Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Svinjske kolenice bez kostiju sa marinadom od đumbiraŠnicle dobro izlupajte da upiju marinadu. Ja sam ih isekla na pola da se lakše ispeku.
Pomešajte soja sos i maslinvo ulje (ja sam uradila odokativno), dodajte rendani beli luk i đumbir, takođe i začine....
26. sep.
Kolenice bez kostiju sa povrćem u đuvečariU maslinovo ulje stavljamo začine, sve promešamo mariniramo kolenice dobijenom smeosom. Ostavljamo ih u frižideru da odstoje jednu noć.
Operemo dobro krompir i isečemo ga na plola, ne ljuštimo ih....
20. april
Kolenica bez kostiju sa bavarskim sosomOdvojite od kostiju svinjsku kolenicu i isecite ili iskidajte na komadiće. Poređajte meso na sos i pospite sitno iseckanim mladim lukom.
Po želji možete ukrasiti sa malo kisele pavlake.
Prijatno!...
06. jun
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKoristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće. Sa običnim sredstvima ćete postiči željeni efekat u domaćim uslovima i bez dodatnog truda....
01. avgust
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli....
28. sep.
Kako da očistite frižider?Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu.
Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
07. sep.
Čorba od kolenice sa pirinčemKolenicu očistiti od kostiju i meso krupno naseći, nakon čega ga vratiti u bujon. Dodati i opran pirinač.
Nakon što se pirinač skuva, zapržiti čorbu svežim mlekom i jajem. Dodati i pasirani beli luk....
12. april
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
08. jun
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaSvako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter.
Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
07. april
Čorba od svinjske kolenice sa spanaćemSkidamo sa vatre i pravimo zapršku - jaja lepo umutimo i u njih dodajemo kiselo mleko.
Posolimo malo i temperiramo sa bujonom iz čorbe. Sipamo u nju lagano i mešamo brzo da se ne preseče....
17. jun
Čorba od jagnjeće kolenice sa rezancimaČorba od jagnjeće kolenice sa rezancima je gotova....
12. april
Kako očistiti pileći batak od kostijuNakon što ste vaše pileće batake očistili od kostiju znači mirno možete da koristite meso za savršene pileće šnicle ili pak neki ukusan i drugačiji pileći rolat....
24. januar
Čorba od svinjskih kostiju sa povrćemOperite svinjske kosti i skuvajte ih u ekspres loncu dok meso ne počne lagano da se odvaja od kosti.
Odstranite kosti i stavite meso u odgovarauću šerpu. Očistite šargarepu i luk i isecite ih na male kocke....
04. feb.
Kako da očistimo roštiljMetalni roštilj, pa čak i barbikju mogu da se očiste uz pomoć soli. Prosto se stavi malo na namočeni sunđer i izriba se roštilj....
06. januar
Kako da očistimo šaranaZaustavite se kada osetite da dodirujete kosti. Nastavite tako što pustite nož po celoj dužini šarana do repa.
Podignite kožu koju ste upravo prorezali i stavite nož u šarana....
19. april
Kako da očistimo šaranaNakon što očistite unutrašnjost ribe dobro operite tekućom vodom. Pripremljenog šarana stavite na obradu celog ili isečenog na komade....
11. jun
Kako da očistimo fritezu?Ako je potrebno, sklonite oba filtera na poklopcu kako biste ga očistili.
Nikada ne ostavljajte fritezu uključenu u struju dok je čistite i ne potapajte je u vodu....
06. feb.
Supa od goveđe kolenice sa korenastim povrćemKorak 3
Servirajte čorbu od kolenice sa izrendanim parmezanom i garnirajte peršunom ili mirođijom, ukoliko želite.
Uživajte u vašoj supi od teleće kolenice sa korenastim povrćem!...
29. jun
Kako da spremimo dijetetsko meso?Meso je igralo važnu ulogu u ishrani čovečanstva od pamtiveka, ali s njim ne treba preterivati. Poznato je da je dobro da se izbegava ovčije, svinjsko i goveđe meso, jel sadrže veću količinu holesterola, pa čak se...
25. mart
Kako pravilno da kuvamo mesoDa bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja.
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete...
09. jul
Kolenice sa kiselim kupusomKolenice operite i stavite u dublju šerpu da se prže.
Kupus sitno iseckajte i dodajte ga u šerpu sa kolenicama zajedno sa kašičicom aleve paprike.
Nalijte vodu i ostavite da vri dok meso i kupus ne omekšaju....
08. feb.
Čorba od kolenice u hermetičkoj šerpiKad se proprže dodajemo brašno i alevu papriku, promešamo i stavljamo kolenicu isečenu na komade i na kraju dodajemo oljušten krompir isečen na komade....
05. dec.