Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je kačkavalj koristan?Kada birate kačkavalj, treba imati na umu nekoliko stvari. Ne kupujte kačkavalj koji je rupičast i težak....
05. januar
Kako da odaberemo kačkavaljSavetujemo vam da isprobavate razne marke, kada tražite kvalitetan kačkavalj.
A kada nađete najbolji proizvod za vas, mirno možete da pripremate pohovani kačkavalj, kačkavalj u rerni ili zalogaje od kačkavalja....
27. dec.
KačkavaljKačkavalj u kulinarstvu
Kačkavalj je jedan od omiljenih proizvoda dece i odraslih....
01. jun
Da li orah izaziva zatvor?Osobe koje pate od zatvora posebno su pažljive prilkom upotrebe namirnica koje konzumiraju i pitaju se da li orah izaziva zatvor?
Orah ne izaziva zatvor. Naprotiv, on pomaže da se rešite zatvora....
20. mart
Da li banane prouzrokuju zatvor?Ali kako banane deluju na sistem za varenje - da li dovode do zatvora ili ne?
Banane spadaju u voće, koje stvara zatvor....
20. januar
Da li griz deblja?U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
11. januar
Da li treba da pijete multivitamine?U tom slučaju Bigars predlaže da uzimate konkretne dodatke kako bi ste nadoknadili tačno ono što vam nedostaje, umesto da uzimate razne dodatke, koji vam dostavljaju više stvari....
16. feb.
Da li da koristimo margarin ili maslac?Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
25. avgust
2
Da li pravilno jedemo avokado?Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
04. mart
Da li su orasi alergen?Što se tiče učestalosti alergije na orahe stvari izgledaju bolje. Prema britanskim studijama, samo 0, 4 odsto ljudi ispoljava alergijske reakcije na proteine plodova oraha....
07. okt.
Da li je majonez koristan?U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance.
Visokokalorični...
18. maj
Da li je avokado koristan?Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
28. okt.
Da li je avokado voće?Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
25. okt.
Da li je avokado štetan?Avokado je poznat po svojim koristima u čitavom svetu. Voće sadrži mnogo osnovnih hranljivih materija koje se koriste za lečenje različitih kožnih stanja i zdravstvenih problema. On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala...
19. okt.
Da li imate višak kilograma?Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno. Poznato je nekoliko različitih pristupa za izračunavanje...
26. maj
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
27. okt.
Da li je margarin kancerogen?Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
27. maj
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj
Da li je stevija štetnaStevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
15. maj
1
Kako da proverimo da li je kačkavalj pravi?Kačkavalj sa palminim uljem ima jarku žutu bolju, dok boja pravog kačkavalja nije toliko jaka.
Možete da testirate kačkavalj nožem ohlađenim u frižideru....
21. mart
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumMali broj ljudi je čulo za hopomagneziemiju. Tako se naziva deficit magnezijuma u telu. Ovaj element se nalazo među najvažnijim i ima ogromnu ulogu u nizu procesa u organizmu.
Premor se često ubrzava odsustvom važnog...
01. nov.
1
Da li deca smeju da jedu godži bobice?Plodovi godži bobica su svetu poznati po svojim zdravstvenim koristima hiljadama godina. Biljka je rodom iz Kine, tako što počinje da se širi u SAD i druge zemlje zahvaljujući dragocenim kvalitetima njegovih plodova....
20. okt.
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane. Setite se da ima ljudi koji pojedu po jedno jaje svakog jutra, što ih održava sitim...
28. avgust
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.