Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je dobro jesti kestene?Divlji kesteni su veoma lepi, ali ni pod kojim uslovima ih ne treba jesti. Samo pitomi kesteni su pogodni za konzumaciju, a divlji se koriste za ukrašavanje gradskih parkova....
04. januar
Efikasan lek i obloga kod gihtaZa lečenje gihta se koristi sledeći recept:
Dve kašike jabukovog sirćeta (ono ne treba da sadrži konzervanse, veštačke boje ili arome) se pomešaju sa dve kašike domaćeg meda i uzimaju se svakodnevno....
04. avgust
Šta da jedemo kod gihta?Stoga ih mogu jesti i treba da ih jedu ljudi koji pate od gihta. Dodatna korist dolazi od činjenice da su banane bogate vitaminom C, koji smanjuje nivoe mokraćne kiseline....
06. januar
Da li je pivo štetno kod dijabetesa?Pivo je jedan od napitaka koji se najviše konzumira u celom svetu. Prema statističkom istraživanju, nalazi se na trećem mestu, odmah iza vode i čaja.
Smatra se jednim od najstarijih napitaka, dobijenih procesom fermentacije...
28. jul
Da li je med štetan kod dijabetesaZbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen šećer u krvi u organizmu....
11. maj
Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?Sigurno ste se bar jednom zapitali da li je opasno jesti hranu koja je pala na zemlju?...
29. jun
Da li je lubenica dozvoljena kod gastritisa?Postoje načini da i dalje jedete male količine lubenice kada imate gastritis – nemojte jesti lubenicu na prazan stomak....
16. sep.
Da li je bulgur dozvoljen kod dijabetesa?Pogledajte dozvoljene recepte za dijabetičare....
31. januar
Voće i povrće koje je dozvoljeno kod gastritisaMožete jesti voće koje ne sadrži mehaničke stimule u malim porcijama po 5-6 puta. Ova metoda ishrane može da se nazove delimična....
05. jul
Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?U sledećim redovima ćete videti koje su koristi edamamea i zašto biste ga trebali jesti:
Edamame pruža brojne koristi za telo, a glavne su:
- Deluje preventivno protiv kardiovaskularnih bolesti....
28. feb.
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
27. okt.
Da li je margarin kancerogen?Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
27. maj
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj
Da li je stevija štetnaStevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
15. maj
1
Da li je kačkavalj koristan?Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom.
Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
05. januar
Da li je majonez koristan?Nije korisno jesti majonez ako imate povećanu kiselost želuca, alergiju na sirćetnu kiselinu i jaja. Majonez se takođe ne preporučuje deci mlađoj od pet godina....
18. maj
Da li je avokado koristan?Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
28. okt.
Da li je avokado voće?Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
25. okt.
Da li je avokado štetan?Avokado je poznat po svojim koristima u čitavom svetu. Voće sadrži mnogo osnovnih hranljivih materija koje se koriste za lečenje različitih kožnih stanja i zdravstvenih problema. On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala...
19. okt.
Da li je kiseli kupus štetan kod gihta?Kiseli kupus je takođe dobar za ljude koji pate od gihta. Giht je bolest koja je najčešće hronična....
14. nov.
Dozvoljene namirnice kod alergijeJedna od tih mera jeste da se kontroliše unos svakodnevnih namirnica....
29. mart
Dozvoljena hrana kod psorijazeNemojte jesti sve navedene proizvode u zajedno! Potrebno je da se pridržavate pravila njihove kombinacije....
24. mart
Miso supa - da li je zdrava?istraživanja kako bi se ustanovilo da li će ova konstatacija pomoći u borbi sa gojaznoću, ali zato istraživači, koji su predstavili rezultate svojih istraživanja u Američkom hemijskom društvu 2006. godine, tvrde da treba jesti...
11. feb.
Da li je zaista čips štetan?Čips od krompira je bez sumnje jedna od najštetnijih namirnica. Reč je o kupovnom čipsu, koji sadrži ogromne količine masti i kalorija. Ako svakog dana jedete jedno pakovanje čipsa, to je isto kao da u toku jedne godine...
19. mart
Da li je beli pirinač koristan?U nekim jezicima i kulturama, izraz "da jedemo" kada se bukvalno prevede glasi "da jedemo pirinač". Popularnost ove žitarice delimično je povezana sa njenom hranljivom vrednošću. Pirinač je u grupi najstarijih žitarica na...
21. avgust