Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Da napravimo testo za hlebNakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
Kako da čuvamo testo?Kada čuvate testo za picu u zamrzivaču, potrebno je da formirate kuglice, od kojih je svaka dovoljna da napravite picu.
Svaka kuglica je umotana u najlon....
Kako se prave kuvano i pareno testoKuvano testo
Kuvano testo se od kuvara smatra magičnim. To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd....
Kako da napravimo sajderKuvamo oko sat vremena na tihoj vatri bez poklopca. Ako je potrebno dodajemo toplu vodu.Nakon toga poklapamo, smanjujemo vatru i ostavljamo da još 30 minuta....
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da kuvamo kestenje?Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
Kako da napravimo ukusne kroasaneIzvadimo testo iz frižidera, rasporedimo ga po radnoj površini i pokrijemo polovinom maslaca, uvijemo drugom polovinom testa, učvrstimo ivice. Za to vreme mekoća testa i maslaca treba da bude približno jednaka....
Kako da napravimo domaći nektarKuvaju se 10 minuta i provuku kroz sito.
U dovoljno velikoj posudi se pomešaju vvoda i šećer, da se dobije šećrni sirup. On se pomeša sa proceđenim voćem i sve se stavi da se kuva 5 minuta....
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
Kako da napravimo idealan milfojU prošlosti lisnato testo se spremalo kao domaće testo, koje je bilo veoma teško i tražilo je dosta angažovanja, dok se nakon svog savijanje ne dobije slojevito testo....
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Crna leblebija - njena upotreba u kuvanju
Kuvana crna leblebija ima dobru mekanu teksturu, pa možete praviti sve vrste kremova, pire krompir, vegetarijanske supe, tj. uz dodatak malo testenine ili pirinča....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKarakteristična osobenost prilikom kuvanja smeđeg pirinča jeste da se preporučuje da se voda menja 2 puta za vrme samog kuvanja.
Njegova priprema je sporija za razliku od belog pirinča....
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....