Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je konzervirana hrana dobra za vas?Da li je konzervirana hrana dobra za vas?
18. april
Bilo da se radi o konzerviranom kukuruzu šećercu, konzerviranom paradajzu, boraniji u teglama ili mariniranim pečurkama, konzerve igraju aktivnu ulogu u pripremi gotovo svakog jela....
Da li je punomasno mleko korisno za vas?Da li je punomasno mleko korisno za vas?
10. jul
Među ljudima sa problematičnom težinom i problemima sa holesterolom, punomasno mleko nema dobru reputaciju. Nutricionisti im savetuju da ga izbegavaju. Međutim, to ne znači da punomasno mleko u principu nije korisno, jer...
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Ako nemate pri ruci dovoljno paradajza možete da dolijete vodu. Ovde je u pitanju konzerviranje paradajza u teglama zapremine 800 gr (za kompot)....
Da li je pire od jabuka dobar za vas?Da li je pire od jabuka dobar za vas?
07. dec.
Pire od jabuka nije samo hrana za bebe, vole ga i odrasli. I ne samo da je ukusno, već je i veoma korisno, pa je zato dobro kada se nađe na vašem stolu. Osim toga, može zameniti jaja u receptima za kolače. Pire...
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz za kuvanje u teglama
15. avgust
Paradajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun. Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se....
A da li znate za ove neželjene efekte paradajza?A da li znate za ove neželjene efekte paradajza?
23. avgust
Da, paradajz može da dovede do nekih neprijatnih neželjenih efekata. Osnovni element, otkriven u svežem paradajzu je karotenoidni pigment likopen....
Salata za dobar imunitetSalata za dobar imunitet
06. april
Promeša se i salata za dobar imunitet je spremna za konzumaciju....
Konzerviran paradajz u teglama za zimuKonzerviran paradajz u teglama za zimu
09. sep.
Izvadite konzervirani paradajz u teglama za zimu i okrenite tegle na dole sa poklopcima dok se u potpunosti ne ohlade....
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeDa li je pobelela čokolada štetna za zdravlje
05. april
Ako ste ljubitelj čokolade u raznim oblicima, sigurno vam se makar jednom desilo da naiđete na čokoladu čija je boja izbledela. Iako ovakva čokolada uglavnom bude razlog za brigu, ona je sasvim bezbedna za konzumaciju....
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Tegla se zatvara i čuva se na tamnom i suvom mestu, Od čeri paradajza mogu da se spreme i turšije....
Da li je kikiriki puter koristan i za šta je koristan?Da li je kikiriki puter koristan i za šta je koristan?
01. jun
Kikiriki puter je dobar izvor vitamina i minerala, poput: - vitamina E; - vitamina B3; - vitamina B6; - magnazijuma; - mangana....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Drugi specijalisti tvrde da je stevija dobar prirodni lek protiv dijabetesa i gojenja....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Nakon toga mogu da se dodaju začini po izboru poput crvenog luka, mladog luka, čilija, paradajz ili pak paprike. Avokado može da se jede i sirov, a za bolji ukus možete dodati prstohvat soli i bibera....
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Avokado je poznat po svojim koristima u čitavom svetu. Voće sadrži mnogo osnovnih hranljivih materija koje se koriste za lečenje različitih kožnih stanja i zdravstvenih problema. On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom. Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
Lecitin štiti jetru od štetnog dejstva konzervansa, toksina, lekova i alkohola. Vitamini grupe B su uključeni u sve ćelijske procese, a vitamin E obezbeđuje normalnu apsorpciju kiseonika....
Ovu je 5 znakova da Keto dijeta nije za vas!Ovu je 5 znakova da Keto dijeta nije za vas!
31. okt.
/undefined /undefined /undefined b/undefined 5 znakova da keto dijeta nije za vas. Dijete nisu za svakoga. Zbog jednog ili drugog razloga, mi smo skloni da činimo NEzadovoljstvo režimu ishrane i dijetama....
Za šta je dobar čaj od rujaZa šta je dobar čaj od ruja
29. januar
Lekovite biljke su najveći dar koji nam je priroda dala. One se lako uzimaju u vidu lekovitih čajeva. Njihova pravilna upotreba daje kako izlečenje, tako i jačanje ljudskog organizma. Jedna od univerzalnih biljaka,...
Da li je tamna čokolada dobra za vas?Da li je tamna čokolada dobra za vas?
24. feb.
1
Čokolada je omiljeni afrodizijak većine ljudi na svetu. Slatko iskušenje privlači bezbroj poštovalaca i obezbeđuje počasno mesto u svetu kulinarstva. Upravo zbog svog slatkog ukusa, čokolada se često svrstava u nezdravu...
Da li je dimljena riba korisna za vas?Da li je dimljena riba korisna za vas?
18. nov.
Kulinarsku tehniku dimljenja su ljudi izmislili u prošlosti kao metod produžavanja roka trajanja hrane. Danas je, međutim, dimljenje način da se mesu daje bogatiji i specifičniji ukus. Dimljenje se najčešće primenjuje...
Da li je sojin protein koristan za vas?Da li je sojin protein koristan za vas?
30. avgust
Sojin protein se pravi od zrna soje koja su odmašćena i kojima je uklonjena ljuska. Ova zrnase zatim pretvaraju u tri vrste visokoproteinskih proizvoda, i to - sojin izolat, sojin koncentrat i soja u prahu. Protein koji...