako se sliva previše brzo to znači da sadrži dosta primesa, vlage i da ima šanse da ubrzo užegne, mada pravi med po pravilu nema rok trajanja....
Kako sazreva sir?Ovo novo jedinjenje može da nabubri tako što na taj način pomaže u slepljivanju odvojenih zrna i davanju elastičnosti siru....
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kada kuvate sa pravom kurkumom, ona ne bi trebalo da promeni boju, a čak i najmanja količina trebalo bi da vašoj gozbi da ukusnu žutu boju....
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoMeđutim, treba da zapamtite da svaki proizvod treba da se konzumira umereno, a ne da preterujete, zao što na primer, prekomerna upotreba sastoajaka, bogatih proteinima, može da optereti telo, dovede do intoksikacije i ...
Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje?Da bismo prepoznali kvalitetno maslinovo ulje, potrebno je da znamo njegove glavne karakteristike. Obično su to cena, kiselost tokom proizvodnje i ukus.
Cena maslinovog ulja određuje se njegovim kvalitetom....