Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Iz usta vam se neće osećati na beli luk ili luk ako posle jela pojedete neko koštunjavo voće - orahe, bademe, pinjole....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Kako čuvati beli luk Beli luk je lukovičasta biljka koju karakteriše oštar ukus i miris....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuKako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucu
24. dec.
Takođe lepo je da iseckate beli luk i da ga ostavite da stoji bar 5 minuta pre nego što ga budete jeli ili stavljali u neko jelo....
Marinirani beli luk na hladan načinMarinirani beli luk na hladan način
05. jul
Ukoliko imate više belog luka, a volite da eksperimentišete sa zimnicom i mariniranim paprikama, sterilizovanim pečurkama, isprobajte i Marinirani beli luk na hladan način....
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
A evo kako: - Beli luk narendati na krupno, jer ako ga sameljete, pušta dosta soka koji će sprečiti da se beli luk dobro osuši; - Beli luk možete iseći na tanke kriške....
Ukiseljeni beli lukUkiseljeni beli luk
12. avgust
Ovo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju. Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama....
Prženi beli lukPrženi beli luk
12. mart
Kada se beli luk ocedi od ulja, spreman je za konzumaciju, a ukus mu je izvanredan. Razume se, ne treba da zaboravimo i druge kvalitete belog luka, pored ukusa, a koji su povezani sa ljudskim zdravljem....
Pečeni beli lukPečeni beli luk
24. april
Glavica belog luka se podeli na čenove. Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana. Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
Beli lukBeli luk
19. januar
Beli luk se ne samo smatrao biljkom sa svetim osobinama i stavljan je u grobnice faraona, već je posluživan i ljudima koji su gradili piramide kako bi poboljšali svoju izdržljivost i zdravlje....
Marinirani kiseli beli lukMarinirani kiseli beli luk
28. januar
Okrećemo tegle nekoliko puta na dan 3-4 dana. Nakon toga beli luk je spreman za konzumaciju. Ako su za zimnicu tegle se stavljaju na hladno mesto....
Pečeni beli luk u folijiPečeni beli luk u foliji
19. jul
Važno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži. Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom. Budite zdravi!...
Marinirani beli luk u teglamaMarinirani beli luk u teglama
26. sep.
Pogledajte i kako se marinira beli luk, zašto treba da jedemo više belog luka i kako se peče beli luk....
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaMarinirani beli luk sa aromatičnim začinima
02. maj
Stavite beli luk u posudu sa vodom i na ringlu. Kada voda proključa, isipajte je i sipajte novu. Postupak ponovite najmanje 5 puta, kako bi uklonili jak ukus belog luka....
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukNekoliko razloga da jedete sveži beli luk
26. feb.
Šalu na stranu, za beli luk se slobodno može reći da je povrće koje donosi najviše koristi zdravlju čoveka, i to znatno više od ostalog povrća....
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptPečeni beli luk u foliji - lagan recept
18. januar
Foliju zatvaramo kao paketiće i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Vreme pečenja zavisi od veličine glavica luka. Gotov pečeni beli luk treba da bude mek na dodir....
Limun, beli luk i đumbir kod visokog holesterolaLimun, beli luk i đumbir kod visokog holesterola
05. mart
Dobro ih operite pod mlazom vode, isecite na komade sa korom, odbacujući cipu iznutra. Sveži koren đumbira oljuštite i narendajte na krupno, čenove belog luka isecite na krupno....
Alergija na lukAlergija na luk
10. nov.
Ali on može da prouzrokuje alergijsku reakciju. Ova alergijska reakcija na luk je veoma retka. Mnogi stručnjaci smatraju luk hipoalergenim proizvodom. Zato se on ne smatra alergenom....
Kako beli luk deluje na krvni pritisak?Kako beli luk deluje na krvni pritisak?
06. okt.
To se radi 2 dana, zatim se pravi pauza 2 dana, pa se na isti način nastavlja dok se tinktura ne potroši....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Takođe naučite: - kako kuvati ribu na pari; - kako kuvati meso na pari; - kako kuvati karfiol na pari;...
Kako da pravilno jedete beli luk?Kako da pravilno jedete beli luk?
06. dec.
Beli luk je izuzetno dobar za naše zdravlje. U ovom savetu ćemo vam reći kako pravilno da konzumirate beli luk, kako ne biste izgubili njegova korisna svojstva....
Kako da brzo oljuštite beli luk?Kako da brzo oljuštite beli luk?
27. sep.
Pročitajte i šta sadrži beli luk, kako se pravi supa od belog luka, i za šta je koristan beli luk....
Kako da brzo oljuštimo beli luk?Kako da brzo oljuštimo beli luk?
26. avgust
Ako ne volite miris belog luka, koji ostaje na vašim rukama, možete da koristite i uređaj od silikona za ljuštenje belog luka - to je mali cilindar od silikona....