Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Marinirani beli luk na hladan načinUkoliko imate više belog luka, a volite da eksperimentišete sa zimnicom i mariniranim paprikama, sterilizovanim pečurkama, isprobajte i Marinirani beli luk na hladan način....
Kako sušiti beli luk?A evo kako:
- Beli luk narendati na krupno, jer ako ga sameljete, pušta dosta soka koji će sprečiti da se beli luk dobro osuši;
- Beli luk možete iseći na tanke kriške....
Ukiseljeni beli lukOvo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju.
Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama....
Prženi beli lukKada se beli luk ocedi od ulja, spreman je za konzumaciju, a ukus mu je izvanredan.
Razume se, ne treba da zaboravimo i druge kvalitete belog luka, pored ukusa, a koji su povezani sa ljudskim zdravljem....
Pečeni beli lukGlavica belog luka se podeli na čenove.
Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana.
Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
Beli lukBeli luk se ne samo smatrao biljkom sa svetim osobinama i stavljan je u grobnice faraona, već je posluživan i ljudima koji su gradili piramide kako bi poboljšali svoju izdržljivost i zdravlje....
Marinirani kiseli beli lukOkrećemo tegle nekoliko puta na dan 3-4 dana. Nakon toga beli luk je spreman za konzumaciju.
Ako su za zimnicu tegle se stavljaju na hladno mesto....
Pečeni beli luk u folijiVažno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži.
Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom.
Budite zdravi!...
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaStavite beli luk u posudu sa vodom i na ringlu. Kada voda proključa, isipajte je i sipajte novu. Postupak ponovite najmanje 5 puta, kako bi uklonili jak ukus belog luka....
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptFoliju zatvaramo kao paketiće i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Vreme pečenja zavisi od veličine glavica luka. Gotov pečeni beli luk treba da bude mek na dodir....
Alergija na lukAli on može da prouzrokuje alergijsku reakciju. Ova alergijska reakcija na luk je veoma retka. Mnogi stručnjaci smatraju luk hipoalergenim proizvodom. Zato se on ne smatra alergenom....
Kako da kuvamo na pariTakođe naučite:
- kako kuvati ribu na pari;
- kako kuvati meso na pari;
- kako kuvati karfiol na pari;...
Kako da pravilno jedete beli luk?Beli luk je izuzetno dobar za naše zdravlje. U ovom savetu ćemo vam reći kako pravilno da konzumirate beli luk, kako ne biste izgubili njegova korisna svojstva....
Kako da brzo oljuštimo beli luk?Ako ne volite miris belog luka, koji ostaje na vašim rukama, možete da koristite i uređaj od silikona za ljuštenje belog luka - to je mali cilindar od silikona....