Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Ako želite perfektne šnicle, predlažemo vam da koristite recepte Šnicle iz rerne, Pileće šnicle na roštilju, Šnicle sa vinom, Teleće šnicle u tiganju, Šnicle sa belim vinom, Ramstek, Svinjski kotleti na roštilju...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme
23. dec.
Ukus hrane nikad ne dolazi na gotovo, on je uvek rezultat raznih pravilnih i važnih načina pripreme. Odabir, pranje i čuvanje su neke od pretpostavki za uspeh svakog jela....
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!
19. jul
Poznajemo i nekoliko osnovnih načina za pripremu mesa - kuvanje, dinstanje, pečenje, prženje....
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Pogodan je za upotrebu do 3 dana nakon pripreme....
Finese u pripremi šnicliFinese u pripremi šnicli
13. maj
Priprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
Kako spremiti meke šnicle?Kako spremiti meke šnicle?
18. feb.
Možete da spremite odlične šnicle, koristeći prezle. Izlupajte šnicle, pa posipajte začinima i uvaljajte ih u prezle. Svaku šniclu propržite sa obe strane. Još mekše su šnicle sa jajima....
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Kako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?
31. avgust
U takvom slučaju obavezno je svaki list temeljno oprati pod mlazom vode, ukloniti sa njega višak vlage kuhinjskim papirom ili centrifugom za povrće i tek onda preći na pripremu salate ili druge vrste jela....
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate: - Espresso Romano; - Aromatična turska kafa; - ili samo pripremite frape;...
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeKako da pripremite sušeno voće kod kuće
04. jul
Priprema domaćeg sušenog voća vrši se na 2 glavna načina: Sušenje voća na otvorenom Ova tehnika je pogodna za one koji žive u oblastima gde je procenat vlažnosti vazduha relativno nizak....
Kako se prave ukusne šnicleKako se prave ukusne šnicle
21. jul
Jedna od najpoznatijih šnicli je bečka šnicla. Šnicla se može pripremati od različitog mesa - pilećeg, telećeg, ćurećeg. Šnicla od mlevenog mesa nije puno rasprostranjena u evropskoj kuhinji....
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?
26. avgust
U ovom obliku potpuno su spremne za dalju pripremu salata od morskih plodova i zakuski. 1 kg sirovih lignji daje 500 g kuvanih lignji....
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Meso takođe treba marinirati 12 sati; - Za pripremu nežnih goveđih šnicli potrebno je meso premazati mešavinom ulja i sirćeta; - Prilikom pečenja i prženja teletina se mora stalno okretati kako bi se ravnomerno obradila...
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateKako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvate
16. nov.
Ako čovek sam ne uzgaja piliće i kokoške, skoro nikakvu garanciju nema šta je tačno pileće meso koje je kupio. Vrlo je verovatno da je puno hormona, antibiotika, drugim štetnim dodacima. Eto zašto ćemo vam u ovom članku...
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
Za pripremu 360 grama testa sa maslacem potrebno vam je 225 grama brašna, 115 grama maslaca, 1 žumance, prstohvat soli i 2 kašike hladne vode....
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?
08. okt.
Dimljena slanina Priprema se od usoljene slanine. Slanina se nakon 20 dana soljena vadi, čisti se od soli i pere se hladnom vodom. Dimi se u trajanju od 8 do 10 dana, dok ne dobije zlatno-braon boju....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Ako želite da pripremite užinu ili salatu, zalijte je ključalom vodom, poklopite i zamotajte u peškir....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...