Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Pica Vegetarijana sa paradajzom i paprikamaRazvijte testo u odgovarajući kalup za picu sa nelepljivim dnom. Namažite koncentratom od paradajza.
Isecite papriku i paradajz na krugove i poređajte ih odozgo. Dodajte krugove kuvanih jaja i slatki kukuruz.
Pospite...
30. dec.
Pica Vegetarijana sa sirom i paprikamaPica Vegetarijana sa sirom i paprikama se poslužuje sa sosom po izboru - kečapom, majonezom, senfom, mlečnim sosom....
29. dec.
Kako da postanete Vladar supa i čorbiNa taj način bujon postaje ukusniji.
Kada supa provri, napravi se pena na površini, koju pomeramo rešetkastom kašikom. Ova pena predstavlja koagulirane belančevine, koje nemaju hranjljivu vrednost....
27. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Šta je ovo-vegetarijanac?Lakto-vegetarijanci i ovo-lakto-vegetarijanci često imaju religijske ili kulturološke razloge da biraju svoju dijetu....
28. feb.
Đuveč VegetarijanaOčistite povrće. Isecite na tanke kriške krompir, paradajz i luk. Na dno đuvečare nalijte ulje. Poređajte krompir, paradajz i odozgo stavite luk i pločicu sira.
Začinite solju i prelijte bujonom od povrća. Poklopite đuveč...
25. nov.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da pijemo kafu?Od njih pak može neki da vam se dopadne i čak da vam postane omiljeni.
Ne zaboravite i na to da ne treba da pijete kafu na prazan stomak....
19. maj
Kako da ispletemo milibrotDa bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan.
Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
27. april
Kako da osušimo slinavke?Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike.
Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
10. mart
Kako da skuvamo brancinaLuk se krupno isecka i proprži se na malo masti dok ne postane zlatkast. Od fileta lososa se pravi nadev....
16. feb.
Kako da spremimo brancina?Obično se koža brancina ne skida, pošto postaje hrskava i ukusna.
Za početak je važno da izaberete svežu ribu, celu ili filetiranu. Prilikom izbora cele morate potražiti odgovarajuće skladištenje....
03. feb.
Kako da pripremimo pastrmkuDobija se poseban sladak ukus koji u kombinaciji sa limunom i ukusom ribe postaje veoma prijatan....
05. januar
Kako da odaberemo kačkavaljKačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela. Naime, kvalitet mlečnog proizvoda je garant da će jelo biti ukusno i lepog...
27. dec.
Kako da usolimo slaninuSlanina za koju se donedavno govorilo da je štetna, sadrži mnogo korisnih materija. Jedna od njih je arahidonska kiselina koja je važna za ćelijsku i hormonsku aktivnost.
Slanina sadrži vitamine A, E i D. Usoljena slanina...
10. dec.
Kako da smanjite apetitDa li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju 10-15 minuta pre glavnog obroka treba da se konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba, šolja...
12. maj
Kako da čuvamo testo?Istovremeno, ne sme se dozvoliti prekomerno vlaženje testa, jer od prekomerne vlage testo gubi dobre osobine i postaje neupotrebljivo....
22. april
Kako da očistimo šaranaŠaran je jedna od najpopularnijih vrsta riba danas, ali ovo nije uvek bilo tako. Ova riba se nekada smatrala nepodobnom. Kada bi je ulovili, mnogi ribari bi je bacali, a drugi bi je koristili kao mamac. Danas šarani...
19. april