Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pastrmka u crepuPastrmke dobro očistite i ne zaboravite da odstranite škrge. Operite ribe i osušite ih ubrusom. Unutrašnjost riba posolite i pobiberite, a spolja ih premažite sveže isceđenim sokom od limuna....
Pastrmka u rerniPosolite pastrmke, začinite ih ostalim začinima. Nasecite povrće i stavite ga unutar riba, a ostatak oko njih.
Pecite na 200 stepeni 50-60 minuta, skinite foliju i još 10-15 minuta zapecite ribu bez folije....
Pastrmka u tiganjuPastrmka na tiganju je gotova.
Pogledajte takođe kako da pripremite pastrmku na roštilju ili ukusnu riblju čorbu sa pastrmkom....
Losos pastrmka u rerniLosos pastrmku u rerni sam servirala sa zelenom salaticom.
Pogledajte i druge naše predloge za losos pastrmku ili pastrmku u rerni....
Dijetalna pastrmka u rerniPastrmke se očiste od krljušti i iznutrica. Krljušt se čisti (za taj cilj možete da koristite gulilicu za povrće tako što ćete klizati gulilicom u smeru od repa ka glavi)....
Pastrmka u vinskom pohovanjuSmesa za pohovanje se sprema tako što se žumanca odvajaju od belanaca. Brašno se umuti sa žumancima, vinom i 150 ml vode u ujednačenu smesu. Ostavlja se 10 minuta....
Dijetalna pastrmka u folijiPosipamo origanom ili stavljamo grančicu začina ako imamo.
Stavljamo začinjenu pastrmku preko šajbni paradajz. Limun sečemo na tanke šajbne. Pola njih stavljamo u stomak ribe, a drugu polovinu n aređamo doozgo....
Pečena pastrmka u rerniFolija se sklanja i ribe se zapeku još 5 minuta samo na gornjem pečenju ili na grilu.
Pastrmka se servira sa salatom po izboru, posuta obilno peršunom....
Jednostavna pastrmka s krompirićimaPastrmke lepo oprati i osušiti ubrusom. Zatim ih lepo posoliti.
Sitno iseckati 4 čena belog luka, šargarepu i peršun (2 kašike). Napuniti pastrmku navedenim sastojcima....
Pastrmka u testu na ruski načinRiba se očisti, iseče se na pola, odvoji se od kostiju i sklanja se koža. Rina se seče na parčiće, svako parče se potapa u ulje, poređa se u posudu za pečenje, preliva se sokom od limuna i ostavlja se 15 minuta.
Žumanca...
Pastrmka u tiganju sa paradajz sosomPoklopite i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 15 minuta, a za to vreme jednom ili dva puta pažljivo promešajte, ali pazite da ne iskidate ribu....
BrancinKao i kod ostalih vrsta ribe, tako i kod brancina, oči ne smeju da budu mutne, već sveže i jarke....
PastrmkaAko pak odete na pijacu, tamo ćete, osim sveže ribe, naći i dimljenu ili smrznutu. U prodavnicama ribe ili velikim lancima, možete naći celu smrznutu očišćenu pastrmku, ili nasečenu na file....
Pastrmka u foliji sa pimentom i lovorovim listomPastrmka se očisti. U pastrmku se stavljaju po 3 komada pimenta, 1 komad lovorovog lista i 10 komada zrna crnog bibera. Ne soli se.
Peče se u foliji sa uvijenim krajevima da sos ne bi iscureo....