Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti.
Kako čuvati beli luk
Beli luk je lukovičasta biljka koju...
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuPostoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene...
Marinirani beli luk na hladan načinPo želji može da se doda šaka, dve dženarika i nekoliko ljutih papričica koje su izbockane na nekoliko mesta.
Poklopac se stavlja na teglu, ali se ne zapečati i ostavlja se na nekoliko dana na hladnom i tamnom mestu....
Kako sušiti beli luk?Svi smo čuli za koristi od belog luka. Svi ga koristimo u kuvanju. Ako gajite beli luk i imate dobru žetvu, ali ne znate kako da ga sačuvate za zimu, ovaj članak je za vas. Reći ćemo vam kako možete sačuvati beli luk...
Prženi beli lukKada se beli luk ocedi od ulja, spreman je za konzumaciju, a ukus mu je izvanredan.
Razume se, ne treba da zaboravimo i druge kvalitete belog luka, pored ukusa, a koji su povezani sa ljudskim zdravljem....
Pečeni beli lukGlavica belog luka se podeli na čenove.
Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana.
Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
Ukiseljeni beli lukOvo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju.
Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama....
Beli lukBeli luk je član porodice Ljiljana, rođak luka i praziluka, koji su takođe omiljeni u kuhinji, izuzetno aromatičan i zdrav.
Beli luk se sastoji od glavice koja se zove lukovica, koja se sastoji od pojedinačnih čenova....
Marinirani kiseli beli lukSo i šećer se stavljaju na dno tegle.
Beli luk se očisti, opere i stavlja se u kipuću vodu da se blanšira oko 5 minuta. Nakon toga se ohladi pod tekućom hladnom vodom....
Pečeni beli luk u folijiOdsečemo gornji deo na glavicama belog luka (dlačice ostaju dole) poređamo u pleh, prelivamo maslinovim uljem tako da ih upije.
Pokrivamo folijom i pečemo 10-15 minuta na 150 stepeni. Beli luk treba da omekša....
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaStavite beli luk u posudu sa vodom i na ringlu. Kada voda proključa, isipajte je i sipajte novu. Postupak ponovite najmanje 5 puta, kako bi uklonili jak ukus belog luka....
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukBeli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode.
Šalu na stranu...
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptFoliju zatvaramo kao paketiće i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Vreme pečenja zavisi od veličine glavica luka. Gotov pečeni beli luk treba da bude mek na dodir....
Alergija na lukAlergija na hranu je rezultat greške imunog sistema. Kod alergijske reakcije na hranu imuni sistem reaguje na hranu kao na materije koje su opasne za organizam.
Svi znamo koliko je koristan luk. Ali on može da prouzrokuje...
Kako beli luk deluje na krvni pritisak?Beli luk je jedno od najkorisnijih prirodnih sredstava. On ima odlično antimikrobno i antiparazitsko dejstvo, jača imunitet, poboljšava varenje, i ima još mnogo drugih korisnih svojstava. Osim već nabrojanih koristi,...
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
Kako da sami napravite domaći sušeni lukLuk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
Kako da brzo oljuštite beli luk?Beli luk se mnogo koristi u svakoj kuhinji i daje jedinstven ukus našim jelima. Međutim, ljuštenje čenova ne ispada uvek brz i ugodan zadatak, pogotovo kada nam je potrebna veća količina belog luka.
Zbog finih suvih...
Kako da brzo oljuštimo beli luk?Prva metoda, koja će vam pomoći da brže oljuštite beli luk je razdvajanje cele glavice belog luka. Ovaj trik je veoma brz, čim ga uvežbate.
Da biste oljuštili beli luk, stavite glavicu belog luka na sto sa vrhovima čenova...