Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Pica Vegetarijana sa paradajzom i paprikamaPica Vegetarijana sa paradajzom i paprikama
30. dec.
Razvijte testo u odgovarajući kalup za picu sa nelepljivim dnom. Namažite koncentratom od paradajza. Isecite papriku i paradajz na krugove i poređajte ih odozgo. Dodajte krugove kuvanih jaja i slatki kukuruz. Pospite...
Pica Vegetarijana sa sirom i paprikamaPica Vegetarijana sa sirom i paprikama
29. dec.
Pica Vegetarijana sa sirom i paprikama se poslužuje sa sosom po izboru - kečapom, majonezom, senfom, mlečnim sosom....
Kako da postanete Vladar supa i čorbiKako da postanete Vladar supa i čorbi
27. feb.
Na taj način bujon postaje ukusniji. Kada supa provri, napravi se pena na površini, koju pomeramo rešetkastom kašikom. Ova pena predstavlja koagulirane belančevine, koje nemaju hranjljivu vrednost....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Šta je ovo-vegetarijanac?Šta je ovo-vegetarijanac?
28. feb.
Lakto-vegetarijanci i ovo-lakto-vegetarijanci često imaju religijske ili kulturološke razloge da biraju svoju dijetu....
Pica VegetarijanaPica Vegetarijana
24. mart
Pica Vegetarijana sa pestom, pečurkama i crvenim lukom....
Đuveč VegetarijanaĐuveč Vegetarijana
25. nov.
Očistite povrće. Isecite na tanke kriške krompir, paradajz i luk. Na dno đuvečare nalijte ulje. Poređajte krompir, paradajz i odozgo stavite luk i pločicu sira. Začinite solju i prelijte bujonom od povrća. Poklopite đuveč...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Od njih pak može neki da vam se dopadne i čak da vam postane omiljeni. Ne zaboravite i na to da ne treba da pijete kafu na prazan stomak....
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan. Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike. Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Luk se krupno isecka i proprži se na malo masti dok ne postane zlatkast. Od fileta lososa se pravi nadev....
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Obično se koža brancina ne skida, pošto postaje hrskava i ukusna. Za početak je važno da izaberete svežu ribu, celu ili filetiranu. Prilikom izbora cele morate potražiti odgovarajuće skladištenje....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Dobija se poseban sladak ukus koji u kombinaciji sa limunom i ukusom ribe postaje veoma prijatan....
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavalj
27. dec.
Kačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela. Naime, kvalitet mlečnog proizvoda je garant da će jelo biti ukusno i lepog...
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninu
10. dec.
Slanina za koju se donedavno govorilo da je štetna, sadrži mnogo korisnih materija. Jedna od njih je arahidonska kiselina koja je važna za ćelijsku i hormonsku aktivnost. Slanina sadrži vitamine A, E i D. Usoljena slanina...
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetit
12. maj
Da li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju 10-15 minuta pre glavnog obroka treba da se konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba, šolja...
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Istovremeno, ne sme se dozvoliti prekomerno vlaženje testa, jer od prekomerne vlage testo gubi dobre osobine i postaje neupotrebljivo....
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
19. april
Šaran je jedna od najpopularnijih vrsta riba danas, ali ovo nije uvek bilo tako. Ova riba se nekada smatrala nepodobnom. Kada bi je ulovili, mnogi ribari bi je bacali, a drugi bi je koristili kao mamac. Danas šarani...