Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bamija sa dimljenim kostimaBamija sa dimljenim kostima
12. nov.
Bamija je jedno predivno povrće....
Bamija sa teletinom i krompiromBamija sa teletinom i krompirom
06. avgust
Bamiju sa teletinom i krompirom servirjte sa domaćim hlebom....
Bamija sa paradajzom u teglamaBamija sa paradajzom u teglama
30. jun
Izvadite tegle sa bamijom i okrenite ih naopako. Kada se ohladi, bamiju sa paradajzom u teglama ostavite u ostavi za zimu....
Bamija sa krompirićima u rerniBamija sa krompirićima u rerni
06. okt.
Operite i očistite bamiju, skuvajte je u kipućoj vodi, posoljenoj i posutoj sirćetom, 5 minuta. Izvadite je i ostavite da se ocedi. Oljuštite krompir i isecite ga na šajbne....
Bamija sa sosom od paradajzaBamija sa sosom od paradajza
08. okt.
Po želji u bamiju sa paradajz sosom se dodaje i malo iseckanog peršuna ili mirođije....
Bamija sa belim lukom i paradajzomBamija sa belim lukom i paradajzom
13. avgust
Bamija sa belim lukom i paradajzom je mnogo ukusna....
Bamija sa pečurkama i sitnim lukomBamija sa pečurkama i sitnim lukom
12. jul
Drške bamije isecite i operite je. Oprani i očišćeni paradajz i pečurke isecite na male komade. Sitni luk oljuštite i kuvajte sa malo vode i prstohvatom soli....
Janija od bamije i paradajzaJanija od bamije i paradajza
12. okt.
Nakon 5-6 minuta se dodaje kašičica aleve paprike, prstohvat šećera i bamija, promeša se dobro i sipa se voda - da pokrije bamiju otprilike jedan prst....
Pržena bamija sa paradajzom i belim lukomPržena bamija sa paradajzom i belim lukom
02. dec.
Neka vam je slatka ova pržena bamija sa paradajzom i belim lukom!...
Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesaBamija sa paradajzom u teglama iz starih notesa
02. april
Tako spremljenu bamiju možete da koristite u đuvečima i janijama. Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesa je gotova....
Sterilisana bamijaSterilisana bamija
05. avgust
Dok se bamija natapa očistite paradajz. Smeljite ga u mašini za meso i stavite da provri. Dodajte očiščen i na sitno isečen beli luk, šećer i so po ukusu i kuvajte dok se sos ne zgusn....
Konzervisana bamijaKonzervisana bamija
24. sep.
Poređajte bamiju i dodajte so, šećer, sirće i aspirin, koji je dobro istucan, da se rastvori. Prelijte vodom i zatvorite dobro. Tako spremljenu bamiju okrećete nekoliko dana, da se konzerviše od aspirina i sirćeta....
Kisela bamijaKisela bamija
16. avgust
Izaberite mekanu i mladu bamiju, operite je i blanširajte, dok malo ne promeni boju. Na dno 1 velike tegle stavite sve začine i preko njih poređajte bamiju....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti....
Čuvanje bamijeČuvanje bamije
05. feb.
Konzervirana bamija - Bamija se konzerviše sa crvenim paradajzom, tako što se odozgo zalije paradajz sokom. Konzerviranje bamije je jednostavno....
Plakija od bamijePlakija od bamije
08. sep.
Bamiju operite, očistite i naprskajte sirćetom i malo soli i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Sitno iseckajte luk i paradajz na kockice i dinstajte sa malo ulja. Nakon toga dodajte sitno iseckan beli luk i bamiju....
Turšija od bamijeTuršija od bamije
26. sep.
Bamiju očistite od drški i ako je krupnija, isecite je na komade. Operite je dobro u slanoj vodi. Poređajte bamiju u tegle, a između nje stavite lovorov list, mirođiju i čenove belog luka....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Ako je pretrpano, bamija će početi da se znoji i da oslobađa vlagu (sluz). Kada ste skuvali bamiju, u nju dodajte so....
Zamrzavanje i čuvanje bamijeZamrzavanje i čuvanje bamije
24. feb.
Konzervisanje bamije Oprana i od drški očišćena bamija (oko 1kg) se nakisne zajedno sa vodom, u koju je dodato 150 g sirćeta i malo soli....
Letnje jelo od bamijeLetnje jelo od bamije
23. sep.
Ovakvo letnje jelo sa bamijom možete da ubacite i u tegle za zimu, a možete ga konzumirati i odmah....
Topla supa od bamijeTopla supa od bamije
03. jul
Kad fida i pirinač provru i budu skoro gotovi dodajemo i bamiju, koja treba da ostane hrskavija, da nije mekana. Moja bamija je domaća i prethodno zamrznuta....
Ukusna janija od bamijeUkusna janija od bamije
13. januar
Prži se dok ne omelša, dodaje se namrvljena kocka bujona, na kraju aleva paprika, meša se i sklanja se sa ringle, dodaje se bamija i paradajz, doliva se voda, blago se promeša i kuva se na slaboj vatri oko 30 minuta....
Brza turšija od bamijeBrza turšija od bamije
23. jun
Operite dobro bamiju i očistite je od drški. Poređajte bamiju u tegle veoma dobro jednu do druge....
Kako se kuva bamija?Kako se kuva bamija?
27. mart
Stavite bamiju u veliku šerpu i napunite vodom. Uzmite šerpu tako da bamija zauzima ne više od 3/4 zapremine. Dodajte dovoljno vode da bamija bude potpuno pokrivena. Slana voda....
Kako se blanšira bamija?Kako se blanšira bamija?
15. mart
Bamija je odlično povrće, idealno za pripremu salata, ali i za slana jela. Ono što treba da znate da bamija ne treba da se čuva dugo vremena, bez blanširanja, a sveža bamija postaje neupotrebljiva do 3 dana....