Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Paj sa jabukama i šumskim voćemPaj sa jabukama i šumskim voćem
01. april
Za ovaj voćni paj, jabuke i dunja se očiste od semenki i seku na krupnije komade. Dinstaju se u sajderu od jabuka sa šećerom i borovnicama....
Italijanski paj sa jabukama (iz davnina)Italijanski paj sa jabukama (iz davnina)
29. maj
Ovajitalijanski paj sa jabukama iz davnina, kao su ga nazvali Zenzero&Limone. Rakošan ukus, stvarno je mnogo mekan i testko je rovito, nije zbijeno, a jabuke se pretvaraju u krem....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za voćni preliv: Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
Sladak paj sa jabukamaSladak paj sa jabukama
09. avgust
Sladak paj sa jabukama se peče na 180 stepeni 30-40 minuta. :) Ako imate više jabuka pri ruci, probajte i ove naše recepte za štrudlu sa jabukom, slatku pitu sa jabukama ili neki drugi od naših kolača sa jabukama....
Klasičan paj sa jabukamaKlasičan paj sa jabukama
29. april
Poređajte trakice na paj kao rešetku. Namažite paj od jabuka umućenim žumancem. Pecite klasičan paj od jabuka u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta....
Praznični paj sa jabukamaPraznični paj sa jabukama
21. januar
Serviramo praznični paj sa jabukama dok je topao ili nakon nekoliko sati kada se stegne, sa kuglom sladoleda....
Paj od jabuka sa javorovim sirupomPaj od jabuka sa javorovim sirupom
23. sep.
Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite paj oko 30 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite još 15-ak minuta. Paj od jabuka sa javorovim sirupom je gotov....
Jesenji paj sa bundevom i jabukamaJesenji paj sa bundevom i jabukama
19. nov.
Kolač sa bundevom pecite na 180 °C 25 minuta. Ukoliko imate malu rernu, paj sa bundevom pecite na 200°C 30 minuta. Neka vam je slatko sa ovim ukusnim jesenjim pajom sa bundevom i jabukama!...
Kako se pravi klasični paj sa jabukamaKako se pravi klasični paj sa jabukama
21. jul
Smesa od jabuka se procedi. Tako će se odvojiti višak sirupa. Nakon toga se slatko od jabuka ravnomerno raspoređuje po testu. Drugom razvijenom korom testa se pokriva paj sa jabukama....
Paj od maslaca sa jabukamaPaj od maslaca sa jabukama
29. nov.
Raskošan paj od jabuka pokrivamo folijom i ostavljamo ga u frižideru na sat vremena, Paj od maslaca sa jabukama pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bude gotov....
Koliko dugo se peče skuša?Koliko dugo se peče skuša?
14. jun
Jedna od riba koju najčešće stavljamo na trpezu je skuša. Ova izuzetno ukusna riba dugo je bila nezasluženo etiketirana kao jednostavna i nekvalitetna riba, što je daleko od istine. Skuša nije samo pristupačna, ona je...
Koliko dugo se peče riba?Koliko dugo se peče riba?
14. maj
Ali mnoge domaćice početnice se suočavaju sa pitanjem koliko dugo se peče riba....
Koliko dugo se peče pile?Koliko dugo se peče pile?
04. jul
Kada je reč o celom pečenom piletu, za pečenje treba oko 1 sat i 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Vreme pečenja često zavisi od vrste rerne i veličine pileta. Krilca se peku oko pola sata, a bataci - 60...
Koliko dugo se peče pita?Koliko dugo se peče pita?
14. jun
Svi se pitaju koliko dugo se peče pita. Ne postoji tačan odgovor na ovo pitanje, jer postoje različite rerne, različite pite i različiti ukusi....
Koliko dugo se peče hleb?Koliko dugo se peče hleb?
12. jun
1
Dosta kuvara početnika, koji prave prve korake u kuhinje, ne mogu da nađu odgovor na sasvim obična pitanja, kao što je koliko vremena se peče hleb....
Koliko dugo se peče krompir?Koliko dugo se peče krompir?
28. feb.
Kuvari fanaticii će vam reći da, koliko god lako izgleda da se krompir ispeče, ova operacija kao i sve druge ima svoje finese, koje ćemo vam otkriti tako što započnemo sa informacijom o tome koliko vremena se peče krompir...
Koliko dugo se peče musaka?Koliko dugo se peče musaka?
07. feb.
Nakon toga treba da obratite pažnju koliko vode stavljate, jer ako je premalo vode, gornji deo musake će biti prepečen, a ako ima mnogo vode - neće ispariti u celosti....
Koliko dugo se peče kolač?Koliko dugo se peče kolač?
04. feb.
Čak i da ste pripremili savršenu smesu za kolač, to nije garancija da ćete uspeti da ga pripremite, jer je pečenje kolača najvažniji i najsloženiji deo pripreme. Svaka domaćica ima svoju tajnu za pečenje vazdušastog kolača...
Koliko dugo se peče lazanja?Koliko dugo se peče lazanja?
24. okt.
Lazanja je jedno od tipičnih italijanskih jela, na čije pominjanje nam odmah pođe voda na usta. I uprkos tome što prema mnogim istorijskim izvorima lazanja uopšte nije italijansko jelo, ono se uvek neizostavno vezuje za Italiju...